تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۴۰ تفاهم‌نامه در اجلاس شانگهای داشتیم که دو مورد در حوزه فرهنگ و هنر بود. در مذاکراتی که با کشورهای عضو داشتم سال آینده میزبان جشنواره بین‌المللی فیلم بریکس یا شانگهای خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی سه‌شنبه- ۱۴ آذرماه- در حاشیه نشست خود با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: همکاران من به زودی راهی شبه قاره هند و پاکستان می‌شوند و هفته فیلم ایران در آنجا برگزار و مقدمات آن فراهم می‌شود که بتوانیم دو جشنواره بین‌المللی فیلم را در کشور آغاز کنیم که یکی جشنواره کشورهای حاشیه خزر و دیگری کشورهای عضو شانگهای است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره زمان‌بندی این جشنواره‌ها بیان کرد: علاقه‌مندیم در سال آینده میلادی، نخستین جشنواره را برگزار کنیم و بقیه نیازمند تکمیل توافق‌نامه‌ها و بسترها و راهکارهای قانونی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نقش جنبش دانشجویی در رسیدن به فرهنگ و تمدن عالی ایرانی اسلامی اظهارداشت: انقلاب اسلامی در چله و گام دوم خود است. در بیانیه‌ای که رهبر انقلاب صادر کردند، به وضوح هدف را رسیدن به این جایگاه تمدن نوین اسلامی و خلق یک دوره تاریخی باشکوه است که به دوره ظهور منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: با هند و چین مذاکراتی داشتیم و به زودی هفته فرهنگی چین در تهران برگزار می‌شود.

وی افزود: در این گام دوم، بخش‌های حاکمیتی مثل ما وظیفه مهمی برعهده دارند. حوزه تمدن‌سازی را منحصر به یک وزارتخانه نمی‌دانم همه بخش‌های حاکمیت و مهمتر از آن همه بخش‌های مردمی را باید در بربگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: در نظریه حکمرانی نوین فرهنگی که در دولت مردمی دنبال می‌کنیم، باید کارها را به دست مردم بسپاریم. اگر پیشرفت کار بخواهد اتفاق بیفتد به دست گروه‌ها و حلقه‌های میانی و دانشجویی باشد از این رو دانشگاه و دانشجو نقش پیش‌برنده و پیش‌رو را در این مسیر دارد.

اسماعیلی همچنین درباره قول حمایت از دانشجویان برای استفاده از ظرفیت تئاتر شهر و تالار وحدت گفت: حتما همه امکانات فرهنگی هنری خارج از دانشگاه در اختیار گروه‌های هنری دانشجویی قرار خواهد گرفت.

برای حضور بازیگران خارجی در آثار سینمایی ایران تسهیل‌گری می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره به‌کارگیری بازیگران خارجی در آثار سینمایی ایرانی گفت: اساس این کار در بخش خصوصی است. اگر دولت خیلی بخواهد دخالت کند متهم می‌شود در کاری که مربوط به خودش نیست دخالت می‌کند اما ما وظیفه تسهیل‌گری را انجام می دهیم.

وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از مسئولیت‌ها و راهبردهایی که دنبال می‌کند موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر است و این تسهیل‌گری هم جزو آن است و حتما هم انجام می شود. در بخشی از فیلم هایی که در مکان های خارج از کشور ضبط می شود همکاران من در رایزنی ها مساعدت و همراهی را دارند که بیشترین امکانات را از آن کشور میزبان به نفع گروه های ایرانی جلب کنند.

کار مشترک سینمایی ایران و ترکیه در آستانه نمایش

وزیر فرهنگ همچنین به خبرنگار ایرنا در خصوص آثار سینمایی مشترک با کشورهای خارجی اظهار داشت: در پاکستان کار مشترکی در دست انجام است. در ترکیه هم کاری در آستانه نمایش عمومی داریم که کار بسیار خوبی است، با سوریه، عراق و چند کشور دیگر هم همکاران من در حال تکمیل کارها هستند انشالله تنوع خوبی را در این بخش شاهد خواهیم بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصویب موافقت‌نامه فرهنگی ایران و روسیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز بزرگ فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کنار رایزنی فرهنگی در روسیه و مرکز آنها هم به همین نحو راه‌اندازی می‌شود.