تهران - ایرنا- دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری با اعلام اینکه ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل بند «ط» تبصره ۱۵ قانون بودجه برای دانش بنیان‌ها در بخش انرژی پیش‌بینی شده است، گفت: دولت از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور حمایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، اکبر زمانیان امروز (یکشنبه) در مراسم توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع تحت پوشش برق منطقه‌ای تهران، افزود: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مورد نیاز کشور است و برای حمایت از آن اقداماتی انجام می‌دهیم.

وی یکی از اقدامات را حمایت از طرح‌های بهینه‌سازی و مدیریت انرژی عنوان کرد و گفت: تلاش می‌کنیم طرح‌هایی که به مدیریت مصرف کمک کنند، حمایت شود.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از طرح‌های فناورانه و اقتصادی دانش بنیان را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: عمق داخلی سازی و قطع وابستگی در حوزه الکتروموتورها مورد تاکید است.

زمانیان با بیان اینکه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در بخش‌های مختلف انرژی با اعطای تسهیلات قرض الحسنه انجام می‌شود، بیان کرد: همچنین تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ برای طرح‌های تحقیق و توسعه در بخش انرژی اختصاص داده می‌شود.

وی اعتبار مالیاتی را راهکار دیگری برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بخش انرژی دانست و ادامه داد: این ستاد حمایت ویژه‌تری از توسعه زنجیره سیلیکون برای انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انجام خواهد داد تا این بخش بیشتر داخلی سازی شود.

دبیر ستادتوسعه اقتصاد دانش بنیان به بند «ط» تبصره ۱۵ تسهیلات خطر پذیر قانون بودجه امسال اشاره کرد و گفت: ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار از این محل برای شرکت های دانش بنیان بخش انرژی پیش‌بینی شده است.

زمانیان ادامه داد: همچنین تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای فعالان انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است.

تشکیل کارگروه آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان

وی قانون جهش تولید دانش بنیان را یک قانون مهم برای توسعه کشور دانست و گفت: ماده ۱۶ این قانون صراحتاً به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دارد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: این ماده قانونی تشویق بسیار خوبی است، برای آنکه صنایع به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بپردازند.

زمانیان از تشکیل کارگروه آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان خبر داد و گفت: این کارگروه برای اجرای دقیق این ماده قانونی شکل گرفته و فعالیت می‌کند.

وی افزود: طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان (تامین برق صنایع)، صنایع با مصرف برق بیش از ۱ مگاوات، موظف‌اند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند و این روند بایستی تا پایان سال پنجم به ۵ درصد برسد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان خاطرنشان کرد: این ماده تکلیف صنایع را برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر روشن کرده است.