کارخانه ذوبآهن در شمال شهرستان لنجان واقع در جنوب غرب استان اصفهان واقع است.
به گزارش ایرنا به نقل از سایت اطلاع رسانی و روابط عمومی ذوبآهن اصفهان، کوره بلند "شماره ۳" این کارخانه که جدیدترین و مُدرن ترین کوره این مجتمع عظیم صنعتی است، صبح امروز سهشنبه ۱۴ آذر با یک مشکل تکنولوژیک مواجه شد و غبار اضافی تولید کرد.
بدنبال بروز این مشکل، بناچار به مدت ۲۰ دقیقه پس از اتمام خروج مذاب از کوره، مجرای آن باز نگهداشته شد که انتشار گرد و غبار اضافه در فضای اطراف را بدنبال داشت.
اکنون پس از رفع اشکال، این مجرا مجددا بسته و شرایط عادی برقرار شده و کوره مزبور بدون مشکل در حال فعالیت است.
به گزارش ایرنا، در حالی که تداوم آلودگی هوا نفس ساکنان کلانشهر اصفهان و برخی شهرستان های این استان را به شماره انداخته است، صبح امروز تصاویر و ویدئوهای مختلفی از انتشار گرد و غبار در آسمان کارخانه ذوب آهن اصفهان در شبکه های اجتماعی منتشر شد که نگرانی مردم منطقه را بیشتر کرد.
هم اکنون بر اساس اطلاعات سامانه پایش کیفی هوای کشور، میانگین شاخص کیفیت هوا در کلانشهر اصفهان ۱۵۲ (AQI) و آلوده برای عموم ثبت شده است.
تداوم آلودگی هوا از اواخر هفته گذشته تاکنون برای چند روزِ متوالی کیفیت هوای اصفهان را به رنگ قرمز و آلوده برای عموم درآورده است.
انباشت آلاینده های جوی، مدارس و سپس دانشگاه های استان را برای پنج روز متوالی در هفته جاری به تعطیلی کشانده است.
این مساله همچنین سبب تعطیل شدن ادارات اصفهان در روز جاری شده است.
اصفهان در ۲ هفته گذشته، تنها چهار روز را در شرایط قابل قبول از نظر سطح آلایندههای هوا سپری کرده است.
آلودگی هوای اصفهان در این روزهای پاییزی در شرایطی است که هنوز امسال، برودت هوا و پدیده وارونگی تجربه نشده است.
به اعتقاد کارشناسان، با سرد شدن هوا در آستانه ورود به زمستان و امکان ایجاد پدیده وارونگی دما ممکن است اصفهان روزهای آلوده بیشتری را نیز در پیش رو داشته باشد.
اصفهان کمترین تعداد روزهای هوای پاک را در مقایسه با سایر کلانشهرهای ایران دارد و در حالی که صنایع آلوده کننده در شعاع ۵۰ کیلومتری آن پراکنده و روزانه بیش از ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو در آن تردد می کنند، به گفته کارشناسان، شرایط جغرافیایی و اقلیمی و کم بودن وزش باد، آلودگی هوای این خطه را به مراتب پیچیدهتر کرده است.
شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان نخستین و بزرگترین تولیدکنندهٔ فولاد ساختمانی و ریل و بزرگترین شرکت فولاد در ایران از لحاظ تنوع محصولات است که با ظرفیت ۳٫۶ میلیون تُن محصول پایانی، انواع مقاطع فولادی ساختمانی و صنعتی را تولید میکند.
محصولات کارخانجات این شرکت به بیش از ۲۳ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی صادر میشود و در بازار داخل این محصولات در پروژههای بزرگ کشور همچون بُرج میلاد تهران، نیروگاه هستهای بوشهر، سدهای بزرگ و مترو و ریل ملی مورد استفاده قرار گرفته است.