تهران- ایرنا- وزیر امورخارجه کوبا با تاکید بر اینکه رئیس‌جمهوری این کشور با هدف تعمیق روابط دوستانه تاریخی میان هاوانا و تهران عازم ایران شده است، اعلام کرد روسای جمهوری دو کشور از تمایل خود برای ادامه روند تقویت گفت‌وگوهای سیاسی و استفاده از فرصت‌های موجود خبر دادند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، برونو رودریگس (Bruno Rodriguez) وزیر امورخارجه کوبا که به‌عنوان عضوی از هیات همراه با میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کشورش وارد تهران شد، با انتشار تصاویری از نشست مقام‌های عالی دو کشور، از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: میگل دیاز کانل و سیدابراهیم رئیسی روسای جمهوری کوبا و ایران مذاکرات رسمی مثمرثمری انجام دادند.

وی افزود: آن‌ها بر تمایل خود برای ادامه تقویت گفت‌وگوهای سیاسی در سطح بالا و استفاده از فرصت‌های موجود در زمینه‌های مورد علاقه برای گسترش روابط بین کوبا و ایران تاکید کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در پیامی جداگانه و پس از ورود هیات کوبایی به ایران اعلام کرد: رئیس‌جمهوری با هدف تعمیق روابط دوستانه تاریخی میان کوبا و جمهوری اسلامی ایران و تحکیم روابط دوجانبه سودمند، برای یک سفر رسمی وارد تهران شد.

رئیس‌جمهوری کوبا عصر دیروز یکشنبه (۱۲ آذر) در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران شد؛ سفری که به دعوت رسمی آیت‌الله «سیدابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری کشورمان انجام گرفته‌ است.

امروز دوشنبه نیز مراسم استقبال رسمی از دیاز کانل توسط آیت‌الله رییسی در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.

پس از مراسم استقبال رسمی، روسای جمهوری و مقام‌های عالی‌رتبه ایران و کوبا ۷ سند همکاری و یک بیانیه مشترک امضا کردند.

یادداشت‌های تفاهم و اسناد همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کوبا در بخش‌های مختلف علم و فناوری، بهداشتی، کشاورزی، انرژی و معدن، ارتباطات و پزشکی توسط مقامات دو کشور به امضا رسید.

این اسناد همکاری از سوی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، وزیران جهادکشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همتایان کوبایی امضا شد.

روابط میان کوبا و ایران پس از انقلاب ۱۹۷۹ ایران آغاز شد و به این ترتیب، کوبا یکی از نخستین کشورهایی بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. اقدام کوبا در به رسمیت شناختن جمهوری اسلامی پس از پیروزی یک انقلاب تاریخی، مطلع روابط دوستانه‌ میان دو کشوری بود که با وجود فاصله جغرافیایی هزاران کیلومتری، در طول چهار دهه گذشته به‌طور مداوم از یکدیگر حمایت کرده و مذاکرات میان آن‌ها بر اساس منافع مشترک ادامه دارد.