سید مرتضی روحانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بر اهمیت استفاده از روشهای نوین در پایش درختان سطح شهر تاکید کرد و افزود: طرح توموگرافی (اسکن) درختان کهنسال با هدف بیماری یابی و شناسایی پوسیدگی و عارضه های درخت جهت حفظ درختان کهنسال و خطرساز است.
وی با اشاره به ارزش زیست محیطی درختان کهنسال افزود: برنامه ریزی برای تیمار و رسیدگی ویژه به درختان کهنسال نیازمند این است که از وضعیت ریشه، تاج و داخل تنه درخت که قابل رویت نیستند شناخت داشته باشیم بنابراین نیازمند اسکن بخشهای غیرقابل رویت درختان هستیم تا بتوانیم بیماریها و عارضههای احتمالی آنها و همچنین وجود لانه جوندگان یا حشرات در تنه را شناسایی کنیم در غیر این صورت علاوه بر اینکه درختان کهنسال را از دست میدهیم خطر سقوط آنها جان و مال شهروندان را نیز تهدید میکند.
شهردار منطقه مرکزی شهر تهران، علت بخشی از آسیبهایی که ممکن است در درختان بروز پیدا کند را آسیب به ریشه درختان در پی عملیات عمرانی پیادهراهسازی و جدولکاری حاشیه نهرها و باغچهها دانست و افزود: اسکن درختان این آسیبهای احتمالی را نشان میدهد همچنین اسکن درخت نشان میدهد که وضعیت استقرار و ثبات درخت در داخل خاک به چه شکلی است یا وضعیت استحکام یا سستی ریشه چگونه است.
به گفته شهردار منطقه ۶، در این روش برای هر درخت به صورت میدانی این بررسی انجام و علاوه بر آن ارتفاع درخت موقعیت مکانی آن و سایر اطلاعات اضافه خواهد شد که از جمله فواید این روش، تهیه شناسنامه، بررسی وضعیت مورفولوژِی، وضعیت سلامت، پیش بینی میزان مقاومت به سرعت باد و غیره است.
روحانی تاکید کرد: با وجود اینکه ظاهر برخی درختان بسیار سالم و سرزنده با تاج بسیار زیبا به نظر میرسد اما یکباره با وزش یک باد نسبتا شدید سقوط میکنند دلیل آن بخاطر این است که یا ریشه درخت پوسیده بوده و یا انواع و اقسام قارچها در داخل ریشه وجود داشته که از روی ظاهر درخت معلوم نبوده اما وقتی درخت را اسکن میکنیم از پوسیدگی یا آفات احتمالی موجود در ریشه مطلع میشویم و فرصت اقدام برای بهبود وضعیت درخت را از دست نمیدهیم.
به گزارش ایرنا، آغاز توموگرافی (اسکن) درختان کهنسال در مهمترین و طولانی ترین خیابان پایتخت با مشارکت سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران اجرایی و عملیاتی شده است.