انواع مختلف شیلنگ آتش نشانی
شیلنگهای آتش نشانی بر اساس جنس موادی که برای ساخت آنها بکار میرود، به سه دسته زیر تقسیمبندی میشوند:
شیلنگ پلاستیکی: این نوع شیلنگ از جنس پلاستیک ساخته شده است و در مقابل فشار آب زیاد، به خوبی عمل نمیکند. این نوع شیلنگ بیشتر برای مسافتهای کوتاه و در مکانهایی که استفاده کنندگان آن مهارت زیادی ندارند بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
شیلنگهای برزنتی: این نوع شیلنگ دارای سه لایه است که لایه بیرونی آن، از نوع الیاف برزنتی است. این نوع الیاف توانایی تحمل فشار آب بالا را دارند و آنها را بیشتر بر روی موتور پمپ نصب می کنند. این نوع شیلنگ دارای انعطاف پذیری بالا و وزن کمی است، به همین علت میتوان از آنها برای خاموش کردن آتش در مسافتهای طولانی استفاده کرد. شرکت اشلو، یکی از بهترین شرکتهای تولید کننده شیلنگ آتش نشانی برزنتی است. این شرکت دارای 18 سال سابقه در زمینه تولید شیلنگ برزنتی با تحمل فشار از 10 بار کاری به بالا است و سایز شیلنگهای تولیدی آنها، از 1 اینچ تا 8 اینچ است. این شرکت در بیش از 15 شهر مختلف کشور نمایندگی دارد، بنابراین شما میتوانید به راحتی با کارشناسان این مجموعه جهت دریافت راهنمایی بیشتر در ارتباط باشید.
3- شیلنگهای ضد اسید: این نوع شیلنگها از دو لایه لاستیکی تشکیل شده است، که در بین دو لایه نخهایی از جنس پلی استر وجود دارد. شیلنگهای ضد اسید مقاومت بالایی در مقابل خورندگی دارند به همین خاطر کاربرد آنها بیشتر برای انتقال مواد اسیدی و شیمیایی است. این نوع شیلنگ انعطاف پذیری کمتری نسبت به شیلنگ برزنتی دارد.
همچنین انواع شیلنگهای آتش نشانی با توجه به نوع عملکردشان به دستههای زیر تقسیمبندی میشوند:
- شیلنگ تهاجمی
- شیلنگ فراهم کننده و تقویت فشار
- شیلنگ جنگلبانی
- شیلنگ فشار قوی
برای انتخاب شیلنگ آتش نشانی چه مواردی را باید در نظر گرفت؟
انتخاب شیلنگ آتش نشانی، با توجه به اینکه شیلنگ آتش نشانی در مدلهای مختلف و برای محقق نمودن اهداف متفاوتی طراحی و ساخته میشود، باید با توجه به نیاز شما انجام گیرد. در ادامه تعدادی از نکات مهمی که باید برای انتخاب شیلنگ آش نشانی به آنها توجه داشته باشید، بیان میشود:
1- اندازه و طول: شیلنگهای آتش نشانی در بیشتر موارد 50 متر طول دارند. البته شیلنگهایی با طول کمتر هم وجود دارد، که باید با توجه به نیازتان آنها را انتخاب کنید.
2- قطر: یکی از ویژگیهای بسیار مهم شیلنگ آتش نشانی، قطر آن است. قطر شیلنگ انتخابی باید با سرعت جریان آب مورد استفاده متناسب باشد.
3- جنس: شیلنگ آتش نشانی، باید از مواد با کیفیت بالا ساخته شده باشد، تا در برابر آتش سوزی مقاومت لازم را داشته باشد.
4- قابلیت انعطاف پذیری: با توجه به اینکه شیلنگ آتش نشانی در محیطهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین باید انعطاف پذیری بالایی داشته باشد.
5- فشار قابل تحمل: شیلنگهای آتش نشانی، حداکثر فشار متفاوتی از آب و فوم را میتوانند تحمل کنند، بنابراین به این نکته حتماً توجه داشته باشید.
6- استانداردها: شیلنگ آتش نشانی باید استانداردهای مربوط به کیفیت از جمله مقاومت در برابر حرارت، ایمنی در برابر خوردگی و... و. را داشته باشد. حتماً به استانداردهای نصب شده بر روی شیلنگ توجه کنید.
7- تاریخ انقضا: هنگام خرید به تاریخ انقضای شیلنگ هم توجه داشته باشید.
8- برند: سعی کنید شیلنگ آتش نشانی خود را از شرکتهای معتبر تهیه کنید. قبل از خرید در مورد برندهای مختلف تحقیقات لازم را به عمل آورید تا بتوانید با اطمینان کامل شیلنگی با کیفیت بالا خریداری نمایید.
با رعایت این نکات، میتوانید بهترین شیلنگ آتش نشانی را مطابق با نیاز و بودجه خود خریداری کرده و در مواقع نیاز با خیال راحت از آن استفاده کنید. البته از یادگیری نحوه کار با آن هم غافل نشوید. چرا که تنها داشتن یک شیلنگ خوب برای مقابله و مهار آتش کافی نیست.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.