تهران- ایرنا- عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس روابط تهران - هاوانا را دوستانه عنوان کرد و گفت: حضور رئیس جمهور کوبا در ایران مسیر جدیدی را برای تبادلات اقتصادی و سیاسی دو کشور ایجاد می‌کند.

محمدحسن آصفری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره سفر رئیس جمهور کوبا به تهران اظهار داشت: جمهوری اسلامی علاقه‌مند به بالابردن و توسعه سطح روابط خود با همه کشورهای دنیا - به غیر از رژیم اشغالگر صهیونیستی - است و دولت سیزدهم همچنین تقویت روابط با کشورهای آمریکای لاتین از جمله کوبا، را در دستور کار قرار دارد.

وی با توجه به مشترکات سیاست خارجی ایران و کوبا تصریح کرد: کوبا از جمله کشورهایی است که همانند ایران، سیاست ضد استکباری دارد و این مشترکات در حوزه سیاسی می تواند تاثیر مستقیمی در حوزه های اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری برای دو کشور داشته باشد.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: حضور میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بعد از ۲۰ سال در تهران از نظر بین المللی دارای اهمیت است و می‌تواند اتاق های بازرگانی دو کشور را فعال کند که از جمله آنها می توان به امضای توافقنامه های مشترک در حوزه های راه، صنایع فولادی، آلومینیوم و کشاورزی اشاره کرد.

آصفری روابط ایران و کوبا را دوستانه عنوان کرد و گفت: حضور مقام ارشد کوبا به همراه تعدادی از وزیران مسیر جدیدی را برای مبادلات اقتصادی، سیاسی تهران - هاوانا تعریف می کند.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در توسعه روابط دیپلماسی با کشورهای آمریکای لاتین اظهار داشت: دولت آیت الله رئیسی نسبت به دولت گذشته اهداف خوبی را در حوزه دیپلماسی اقتصادی دنبال می کند و همه وقت خود را صرف برجام نکرده است.

نماینده مردم اراک در مجلس تصریح کرد: این اقدامات می تواند در توسعه روابط بین المللی تاثیر گذار باشد و قدرت چانه زنی ایران را پشت میز مذاکرات بالا ببرد و در خنثی سازی تحریم ها هم تاثیر گذار باشد.

به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح روز دوشنبه - ۱۲ آذرماه - در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد از "میگل دیاز کانل" رئیس جمهور کوبا به صورت رسمی استقبال کرد.

«میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا به دعوت رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران و پس از ۲۲ سال از آخرین سفر فیدل کاسترو رئیس جمهور فقید این کشور در صدر هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به تهران سفر کرده است.

پس از مراسم استقبال رسمی و معارفه هیات‌های همراه، ملاقات خصوصی روسای دو کشور، نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه و مراسم امضای اسناد و تفاهمنامه‌های همکاری برگزار می‌شود و سپس دو رئیس جمهور در نشست مطبوعاتی مشترک نتایج و دستاوردهای رایزنی‌های فیمابین را تشریح کردند.

میگل دیاز کانل در جریان این سفر علاوه بر دیدار با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی و آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان، دیدارهایی نیز با برخی مقامات عالی‌رتبه کشورمان داشت و از نمایشگاه توانمندی‌ها و آخرین دستاوردهای فناورانه جمهوری اسلامی ایران و نیز انستیتو پاستور که در عرصه‌های پزشکی و دارویی با کوبا همکاری دارد، بازدید کرد.

پس از سفر فیدل کاسترو رئیس جمهور فقید کوبا در خردادماه سال ۱۳۸۰، این نخستین سفر رئیس جمهور این کشور به ایران است.

خرداد ماه امسال آیت الله رئیسی در قالب سفر منطقه‌ای به آمریکای لاتین پس از ۱۲ سال به دعوت رسمی همتای کوبایی خود به هاوانا سفر کرده بود که در جریان این سفر ۶ سند و تفاهمنامه همکاری در بخش‌های قضایی، همکاری‌های جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات به امضای مقامات عالی‌رتبه دو کشور رسیده بود.