سرهنگ علی اصغر زارع روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: شهروندان باید در این شرایط برای حفظ سلامتی خود و همنوعانشان علاوه بر رعایت قوانین در این زمینه، نسبت به ایجاد هر عامل آلاینده کننده از جمله در حوزه خودرویی واکنش نشان دهند.
وی اظهار داشت: این واکنش در قالب تذکر دادن به راننده متخلف و در صورت بی تاثیر بودن وهمکاری نکردن فرد متخلف، اطلاع به پلیس برای برخورد قانونی است.
رییس پلیس راهور فرماندهی انتظامی اصفهان به بیان مواردی برای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد وگفت: برابر نظر کارشناسان پلیس راهور پرهیز از گاز دادن اتومبیل هنگام خاموش کردن آن، تنظیم باد لاستیکهای اتومبیل بطور استاندارد و خاموش کردن وسیله نقلیه عمومی در توقفگاههای عمومی از مواردی است که در کاهش آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارند.
وی با تاکید مجدد بر استمرار مشارکت هماهنگ مردم و دست اندرکاران برای کاهش موارد آلایندگی هوا گفت: محدودیت استفاده از تردد اتومبیلهای شخصی در خیابانها و استفاده از وسایل نقلیه عمومی یکی از اقدامات مشارکت گونه در این زمینه است.
سرهنگ زارع به رانندگان توصیه کرد که برای کمک به کاهش آلودگی هوا برای گرم کردن خودرو چند کیلومتر اول را به آهستگی و با دنده پایین رانندگی کنند.
وی یادآور شد: رانندگان باید توجه داشته باشند که باز کردن ترموستات خودرو موجب افزایش مصرف سوخت و آلودگی هوا می شود.
رییس پلیس راهور اصفهان افزود: سرعت بیشتر، مصرف سوخت را نیز بیشتر می کند از سویی سرعت زیاد و ترمز ناگهانی، مصرف سوخت را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: رانندگان قبل از حرکت برای سفرهای درون شهری کارهای خود را مشخص کنند تا با انتخاب مسیرهای کوتاه و کم ترافیک موجب صرفه جویی در وقت، هزینه و کاهش ترافیک و آلودگی هوا شوند.
سرهنگ زارع همچنین بر انجام معاینه فنی اتومبیلها به صورت هر سه ماه یک بار و تعویض اتومبیلهای فرسوده با اتومبیل های جدید به عنوان عوامل مهم کاهش آلودگی هوا تاکید کرد.