علی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور متوسط و با احتساب نوسانات دلار، هر ماه سه میلیارد ریال صادرات چمدانی در تربت حیدریه انجام شده است.
وی بیان کرد: تولیدات چرمی دستدوز، خراطی چوب، تولیدات نمدی، بافتههای داری (گلیم و فرش که دارای دار هستند)، گوهرتراشی (عقیق) و رو دوزیهای سنتی به ترتیب بیشترین میزان صادرات چمدانی را به خود اختصاص دادهاند.
رییس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه با بیان اینکه صادرات چمدانی صنایع دستی این شهرستان به کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی انجام میشود، افزود: کشورهای سوئد،آمریکا،کانادا، استرالیا، ترکیه، لبنان، آذربایجان، عراق، امارات و اتریش بیشترین علاقهمندان به صنایع دستی تربتحیدریه هستند.
وی از جمله دلایل افزایش صادرات این خطه را نوآوری و خلاقیت در رشتههای مختلف صنایعدستی بهویژه تلفیق و کاربری سنگ عقیق به عنوان یکی از ظرفیتهای خدادادی در معادن این منطقه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه از ظرفیت مراکز علمی، دانشگاهی و مرکز رشد شهرستان در این زمینه به خوبی استفاده شده است.
محمدی بیان داشت: در شهرستان تربتحیدریه هزار و ۳۰۰ هنرمند در بیش از ۲۰ رشته صنایعدستی از جمله ابریشمکشی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، زیور آلات سنتی، ابریشمبافی، تولیدات چرمی، خراطی، فرت بافی، گلیم بافی، نمدمالی، منبت کاری، زریبافی، رنگرزی سنتی، سفال، سرامیک، میناکاری، رودوزیهای سنتی، حکاکی و قفل سازی فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: همچنین بخش بایگ یکی از بخشهای مهم شهرستان و قطب تولید ابریشم ایران با بیش از ۹۰ درصد نخ ابریشم تولیدی است که در سالهای ۹۷ و ۹۸ روستای بسک و شهر بایگ این بخش بهعنوان روستا و شهر ملی صنایعدستی در رشته ابریشمکشی به ثبت ملی رسید و عقیق سفید تربتحیدریه دارای شهرت ملی است.
تربتحیدریه در فاصله ۱۵۵ کیلومتری شهر مشهد قرار دارد.