مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: در طی هشت ماه امسال، میزان تماس مردم این استان با سامانه های برخط و تلفنی افت فشار و بی آبی این شرکت نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۶۹ درصد کاهش یافت.

به گزارش ایرنا، "ابوالحسن عالی" روز دوشنبه در حاشیه تور رسانه‌ای « توانمندی‌های دولت سیزدهم در عرصه جهاد آبرسانی استان بوشهر » در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بر اساس آمار ثبت شده در هشت ماه امسال، مردم استان بوشهر ۱۳ هزار و ۳۷۶ تماس تلفنی با سامانه مدیریت ارتباطی با مشترکین ( سی. ار. ام ) این شرکت داشته اند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با ۲۵ هزار و ۴۲۴۲ تماس دارای کاهش ۶۹ درصدی است.

وی افزود: همچنین تقاضای توزیع آب توسط تانکر در استان بوشهر نیز طی هشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر تصریح کرد: این نوع کاهش تماس ها و نیازهای مردمی به تانکرهای آب، برآیند فعالیت منسجم دولت سیزدهم در این استان برای کاهش چشمگیر تنش های بی آبی و کم آبی است.

عالی ادامه داد: اکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال، طرح های آب و فاضلاب برای کاهش تنش‌های آبی، ۱۵ هزار میلیارد ریال طرح آب‌رسانی به روستاهای محروم استان در قالب جهاد آب‌رسانی و ۳۰ هزار میلیارد ریال طرح فاضلاب در این استان در حال انجام است.

وی گفت: تولید آب در استان بوشهر، ۴۲۰ هزار متر مکعب در شبانه روز است که ۴۵ درصد از سد کوثر، ۲۵ درصد از کازرون، ۲۵ درصد از آب شیرین کن ها و پنج درصد نیز از چاه های موجود در استان تولید می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بیان کرد: استقلال نسبی آب استان از استان های مجاور با تمرکز بر افزایش توسعه و ظرفیت آب شیرین کن ها، تکمیل طرح های آبی در دست اجرا، رسیدگی به روستاهای محروم دارای چالش‌های آبی، ساماندهی مرکز تسویه فاضلاب استان و اصلاح شبکه انتقال از جمله مهمترین برنامه ها و تمرکز این شرکت برای داشتن آبی پایدار در این استان است.

عالی ادامه داد: البته تا به امروز و از محل راه‌اندازی آب شیرین کن‌ها، ۵۰ هزار میلیارد ریال در حوزه تامین آب شرب مصرفی برای مردم استان بوشهر، صرفه جویی شده است.

وی گفت: ظرفیت تولید آب شیرین کن ها در استان بوشهر در یک افق حدود ۱۲ ساله، رسیدن به مرز تولید ۲۴۰ هزار متر مکعب آب در شبانه روز هدف‌گذاری شده که اکنون این معیار، ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر عنوان کرد: تا پیش از این دولت برای رفع تنش‌های آبی روستاهای شهرستان های تنگستان، دشتی و دشتستان، قراردادی بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال با پیمانکاران منعقد شده بود که در دولت سیزدهم همه روستاهای استان با اعتبار هفت هزار میلیارد ریال در بر گرفت.

عالی بیان کرد: با اجرای این طرح ها، چالش دریافت آب در روستاهای استان بوشهر طی سال های آینده به شکل کاملی برطرف می شود.

وی با اعلام این که بخشی از آب تامین شده به دلیل فرسودگی شبکه انتقال از بین می رود، یادآور شد: نیاز است که این شبکه ها در طول سال تعمیر، بازسازی، اصلاح و نوسازی شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر ادامه داد: عمر مفید یک خط لوله و شبکه آب ۱۵ سال است که برای آماده سازی و نوسازی یک شبکه به همراه ایستگاه های پمپاژ، نیاز است که سالانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه انجام شود.

عالی گفت: این در حالی است که حدود یک چهارم از این اعتبار دریافت می کنیم و طبیعی است که هر سال شاهد افزایش فرسودگی شبکه ها خواهیم بود.

وی اضافه کرد: سرانه تولید آب به ازا یک نفر در شبانه روز، ۳۲۵ لیتر در استان است که ۲۹۰ لیتر آن توسط مشترکین استفاده می شود و مابقی نیز به دلیل فرسودگی شبکه از بین می رود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر اظهار کرد: در این استان ۴۵۰ هزار مشترک آب وجود دارد که ۹۰ درصد آن خانگی بوده و متوسط قبضی که در یک دوره یک ساله به ازا هر نفر برای آنها صادر می شود فقط یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.

عالی گفت: طی هشت ماه امسال، ۴۰ درصد مشترکین زیر الگوی مصرف که ۱۵ مترمکعب در یک ماه است استفاده کرده که برای خانواده های تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی استان بوشهر آب بها رایگان محاسبه شده است.

وی ادامه داد: ۴۵ درصد از مشترکین از ۱۵ تا ۳۰ متر مکعب آب در ماه و فقط ۱۵ درصد از آنها، چهار برابر الگوی مصرف یک ماهه استفاده کرده‌اند.