به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کمی سبا امروز چهارشنبه-۱۵ آذر- در نشست خبری با موضوع از مبارزات ضداستعماری آفریقا و مقاومت غزه تا دشمن مشترک که در سالن جلسات معاونت امور رسانه و تبلیغات برگزار شد، اظهار داشت: حضور ما در اینجا یک معنای ویژه دارد. اتفاقاتی که امروز در خاور نزدیک میافتد، شباهتهای بسیاری به اتفاقاتی دارد که مدتهاست در آفریقا افتاده است.
وی با بیان اینکه آفریقاییها ۵۰۰ سال است با ظلمها مواجه هستند و با آن دست و پنجه نرم میکنند، جنایتهای غزه، ظلم علیه بشریت است و بیش از ۷۰ سال است که علیه آنها ظلم میشود. امیدواریم عروسکهای خیمهشببازی صهیونیستی را از قدرت پایین بکشیم.
این رهبر انقلابی آفریقا افزود: فلسطین توسط رژیم صهیونیستی و صهیونیسم استعمار شده است همان طور که آفریقا توسط شرکتهای چند ملیتی استعمار شده است. همین کسانی که فلسطین را استعمار کردهاند، همان کسانی هستند که دنبال برکناری بشار اسد بودند و خانواده سعودی را دچار فساد در بحث سوریه کردند. همان کسانی که حکومتهای فرانسوی، اروپایی و آمریکایی را استعمار میکنند. اینها خانه شیطان هستند و این به معنای آن نیست که حرفهای ما علیه یهودیان است.
وی افزود: بسیاری از یهودیان، صهیونیست نیستند. شما اسم صهیونیست را روی آن میگذارید اما ما به اینها امپریالیسم میگوییم. در بین یهودیان کسانی هستند که تفکر ضد استعماری دارند.
سبا گفت: استعمار برای سرکوب ملتها از روش خاص اشغال اراضی و آپارتاید و دچار فساد کردن آنها استفاده کرده و به دنبال تفرقه است.
وی تاکید کرد: امپریالیسم شاه ایران را تحسین میکرد و ایران را دوست داشت تا زمانی که این کشور تصمیم گرفت سرنوشت خود را در دست بگیرد. از آن روز به این کشور عنوان تروریستی دادند و برچسب افراطیگری به ما خورده میشود.
سبا افزود: ما آمدیم تا به مقاومت و اتحاد خود با ایران رسمیت دهیم و این اتحاد باعث پیروزی ما بر امپریالیسم و استعمار میشود. آیتالله خمینی نیز میگفت هر جایی که ظلمی میشود، ایران باید علیه این ظلم به پا خیزد.
این رهبر انقلابی آفریقا ادامه داد: در جهان عرب هم علیه آفریقاییها نژادپرستی میشود اما من آمدم تا بگویم آفریقای انقلابی در حال بازگشت است و محور مقاومت قدرتمندتر میشود. هر کسی هم بخواهد آفریقا را استعمار کند، نابود خواهد شد.
سبا ادامه داد: وقتی به آفریقا نگاه میکنیم چندین قرن است ما مقاومت میکنیم و شما باید محور مقاومت را گسترده ببینید و مقاومتی که در جهان اسلام در حال شکلگیری است قدرتمندتر خواهد شد. یک انقلاب پانآفریقایی در حال شکلگیری است. دست به دست هم بدهیم و علیه امپریالیسم باشیم.
خودم را به آیتالله خامنهای نزدیکتر میبینم تا اوباما
سبا در پاسخ به سوال ایرنا درباره اتحاد میان ایران و آفریقا علیه دشمن مشترک گفت: همان کسانی که میگویند من یک افراطی هستم، میگویند ایران کعبه تروریستهاست. پس چطور میتوانید باور کنید کسانی که برای آفریقا تلاش میکنند، دیگران را دوست ندارند؟
رهبر ضد صهیونیستی آفریقا افزود: آمریکاییها و اروپاییها، آفریقاییها را زمانی که بوکس و فوتبال بازی میکنند دوست دارند اما تا تلاشی برای آزادی میکنند برچسب افراطی به مردم آفریقا میزنند.
وی افزود: جنس مبارزه ما به گونهای است که غیرسیاهپوستها هم از این مبارزه ما شگفت زده میشوند. من خودم را خیلی نزدیک به آیتالله خامنهای میبینم تا باراک اوباما.
نسل جدید آفریقا دنبال ترحم نیست
سبا ادامه داد: چیزی که برای ما مهم است عدالت است. نسل جدید آفریقا دنبال ترحم نیست و میخواهد در دل دشمن ترس بیاندازد. این ترس با کشتار نیست بلکه با بزرگی و حقیقت است و هر ملتی حق دارد سرنوشت خود را رقم بزند.
وی گفت: ما باور داریم که رئیس جمهوری فعلی بنین و همینطور رئیس جمهوری سنگال مانند شاه سابق ایران، سرسپرده امپریالیسم هستند. همه اینها از اریکه قدرت پایین خواهند آمد و نابود خواهند شد.
این فعال صهیونیسم افزود: وقتی اتفاقات فلسطین را میبینید و برای شما دردناک است در همه جای دنیا این اتفاقها میافتد. قرنهاست به بومیان استرالیا ظلم میشود. در کانادا هم این گونه است. سرخپوستها و جمعیت سیاه پوست در موریتانی زیر سیستم آپارتایدی زندگی میکنند.
وی ادامه داد: در آفریقا هم به دنبال آپارتاید اجتماعی هستند. وقتی تیم فوتبال فرانسه را میبینید ۱۰ نفر از ۱۱ نفر سیاهپوست هستند به این معنا نیست که سیاست استعماری در فرانسه علیه آفریقاییها وجود ندارد.
سبا در پاسخ به این سوال که جنس مبارزه در آفریقا برای آزادسازی آن چیست و آیا به جغرافیای سیاسی در دیگر کشورها به غیر از بنین هم پایبند هستید؟ اظهار داشت: ماهیت و ذات انقلاب ما در ایدئولوژی پان آفریقایی تعریف میشود؛ همانگونه که مالکوم ایکس میگفت. مجبوریم با این حقایق شروع کنیم تا مبارزه خود را جلو ببریم. ما مبارزات خود را از طریق تفکر پان آفریقایی و بسیج کردن مردم پیش میبریم. ایدئولوژی که با عشق خداوند پیوند خورده است و نیاکان ما راه را باز و زندگی خود را وقف آن کردند.
رهبر انقلابی آفریقا با اشاره به پیشینه مبارزات آفریقاییها ادامه داد: ما نتوانستیم دشمن واقعی که صهیونیسم و فراماسونری است را هدف قرار دهیم. حرف غرب این است که برای زندگی کردن باید شبیه ما باشید. ما فلسفه خود و جهانبینی و آنتولوژی خود را داریم. خیلی مهم است که آفریقا روی نیرو، قدرت، منابع و فرهنگ خود تکیه کند. ما یک نگاه خیلی جهانی با نگرش آفریقایی داریم.
حماس فقط مبارزه کرده اما برچسب مهاجم به آن میزنند
وی گفت: پان آفریقاییگرایی یک ایده جهانی است و این ایدئولوژی و تفکر است که مردم را به میدان میآورد. ما وقتی از مبارزه صحبت میکنیم مبارزه ما مسلحانه نیست. حماس فقط مقابله کرده است و برچسب مهاجم به آن زدند و حتی در آفریقا برخی چنین تصوری دارند چراکه حماس از سلاح علیه اسرائیلیها استفاده کرد.
سبا افزود: ارتش فرانسه یکی از بهترین ارتشهای جهان است اما بسیج کردن غیرخشونتآمیز و مسالمتآمیز سازمان ما در نیجر، مالی و بورکینافاسو باعث شد تا ارتش فرانسه مسیر خود را عوض کند.
این رهبر انقلابی تاکید کرد: وقتی مقاومت آغاز میشود بخشی از خشونت را با خود به همراه دارد اما این به معنای مبارزه مسلحانه نیست.
سبا درباره اتفاقات و حماس و فهم آفریقایی ها از این دو موضوع تشریح کرد: نگاه ما به موضوع فلسطین، نگاه ملتی است که قرنهاست به آن ظلم شده است اما صهیونیسم قوی است. آنها تلاشهای زیادی برای قطع کردن ارتباط ملتها و ناآگاهی از اتفاقات فلسطین انجام می دهند.
ایران همکاری با آفریقا را احیا کند
این رهبر ضدصهیونیستی آفریقا افزود: صهیونیست ها به دنبال قطع رابطه تاریخی آفریقاییها، کشورهای عربی و فلسطین هستند. اما ایران حقیقتا و در عمل علیه امپریالیسم مبارزه میکند.
سبا ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم نقابها و تفرقهها را کنار بگذاریم و اتحاد میان آفریقاییها ایجاد کنیم و تلاشها برای خروج استعمارگران نتیجه بخش بوده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص گفتمان ایرانی اسلامی مد نظر رهبر انقلاب و گسترش آن در جهان گفت: هر ملتی حق تعیین سرنوشت خود را دارد. هر ملتی این حق را دارد که استعمار شدن را نفی کند و رهبر ایران به دنبال اتحاد در منطقه آسیای میانه است، ایران و آفریقا نقاط مشترک دارند و نقاط افتراق را کنار می گذارند.
وی افزود: اسرائیلی ها قدرت راهبردی آفریقا را متوجه شدهاند. مزیتهای سیاسی و اقتصادی است که آنها را سمت آفریقا کشانده است. ایران هم با اعمال فوریت باید همکاری و مشارکت با آفریقا را دوباره احیا کند.