به گزارش خبرنگار ایرنا، شهاب اسفندیاری روز دوشنبه در آستانه روز دانشجو در تالار شهید سلیمانی دانشگاه صدا و سیما در دیدار صمیمانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با جمعی از دانشجویان این دانشگاه اظهار داشت: امیدواریم شما راه شهدای دفاع مقدس، امنیت و مدافع حرم را ادامه دهید. جنبش دانشجویی ایران بر خلاف تصور بدخواهان همچنان پویا و ثابتقدم است.
وی با تاکید بر برقراری رابطه برادری و دوستی میان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در ۲۰ سال پیش و در دولت اصلاحات، رابطه صدا و سیما و وزارت ارشاد شکرآب بود و در دعواهای سیاسی به دنبال فراموش شدن فرهنگ و هنر بودند. فضای خوبی نبود. این دو دستگاه دشمن هم نیستند و قرار است هر دو مقوم و در تعامل با هم برای رشد و اعتلای فرهنگ کشور باشند.
اسفندیاری با اشاره به نگاه غرضورزی برخی برای ایجاد اختلاف میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این نگرانی به وجود میآید که برخی به دنبال ایجاد اختلاف میان وزارت فرهنگ و صدا و سیما باشند اما مسائل مهم زیادی وجود دارد که نمیارزد میان این دو اختلافی باشد و مهم این است که رشد و توسعه فرهنگ به خوبی شکل بگیرد.
پخش کلیپی از غزه با چند زبان خارجی
در ابتدای مراسم که با حضور جمع زیادی از دانشجویان دانشگاه برگزار شد، کلیپی از غزه برای حاضران به زبانهای فرانسوی، عربی، فارسی، ترکی استانبولی، انگلیسی، پخش شد. در این کلیپ به حوادث غزه و بخشی از آنچه در رسانهها از فجایع غزه منتشر شده است، اشاره میشود.
مجری به دنبال پخش کلیپ گفت: نمیدانم از دست ما چه برمیآید و فضا این گونه نمیماند و امیدواریم در آینده حال همه بچههای فلسطین خوب شود. وی به بیاناتی از رهبری اشاره کرد و گفت به فرموده رهبری، فلسطین باید دغدغه همه ما باشد.
در ادامه برنامه و پیش از نشست پرسش و پاسخ دانشجویان با وزیر فرهنگ یکی از دانشجویان خاطرههایی از حوادث انقلاب و فضای دهشتناک دوران پهلوی بیان کرد.
رضا کوهپیکر مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما نیز در ادامه گفت: پس از سالها وزیری در عرصه فرهنگ و هنر حضور دارد که تلاش بیپایانی داشته و رشد فرهنگ شاهد این مساله است.
وی افزود: یکی از شعارهای وزارت ارشاد نهضت بازگشت به مسجد بوده است که باید امروز بدانیم در این راستا چه فعالیتی صورت گرفته است؟ بخش قابل توجهی از کانونهای فرهنگی و هنری با حداقل امکانات به فعالیت میپردازند که این وضعیت کمکی به بازگشت به مساجد نمیکند.
در ادامه، علیرضا فرهادی، نماینده جامعه رسانهای اسلامی نیز گفت: شاخصهای آلودگی هوا وضعیت وخیمی داشته و سبکزندگی و ... وضعیت مناسبی ندارند. باید به فکر سازوکاری مشخص برای حکمرانی فرهنگی باشیم. در فرهنگ باید به دنبال حکمرانی فرهنگی بود. صرف نظر از رسالتی که وزارت ارشاد در حوزه نظارت برعهده دارد، باید برای تربیت هنرمندان نیز برنامه مشخصی ارائه شود.
فرهادی اظهار کرد: در فیلمهای امروزی متاسفانه تصویر جوانان انقلابی به صورت خشن و تند ارائه میشود که باید این ذهنیت تصحیح شود. امروز باید برای ورود کارشناسان دغدغهمند به بدنه فرهنگ نیز برنامه مشخصی ارائه شود. در حوزه کتاب و نشر نیز اقدامات دولت در حوزه بینیازی از کاغذ خارجی قابل تقدیر است که این حوزه نیز باید مراقبت شود تا دچار نقصان نشود.
انتقاد از وضعیت آثار سینمایی، کانونهای فرهنگی، اقدامهای سازمانهای حج و زیارت، حوزه نشر و کتاب و تقدیر از تلاشها برای تولید کاغذ داخلی، خلاهای جدی در آثار کتابهای کودکان و نوجوانان، توسعه تالیفهای جدی ایرانی مقابل آثار ترجمه شده خارجی، اقدام وزارت فرهنگ برای برخورد با پدیده فروش کتابهای ممنوعه توسط کسب و کارهای خیابانی، مساله حجاب، تولید لباس و پوشاک منطبق بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و قوانین بازدارنده، برخورد با رفتارهای هنجارشکنانه برخی سلبریتیها نیز از جمله موارد دیگری بود که توسط وی مطرح شد.