به گزارش ایرنا،دامن زدن به موضوع قومیت گرایی و اصل قراردادن آن در موضوع مهمی مثل انتخابات، بزرگترین وسیله دشمن برای ایجاد اختلاف و دشمنی است که نباید بهار مشارکت همگانی انتخابات را به درگیری های قومی و طایفه ای تنزل داد.
عشیره ای بودن و وجود قومیت ها و طوایف مختلف در کهگیلویه و بویراحمد اگرچه مزیت های فراوانی را در خود جای داده است اما گاه دامن زدن بیش از حد بر روی این مسایل سبب بروز چالش های اجتماعی و فرهنگی می شود.
با آغاز ثبت نام برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور توام با لشکرکشی های قومی داوطلبان انتخابات در مناسبت ها به خصوص مراسم های فاتحه خوانی در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافته است بطوری که هشدار مسوولان ارشد استانی را در پی داشت.
دامن زدن بیش از حد بر روی مسایل قومی، نماینده ولی فقیه در استان، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری و حتی رئیس ستاد انتخابات استان را وادار به واکنش کرد و با هشدار مبنی بر پرهیز از نگاه قومی، قبیله ای و عشیره ای در انتخابات تاکید کردند: جایگاه مجلس شورای اسلامی مهم است و لازم است فرد شایسته ای بدور از نگاه قوم گرایی انتخاب شود.
انتخابات موثرترین وسیله است تا مردم افکار و عقاید خود را در اداره امور عمومی و اجتماعی اعمال کنند اما سوءاستفاده از احساسات قومی در راستای دستیابی به آرای مردم مسیر انتخابات را برخلاف منافع جمعی منحرف خواهد کرد.
تاکید و ترویج قوم گرایی ،تعصبات قبیله ای را بدنبال دارد که با افزایش عصبیت قومی، قدرت تشخیص مردم برای درک انتخاب درست و قضاوت صحیح در زمان انتخاب نمایندگان مجلس را با چالش مواجه می کند.
اگرچه خالص سازی قومی و عشیره ای برای عدهای منافع آنی ایجاد میکند ولی مستمر نخواهد بود و در دراز مدت به مصداق ضربالمثل معروف «کسی که باد میکارد طوفان درو میکند» تبدیل می شود چرا که تحریک احساسات قومی و تاکید بر تعصبات عشیره ای منجر به طوفان بی تفاوتی، بی انگیزگی،تنفر، خشونت های قومی و مهمتر از همه فرار نخبگان می شود.
در جامعه که عشیره و قبیله محور باشد امکان شایسته سالاری و گردش نخبگان وجود ندارد چرا که انتخاب مدیران نه بر اساس صلاحیت های فردی بلکه با تمرکز و ملاحظات قومی و قبیله ای صورت می گیرد.
توسعه کهگیلویه و بویراحمد منوط به انتخاب شایستگان بدور از گرایش های قومی است اما قبیله محوری و خالص سازی قومی برای بهره برداری شخصی و فردی مانعی اساسی برای توسعه استان خواهد بود.
این استان از ظرفیت های بکر طبیعی و انسانی بالایی برخوردار است اما قوم گرایی و خالص سازی قومی به افزایش بیکاری، بی ثباتی، کاهش رفاه مردم، استفاده بهینه نکردن از ظرفیت های موجود و نبود رضایت و رغبت سرمایه گذاران منجر می شود.
بررسی "امنیت سرمایه گذاری" که توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی نشان از وضعیت نامناسب این شاخص در کهگیلویه و بویراحمد دارد. براستی ترویج و دامن زدن به رویکردهای قومی و قبلیه ای آیا امنیتی و تمایلی برای سرمایه گذاران و کارآفرینان در استان فراهم می کند؟ خاستگاه طایفه ای نماینده آیا به توزیع رانت قبیله ای منجر می شود یا به جذب سرمایه گذاران،نخبگان و شایسستگان؟ مناسبت ها و ذهنیت های قبیله ای چه مقدار در تصمیم گیری و تصمیم سازی ها نقش اصلی را ایفا می کنند؟