یزد-ایرنا-مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: زیرساخت‌های اقتصادی و بازرگانی استان یزد در سند یزد نوین به روزرسانی و ایجاد مراکز بازرگانی بین‌المللی و بازاریابی محصولات نیز در دستور کار قرار دارد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا پاکدل روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران افزود: سند تحولی یزد نوین بخش‌های مختلفی دارد که محور بازرگانی و اقتصادی دو محور اصلی و مهم این سند است و با دستور استاندار در تدوین بسیاری از قسمت ها از نطرات کارشناسان و صاحب نظران استفاده و بخش هایی نیز به این سند اضافه و اصلاح شده‌است.

وی ادامه داد: اضافه شدن رویکردهای هوش مصنوعی و تکنولوژی داده به بخش بازرگانی در دستور کار قرار دارد و پنج پروژه اصلی در سند یزد نوین با این رویکرد تعریف شده است، به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل جدیدترین مدل های علمی دنیا در پروژه‌های این بخش اجرا خواهد شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: در حوزه بازرگانی نیز پروژه‌های زیرساختی مثل ساخت برج بین‌الملل برای استقرار شرکت‌ها و همچنین تکنولوژی‌های نوین و بهره‌مندی از این حوزه در دستور کار قرار دارد.

پاکدل ادامه داد: یزدی‌ها بازرگانان توانمند و مشهور بوده‌اند و برج تجارت بین‌الملل ایجاد خواهد شد تا همه مجموعه‌هایی که خدمات بازرگانی و تجارت ارائه می‌دهند در این برج مستقر شده و نسبت به بازاریابی و فروش بیش از ۸۰۰ قلم کالای تولیدی استان اقدام می‌کنند.

وی افزود: واحدهای تولیدی و صنعتی در استان متمرکز نیست و از این محل برای تجمیع همه توانمندی‌ها و محصولات استان با رویکرد بین المللی استفاده خواهد ش، همچنین مراکز و شرکت‌هایی ایجاد می‌شود تا به صورت کاملا تخصصی و حرفه‌ای نسبت به تحقیق و توسعه بازار اقدام کنند .

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: در صنعت و تولیدات استان یزد بازاریابی حرفه‌ای نداریم و صادرات نیز به چند کشور خلاصه شده و اقداماتی که انجام می شود به صورت جزیره‌ای بوده و متمرکز نیست و لذا پیگیری ایجاد حداقل سه مرکز تحقیق و بازاریابی در استان یزد در حال انجام است.

پاکدل ادامه داد: معرفی محصولات خاص و تولیدی استان یزد با نام تجاری یزد ساخت و با استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی و صنعتی استان در حال پیگیری است تا در کنار همه فعالیت‌های اقتصادی که انجام می شود، نسبت به بازاریابی و فروش و تامین محصولات در مراکز بین المللی و داخل کشور اقدام شود.

وی تربیت بازرگانان جوان و متخصص ، ارتقای خدمات گمرک یزد ، صادرات محصولات در داخل استان و استفاده از ارزش افزوده آن توسط تولید کننده ، تقویت بندر خشک به عنوان پایگاه مهم لجستیکی ملی در استان و ایجاد شرکت‌های هوشمند در حوزه جاده‌ای نیز برخی دیگر از پروژه‌های افق یزد نوین است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: به منظور استفاده از نرم افزار برای کنترل بازار و نظارت مردمی نیز سامانه سمن با طرح ابتکاری استان یزد رونمایی شد و در این طرح همه فروشگاه‌ها، صاحب بارکد شده و مشتریان با بارکدخوان تلفن همراه خود، قیمت محصولات فروشگاه را با قیمت‌های مندرج در نرم افزار مقایسه کرده و در صورت تخلف از طریق همین سامانه برای پیگیری اعلام می کنند.

پاکدل اظهار داشت: بین ۳۰ تا ۵۰ سکوی توزیع میوه در مناطق مختلف استان یزد ایجاد شده و ۱۶ قلم کالای اصلی مصرفی مردم در این مراکز با نرخ مصوب به فروش می رسد و برای مکان فعالیت نیز به صورت رایگان و با کمترین هزینه از مجموعه های دولتی و عمومی استفاده می شود و محصولات حداقل ۳۰ درصد کمتر از نرخ بازار به مردم عرضه می شود .

برنامه افق یزد نوین در محورهای مختلف افق توسعه استان بر اساس سند آمایش را دنبال می کند.