به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» روز دوشنبه در نشست هیاتهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و کوبا که پیش از ظهر امروز دوشنبه و در جریان برنامههای سفر رئیس جمهور این کشور به تهران برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از توسعه بیش از پیش روابط دو کشور و مذاکرات موثر فیمابین، سفر آقای «میگل دیاز کانل» به ایران را پس از ۲۲ سال، نقطه عطفی در روابط دو طرف توصیف کرد.
رئیس جمهور در ادامه به همکاری موثر دو کشور در تولید واکسن از جمله واکسن کرونا اشاره و پیشرفتهای چشمگیر کوبا و ایران در زمینه علم و فناوری، بیو و نانو تکنولوژی را از جمله زمینههای مناسب برای توسعه تعاملات و همکاریها میان تهران و هاوانا عنوان کرد.
آیت الله رئیسی همچنین ضمن اعلام آمادگی برای تعامل و همکاری با کوبا در بخشهای پزشکی، کشاورزی، معادن و انرژی تاکید کرد: امروز منافع دو ملت ایجاب میکند که گامهای موثرتری برای تبادل ظرفیتها و تجربیات برداشته شود.
وی با تاکید بر ضرورت فعال شدن فوری کمیسیون مشترک دو کشور برای پیگیری مذاکرات و تفاهمهای انجام شده، توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی تهران و هاوانا را در خنثیسازی تحریم ها موثر دانست.
رئیس جمهور همچنین جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در غزه را نشانه ناکارآمدی و ناعادلانه بودن نظام فعلی بینالمللی دانست و بر ضرورت جایگزینی نظامی عادلانه و مبتنی بر خواست ملتهای آزاده تاکید کرد.
رئیس جمهور کوبا نیز در این نشست، با اشاره به اشتراکات سیاسی دو کشور، سفر چند ماه قبل رئیس جمهور ایران به کوبا و همچنین دیدارهای دوجانبه انجام شده با آیت الله رئیسی در حاشیه نشست بریکس و مجمع عمومی سازمان ملل را در تعمیق و گسترش روابط دو کشور حائز اهمیت دانست.
«میگل دیاز کانل» ضمن محکومیت تحریمهای ظالمانه و اقدامات ضدایرانی آمریکا علیه ایران و همچنین انتقاد شدید از انفعال و بیعملی سازمانهای بینالمللی در قبال نسلکشی صهیونیستها، بر ضرورت برقراری آتشبس فوری در غزه، تامین حقوق فلسطینیان و تشکیل کشور فلسطین تأکید کرد.
همتای رئیسی در ادامه به پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در بخش پزشکی و تکنولوژی اشاره کرد و بر توسعه همکاریها در عرصههای انرژی، کشاورزی و صنعتی به عنوان زمینههایی برای ارتقای روابط دو کشور تاکید کرد.
رئیس جمهور کوبا همچنین نوآوری در تجارت میان دو کشور را از جمله راهکارهای موثر در زمینه دلارزدایی عنوان کرد و تداوم همکاریها در بخش بهداشت و درمان، تولیدات مشترک و صادرات محصولات بخش سلامت را خواستار شد.
«آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای نوسازی زیرساختهای انرژی در کوبا»، «همکاری دو کشور در زمینه شیلات»، «اقدام مشترک دو کشور در حوزه زیست فناوری و تبادل تکنولوژیهای روز در این زمینه»، «توسعه همکاریهای علمی و فناوری»، «گسترش همکاریها در زمینه گردشگری با تقویت خطوط هوایی دو کشور» و «بهرهگیری از توانمندی ایران در بخش تصفیه و استحصال آب» از دیگر محورهای مذاکرات هیئتهای عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و کوبا بود.