به گزارش ایرنا، ویروس آنفلوآنزا که هر سال با آغاز فصل سرما با شیوع آن مواجه میشویم مسری و هر فردی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شود و تا ۱۰ روز را با آن دسته پنجه نرم کند. فراگیری ویروس آنفلوآنزا این روزها در حالی در نقاط مختلف استان کرمان مانند خیلی از نقاط کشور زیاد شده که مسئولان علوم پزشکی کرمان این فراگیری را تایید میکنند و میگویند هرچند از بخش خطرناک و سخت فراگیری این ویروس عبور کردهایم ولی هنوز مراجعه ها به مراکز درمانی بیش از حد معمول است.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه هرچند طی روزهای اخیر شدت موج فراگیری آنفلوآنزا در کرمان کاهش پیدا کرده است، گفت: اما فراگیری این ویروس به طور کامل در استان قطع نشده، هنوز موارد مبتلا به آن وجود دارد و مراجعه به مطبها و مراکز درمانی افزایشی، قابل توجه و زیادتر از حد معمول است.
دکتر سعید صحبتی چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: پاییز و زمستان همیشه همراه با افزایش شیوع بیماریهای تنفسی ویروسی است که از مهمترین آنها میتوان به آنفلوآنزا، سرماخوردگیهای ویروسی و کرونا اشاره کرد.
وی ادامه داد: در استان کرمان از هفته دوم مهرماه با موج افزایشی شیوع آنفلوآنزا مواجه شدیم که عمدتا در هفتههای نخست در گروه سنی دانشآموزان شایع بود و به علت حضور و تجمع دانشآموزان در فضاهای بسته و در مدتهای طولانی گردش ویروس اتفاق میافتاد که منجر به ابتلای این قشر نیز میشد.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان بیان کرد: در هفتههای نخست پاییز ویروس آنفلوآنزا از طریق دانشآموزان به والدین و خانوادهها منتقل میشد و در نتیجه در هفتههای بعدتر افزایش موارد مبتلا به آنفلونزا بیشتر در گروههای سنی بالاتر شایع بود.
افزایش موارد بستری آنفلوآنزا در کرمان
وی تاکید کرد: هر زمان افزایش موارد سرپایی آنفلوآنزا اتفاق میافتد متعاقب آن به فاصله یک تا ۲ هفته بعد شاهد افزایش موارد بستری ناشی از این ویروس هم هستیم.
صحبتی خاطرنشان کرد: در پی فراگیری آنفلوآنزا موارد بستری ناشی از این ویروس عمدتا در گروه سالمندان و کسانی که مبتلا به بیماریهای زمینهای بودند افزایش پیدا کرد.
عمده موج آنفلوآنزا پشت سر گذاشت شده
وی اظهارداشت: اما میتوانیم بگوییم عمده موج آنفلوآنزا پشت سر گذاشت شده است و هرچقدر رعایت مسائل بهداشتی بیشتر باشد تمام شدن موج فراگیری این ویروس نیز زودتر اتفاق خواهد افتاد.
توصیههای پیشگیری از آنفلوآنزا
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به اینکه توصیههای پیشگیری ما در مورد آنفلوآنزا مشابه آن چیزی است که در مورد بیماری کرونا تاکید میشد گفت: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا نسبت به رعایت فاصله فیزیکی با افراد بیمار، استفاده از ماسک و شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون اهتمام لازم را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ماندن افراد مشکوک به بیماری در منزل و به مدرسه نفرستادن فرزندانی که دارای علائم هستند کمک میکند چرخش ویروس آنفلوآنزا کمتر شود.
صحبتی ادامه داد: به سالمندان به ویژه کسانی که بیماریهای زمینهای دارند توصیه میکنیم در فضاهای شلوغ، عمومی و سربسته حتما از ماسک استفاده کنند.
واکسن بزنید
وی بیان کرد: خوشبختانه برای آنفلوآنزا واکسن موثر وجود دارد، هرچند بهترین زمان برای تزریق واکسن این ویروس در شهریور و مهرماه بوده است اما هنوز هم دیر نشده و کسانی که بیماری زمینهای دارند میتوانند این واکسن را تهیه و استفاده کنند.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان اظهارامیدواری کرد که تا یک یا ۲ هفته آینده موارد باقیمانده در مورد آنفلوآنزا کاهش داشته باشد و با فروکش کردن موج این ویروس در کرمان مواجه باشیم؛ وی در عین حال گفت که البته فراگیری موجهای دیگر این ویروس دور از انتظار نیست.
موجچ جدید آنفلوآنزا
وی تاکید کرد: ممکن است در ماههای آینده موجهای جدیدی از آنفلوآنزا را در استان داشته باشیم.
کرونا صفر نشده
صحبتی با اشاره به اینکه اینک موارد ابتلا به کرونا در استان کرمان بسیار اندک و انگشت شمار بوده اما هنوز به صفر نرسیده است، گفت: هنوز موارد محدودی بستری ناشی از کرونا را در بیمارستانهای استان داریم.
وی بیان کرد: آنفلوآنزا در تمام طول سال اتفاق میافتد، اما در فصول سرد سال شرایط انتقال ویروس بیشتر فراهم میشود که با رعایت بهداشت فردی و عمومی، میتوان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان اظهارداشت: دوره درمان این بیماری حدود چهار تا ۱۰ روز طول میکشد و استراحت مطلق، مصرف سبزیها، استفاده از مکملهای ویتامین C و مایعات گرم میتواند کمک زیادی به درمان این بیماری کند اما در مواقع تشدید این بیماری لازم است بیمار به پزشک مراجعه و طبق تجویز او دارو مصرف کند.
وی با اشاره به اینکه آنفلوآنزا با بدن درد، سوزش گلو و تب به صورت ناگهانی شروع میشود، تصریح کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی بسیار واگیر است که از طریق قطره های ریز تنفسی که در نتیجه سرفه، عطسه یا صحبت در هوا پراکنده میشود قابل انتقال است، همچنین فرد مبتلا به آنفلوآنزا میتواند بیماری خود را از طریق تماس فیزیکی مانند دست دادن به دیگران منتقل کند.