به گزارش ایرنا، عادل شهرزاد روز چهارشنبه در دیدار با «ایبرایف» رییس اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان قرقیزستان و عضو هیات رییسه شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و هیات اعزامی این کشور در بندرعباس افزود: سال گذشته نیز هیاتی از کشور قرقیزستان بازدیدی از استان هرمزگان داشتند و ظرفیتهای تجاری و بندری استان معرفی شد که نیاز به پیگیریهای بعدی از جانب طرف قرقیزستانی میباشد و استان هرمزگان نیز پایبند مفاد توافقنامه است.
وی ضمن اینکه بندرشهید رجایی، کوتاهترین مسیر قرقیزستان برای دسترسی به آبهای آزاد است، تاکید کرد: این بندر به عنوان بزرگترین بندر جمهوری اسلامی ایران با قرار گیری در کریدور شمال به جنوب بهترین فرصت برای کشور قرقیزستان است، ما نیز آمادگی همکاری همهجانبه در این خصوص و سایر حوزههای اقتصادی استان هرمزگان را داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان تصریحکرد: در سفر پیشین هیاتی از قرقیزستان به استان ایجاد محدوده پشتیبان برای کالای تجاری کشور قرقیزستان و کشورهای عضو اوراسیا مورد توافق قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنیم برای استفاده ظرفیتهای بندری هرمزگان ۲ برنامه در بازه کوتاه مدت و بلندمدت تدوین شود.
شهرزاد تاکید کرد: ظرفیتهای اقتصادی استان هرمزگان تنها به بندر منحصر نشده بلکه سایر حوزههای معدنی، صنعتی، گردشگری و کشاورزی نیز از دیگر ظرفیتهای منحصر بفرد اقتصادی استان به شمار میرود، ضمن این که خود را متعهد به حمایت قانونی از سرمایه گذاران خارجی میدانیم.
این مقام اقتصادی در هرمزگان یادآورشد: مراودات هیاتهای تجاری و بازرگانی ۲ طرف میتواند همکاریهای اقتصادی را گسترش داده و منافع طرفین را تامین کند.
شهرزاد با تاکید بر ظرفیتهای حمل و نقلی استان نیز گفت: استان هرمزگان بهعنوان یک شاهراه ارتباطی از هر چهار سیستم حمل و نقل ریلی، زمینی، هوایی و دریایی برخوردار است و این فرصت مناسبی برای سرمایه گذارن و تجار خارجی است.
بدنبال ایجاد بندر آزاد اورآسیا در بندرعباس هستیم
رییس اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان قرقیزستان و عضو هیات رییسه شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز در این ن شست با اشاره به اینکه بدنبال ایجاد بندر آزاد اورآسیا در بندرعباس هستیم، گفت: این امر موجب خواهد شد گردش کالا در این استان بسیار افزایش یابد و پیشبینی میکنیم حدود ۲۰ میلیون تن کالا از کشورهای اوراسیا به منطقه خلیجفارس و برعکس ترانزیت شود.
«ایبرایف» با اشاره به تعاملات فرهنگی و تجاری ۲ کشور در طول تاریخ بیان کرد: کشورهای حوزه اورآسیا علاقهمند هستند که از ظرفیتهای جذاب بندری استان هرمزگان استفاده کنند.
وی یادآورشد: در این راستا انتظار داریم نهایت همکاریها با این هیات انجام شود، ضمن اینکه در هفتههای آینده هیات دیگری نیز از قرقیزستان به استان هرمزگان سفر خواهد کرد.
عضو هیات رییسه شورای تجاری اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکیدکرد: پنج کشور از اعضای اتحادیه اقتصادی کشورهای اورآسیا علاقهمند به استفاده از ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران بهویژه هرمزگان هستند و توافق شده پروتکلهایی برای افزایش سرعت خط ریلی بندرعباس تا جنوب قزاقستان درنظر گرفته شود تا ترانزیت از این مسیر رونق گیرد.
وی عنوانکرد: در ۲۵ دسامبر سالجاری قرار است در چهارچوب نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا توافقنامه تجاری با ایران امضا شود و این امر شرایط را برای اجرای طرحهای ما در بندرعباس بیش از پیش مهیا خواهد کرد.