لندن- ایرنا- وزیر خارجه انگلیس با هدف متقاعد کردن ایالات متحده آمریکا برای تداوم حمایت نظامی از اوکراین و رایزنی درباره تحولات فلسطین راهی واشنگتن شد.

به گزارش ایرنا، این نخستین سفر دیوید کامرون در کسوت رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس به آمریکا است. بر اساس بیانیه وزارت خارجه انگلیس، کامرون در این سفر «بر استحکام روابط بریتانیا با نزدیکترین متحد استراتژیک خود (آمریکا) و حمایت تزلزل ناپذیر دو طرف از اوکراین در مبارزه با روسیه تاکید خواهد کرد.»

گفت‌ وگو درباره تحولات فلسطین، انتقال کمک‌های بشردوستانه به کسانی که در اثر درگیری‌ها در غزه آسیب دیده‌اند و اینکه چگونه بریتانیا و ایالات متحده می‌توانند برای تحقق راه‌حل دو دولتی یا یکدیگر کار کنند، از دیگر موضوعاتی است که در دستور کار این سفر عنوان شده است.

بر اساس آخرین آمارها افزون بر ۱۶ هزار فلسطینی در جریان حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه طی نزدیک به ۲ ماه گذشته کشته شده که از این میزان ۷۰ درصد کودکان و زنان بی‌گناه بوده‌اند.

کامرون در این سفر مذاکرات دیپلماتیک فشرده‌ای را با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا خواهد داشت تا درباره آخرین تحولات بین‌المللی تبادل‌نظر کنند. بر اساس برنامه اعلام شده او همچنین با لوید آستین وزیر دفاع و چهره‌های کلیدی کنگره دیدار و گفت‌ وگو خواهد کرد.

وزیر خارجه انگلیس پیش از انجام این سفر، گفت: «بریتانیا و ایالات متحده عمیقاً به یک مأموریت مشترک برای دفاع از ارزش‌هایی متعهد هستند که امنیت و رفاه را برای همه ما فراهم می‌کند به همین دلیل است که ما در حمایت از اوکراین تزلزل ناپذیر می‌مانیم.»

وی در تداوم مواضع خصمانه انگلیس علیه روسیه، افزود: «اگر اجازه دهیم تهاجم پوتین موفق شود، آنهایی را که دموکراسی را به چالش می‌کشند و شیوه زندگی ما را تهدید می‌کنند، جسورتر می‌کند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم آنها پیروز شوند.»

همزمان با سفر کامرون به ایالات متحده آمریکا، وزارت خارجه انگلیس از وضع تحریم‌های جدید علیه روسیه خبر داد. در تحریم‌های جدید ده‌ها شهروند و شرکت روس به بهانه حمایت از آنچه ماشین جنگی مسکو نامیده شده، به فهرست سیاه دولت انگلیس اضافه شده است.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال گذشته میلادی (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

کامرون یکشنبه پیش در یادداشتی برای نشریه سان انگلیس نوشت که هدف او از سفر به واشنگتن «جلب کمک از طرف نزدیک‌ترین و قوی‌ترین متحد» انگلیس (آمریکا) برای اوکراین است. او مدعی شد: اگر ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در اوکراین متوقف نشود، برای دستیابی به چیزهای بیشتری باز خواهد گشت.

این درحالیست که انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است.