زنجان – ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان گفت: فعال نبودن واحد تحقیق و توسعه در اغلب واحدهای تولیدی از عوامل فاصله صنعت با فعالیت های دانش بنیان در این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، صمد یوسفی اصل روز سه شنبه در جلسه بررسی ظرفیت های قانون تولید جهش بنیان افزود: از ۲۰۰ پروانه راه اندازی واحدهای تحقیق و توسعه که در استان اخذ شده، فقط حدود ۳۰ مورد آنها در واحدهای تولیدی فعال است.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه فعالیت های دانش بنیان در استان پیگیر هستیم تا مابقی واحدهای تحقیق و توسعه دارای پروانه نیز فعال شوند.

یوسفی اصل خاطرنشان کرد: ارتباط واحدهای تولیدی با پارک علم و فناوری و دانشگاه ها از طریق واحدهای تحقیق و توسعه محقق می شود و فعال شدن آن زمینه شکل گیری تولید دانش بنیان است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان گفت: قانون تولید جهش بنیان، قانونی خوبی است و نگاه ها را به سمت فعالیت های دانش بنیان سوق می دهد و نگاه حمایتی در این خصوص دارد.

وی افزود: باید دست به دست هم بدهیم تا از ظرفیت این قانون به طور حداکثری در استان استفاده کنیم.

استان زنجان بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد و در زمان حاضر ۴۸ هزار و ۵۰۰ نفر در واحدهای صنعتی استان مشغول به کار هستند.

سرمایه گذاران در طرح‌های دانش بنیان مشمول حمایت‌های مالیاتی می‌شوند

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان نیز در این جلسه گفت: سرمایه گذاران در طرح‌های دانش بنیان مشمول حمایت‌های مالیاتی می‌شوند و ۳۰ درصد هزینه‌‎های آنها در این بخش به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ می‌شود.

فیروز شکوری افزود: در سال های اخیر با توجه به اهمیتی که به طرح ها و فعالیت های دانش بنیان در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های کلان کشور داده شده است، علاوه بر قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و ‌نوآوری و اختراعات که پیش از این وجود داشت، ‌قانون جدید جهش تولید دانش بنیان نیز ظرفیت دیگری را برای حمایت از این نوع فعالیت ها فراهم کرده است.

وی ادامه داد: بر اساس بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان، معادل هزینه انجام شده برای فعالیت ‌های تحقیق و توسعه، به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سال های آینده نیز به شرکت ها و موسسات متقاضی اعطا می ‌شود و معادل آن از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه مذکور یا سال ‌های بعد کسر می ‌شود.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: مطابق بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان نیز حمایت های وسیعی از سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفته است از این رو شرکت ها و مجموعه های تولیدی در استان زنجان می توانند از این ظرفیت برای توسعه واحدهای خود و برخورداری از معافیت ها و حمایت های مالیاتی بهره بگیرند.

قانون جهش تولید دانش بنیان در ۲۰ ماده و ۱۰ تبصره تدوین شده است.