تهران- ایرنا- یک اقتصاددان با تاکید بر اینکه تمرکز لایحه بودجه ۱۴۰۳ بر عادلانه‌سازی وصول درآمدهای مالیاتی است، گفت: تفاوت لایحه بودجه سال آینده با لوایح بودجه سال‌های گذشته نگاه واقع‌بینانه به درآمدهای مالیاتی است که موجب کنترل مصارف با در نظر گرفتن درآمدهای قابل تحقق شده است.

به گزارش ایرنا از سازمان برنامه و بودجه، «مهدی موحدی بک‌نظر»، اظهار کرد: نحوه پرداختن به موضوع‌های مهم و کلان کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۳، عمدتا مبتنی بر شناخت و بررسی دقیق و همچنین لحاظ کردن عملکرد بودجه ۱۴۰۲، بوده و از جمله در مباحثی مانند میزان فروش و قیمت نفت، درآمدهای مالیاتی، درآمدهای پیش‌بینی شده از محل مولدسازی دارایی‌ها و اموال دولت، کنترل تسهیلات تکلیفی و ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی دولت در راستای مدیریت جریان نقدینگی دولت، رویکرد لایحه بودجه، دقیق، مثبت و امیدآفرین است.

وی افزود: ارائه همزمان لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با لایحه الحاق ۳، باعث شده حجم احکام مندرج در لایحه بودجه، خیلی کمتر از بودجه‌های سال‌های گذشته باشد و بسیاری از احکامی که سال‌های طولانی در لایحه بودجه سالانه درج می شدند، در لایحه الحاق ۳ بیایند و از این جهت، لایحه بودجه بر مسائل اساسی و کلان متمرکز شود.

این کارشناس اقتصادی تفاوت دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۳ با لوایح بودجه سال‌های گذشته را نگاه واقع‌بینانه این لایحه به درآمدهای مالیاتی دانست و گفت: نگاه واقع‌بینانه لایحه بودجه ۱۴۰۳، موجب کنترل مصارف بودجه با در نظر گرفتن درآمدهای قابل تحقق شده است.

موحدی بک‌نظر به بیان برخی نکات مثبت و امیدآفرین در لایحه بودجه ۱۴۰۳ پرداخت و بیان کرد: نحوه پرداختن به موضوع‌های مهم و کلان کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۳، عمدتا مبتنی بر شناخت و بررسی دقیق و همچنین لحاظ کردن عملکرد بودجه ۱۴۰۲، بوده است. از جمله در مباحثی مانند میزان فروش و قیمت نفت، درآمدهای مالیاتی، درآمدهای پیش‌بینی شده از محل مولدسازی دارایی‌ها و اموال دولت، کنترل تسهیلات تکلیفی و ایجاد نظام یکپارچه مدیریت مالی دولت در راستای مدیریت جریان نقدینگی دولت، رویکرد لایحه بودجه، دقیق، مثبت و امیدآفرین است.

تمرکز لایحه بودجه ۱۴۰۳ بر عادلانه‌سازی وصول درآمدهای مالیاتی

وی ادامه داد: ادامه دادن به مسیری که دولت سیزدهم در دو سه سال اخیر در حوزه درآمدهای مالیاتی در پیش گرفته است، مورد توجه و تمرکز لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ قرار داشته که مبتنی بر عادلانه‌سازی وصول درآمدهای مالیاتی از طریق ایجاد زیرساخت‌های مؤثر برای شناسایی فرارهای مالیاتی و مؤدیان جدید مالیاتی است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از این جهت، رویکرد لایحه بودجه ۱۴۰۳ که هم نگاه واقع‌بینانه‌ای به افزایش درآمدهای مالیاتی دارد و هم منابعی مانند مولدسازی را کاهش داده، باعث می‌شود که ضمن تأمین منابع مالی مورد نیاز دولت، مصارف بودجه نیز به شکل عملیاتی کنترل شود.