به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پویانمایی «ده سالگی» به کارگردانی فاطمه جعفری در حالی موفق به کسب دیپلم افتخار جشنواره فیلمهای انیمیشن معاصر ایونی (ICONA) شد که انیمیشن «جایگزین» ساخته عبدالله علیمراد در بخش مسابقه بینالملل حرفهایها نیز حضور داشت.
پویانمایی ۱۸ دقیقهای «ده سالگی» از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که با تکنیک استاپموشن ساخته شده است.
فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه این جشنواره در دو بخش ملی و بینالمللی که هر یک خود در دو بخش حرفهای و دانشجویی تقسیم شدهاند، با یکدیگر به رقابت پرداختند.
جشنواره فیلمهای انیمیشن معاصر ایونی (ICONA) از سوی دپارتمان هنرهای صوتی و تصویری دانشگاه Ionian برگزار میشود.
این جشنواره با هدف ارائه بهترینهای تولید شده در حوزه انیمیشن از سراسر جهان و برای کمک به توسعه میراث فرهنگی فیلمهای انیمیشن، کمک به خلق فیلمهای جدید، فراهم کردن زمینه برای تولید مشترک بینالمللی و تشویق به بحث و گفتمان بین انیماتوران حرفهای، فیلمسازان و مردم یونان برگزار میشود.
پنجمین جشنواره فیلمهای انیمیشن معاصر ایونی (ICONA) از نهم تا ۱۲ آذرماه (۳۰ نوامبر تا سوم دسامبر ۲۰۲۳) در کشور یونان برگزار شد.
فرهاد ورهرام و کارگاه «تک نگاری در سینمای مستند»
فرهاد ورهرام سینماگر، نویسنده، عکاس و تهیهکننده نامدار سینمای مستند در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» کارگاه «تک نگاری در سینمای مستند» برگزار میکند.
ورهرام متولد سال ۱۳۲۷ در شهرستان بروجرد، مستندساز، فیلمبردار، محقق، کارگردان، عکاس، تهیهکننده و نویسنده است. ورهرام فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد و تاکنون در زمینه فیلمبرداری، کارگردانی، تحقیق و عکاسی فعالیتهای مختلفی داشته است. از جمله فعالیتهای هنری ورهرام برگزاری چند نمایشگاه عکس در ایران، فرانسه و اتریش بوده است.
«بازار در اردهال»، «آبگینه»، «تاراز»، «قتل شتر»، «سیاهان جنوب ایران»، «آسمان» و «از آلپ تا دماوند» تعدادی از آثار این کارگردان باسابقه سینمای مستند ایران است.
در هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» تعدادی از اساتید ایرانی و بینالمللی سینمای مستند کارگاههایی با موضوعهای متنوع برگزار میکنند.
هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» با دبیری محمد حمیدی مقدم از ۲۷ آذر تا دوم دی ماه در پردیس چارسو برگزار میشود.
برگزاری «دوره شاهنامه خوانی» در موزه سینما
نخستین دوره شاهنامه خوانی در موزه سینما با درس گفتارهایی درباره داستان بیژن و منیژه برگزار میشود.
ادبیات داستانی ما همواره از بهترین منابع در اقتباس و ساخت آثار سینمایی به شمار میرود؛ موزه سینمای ایران در نظر دارد نخستین دوره شاهنامه خوانی را با هدف آشنایی هرچه بیشتر سینماگران و علاقهمندان به هنر هفتم برگزار کند.
این دوره ۱۰ جلسهای شامل داستان «بیژن و منیژه» است که به کوشش دانشجویان ابوالفضل خطیبی شاهنامه پژوه و موزه سینما برگزار خواهد شد.
نخستین جلسه این دوره یکشنبه- ۱۹ آذرماه- ساعت ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد و فریبا شکوهی عضو هیئت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ستایش فردوسی سخنرانی خواهد کرد.
همچنین پروانه اسماعیل زاده و کاوس ندایی نیز درباره ویژگیهای مختلف داستان «بیژن و منیژه» از منظر روایت و تصویرگری صحبت خواهند کرد.
در این برنامه همچنین اجرای هنری شاهنامه توسط کیخسرو دهقانی انجام خواهد شد.