به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر زهرا نهبندانی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایدز در دهم آذرماه با بیان اینکه بیماریابی اچ.آی.وی و مراقبت آن یکی از برنامههای اصلی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور است، افزود: هم اکنون ۶۱ درصد معادل ۴۷۹ نفر از بیماران مبتلا به اچ.آی.وی شناسایی شده در جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال درمان هستند.
وی ادامه داد: همچنین ۳۹ درصد معادل ۳۰۷ نفر از مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی شناسایی شده در خراسان رضوی فوت کردهاند.
میزان فوتی مبتلایان اچ.آی.وی در مشهد کمتر از میانگین کشوری
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از آغاز نظام مراقبت اچ.آی.وی تا پایان شهریورماه امسال در کشور نیز ۴۵ هزار و ۸۷۷ بیمار مبتلا به اچ.آی.وی شناسایی شده که ۴۸ درصد آنان تاکنون فوت کردهاند و ۵۲ درصد آنان تحت درمان هستند.
نهبندانی افزود: میزان موارد فوتی مبتلایان به اچ.ای.وی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از میانگین کشوری پایینتر اما میزان بیماران تحت درمان از میانگین کشوری بالاتر است.
وی با بیان اینکه میزان تخمینی مبتلایان به اچ.آی.وی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲ هزار و ۷۰۰ نفر است، افزود: این دانشگاه تا کنون ۱۷ درصد این میزان معادل ۴۷۹ نفر را شناسایی کرده و ۹۲ درصد بیماران شناسایی شده تحت درمان موثر هستند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: میزان بیماریابی و شناسایی مبتلایان به اچ.آی.وی تخمین زده شده در کشور نیز تاکنون ۵۱ درصد تحقق یافته است که ۹۴ درصد بیماران شناسایی شده برای درمان مراجعه می کنند و ۹۱ درصد تحت درمان موثر قرار دارند.
وی تاکید کرد: شناسایی به موقع بیماران و درمان به هنگام از ورود بیماری به مرحله پیشرفته آن که ابتلا به ایدز است، جلوگیری میکند و میزان انتقال بیماری به دیگران را تا حد بسیاری کاهش میدهد.
نهبندانی با بیان این که هم اکنون در مراکز مشاوره تست اچ.آی.وی کاملا به صورت رایگان و با حفظ محرمانگی اطلاعات افراد انجام خواهد ادامه داد: بیش از ۲۳ مرکز مشاوره و تست رایگان در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دایر است که پنج مرکز در مشهد فعال است.
ایدز (AIDS) یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی نوعی بیماری است که با ورود ویروس و حمله به دستگاه ایمنی توسط ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) ایجاد میشود. اچ .آی.وی به طور عمده از طریق آمیزش جنسی (از جمله مقعدی و حتی دهانی) محافظت نشده، انتقال خون آلوده و سرسوزن آلوده و از مادر به فرزند در طول بارداری، زایمان یا شیردهی منتقل میگردد و بعضی از مایعات بدن مانند بزاق و اشک قادر به انتقال آن نیستند.