سمنان - ایرنا - شاخص کیفیت هوای سمنان هم اکنون در وضعیت قرمز و ناسالم(۱۵۶) برای تمامی افراد قرار دارد. با اختلاف زیاد این شاخص در شهر گرمسار(غرب استان) در وضعیت زرد و قابل قبول و در شهر شاهرود(شرق استان) در وضعیت سبز یعنی پاک قرار دارد؛ اما امید می‌رود با بارش باران که از دقایقی پیش در سمنان آغاز شده، وضعیت هوای مرکز استان بهبود یابد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کارشناسان بارها اعلام کردند منشا آلودگی شهر سمنان به دلیل همجواری با پایتخت است که از سمت غرب وارد استان می‌شود، اما اکنون آلودگی در شرق و غرب استان سمنان در وضعیت سبز و زرد قرار دارد و این داده‌ها فرضیه ورود آلودگی به مرکز استان از غرب را تا حدی کم‌رنگ و ناموجه می‌کند، چرا که هوای گرمسار در غربی‌ترین شهرستان استان شرایط قابل قبولی دارد.

بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، هم‌اکنون کیفیت هوای سمنان در وضعیت قرمز، و کیفیت هوای شهرهای شاهرود و گرمسار در وضعیت زرد قرار دارد.شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای شهر سمنان روی عدد ۱۵۶در وضعیت قرمز، شهر شاهرود روی عدد ۴۱در وضعیت سبز و شهر گرمسار روی عدد ۶۱ در وضعیت زرد قرار دارد.

طبق این گزارش شاخص لحظه ای کیفیت هوای سمنان روی عدد ۱۵۶ در وضعیت قرمز قرار دارد، در این شرایط به مردم شهر سمنان توصیه می شود از تردد در فضای باز خودداری کنند.

بر پایه داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور شاخص لحظه ای کیفیت هوای شهر شاهرود روی عدد ۴۱ در وضعیت سبز و شاخص لحظه ای کیفیت هوای شهر گرمسار روی عدد ۶۱ در وضعیت زرد قرار دارد.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط نارنجی یا ناسالم برای گروه حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط قرمز یا ناسالم برای همه، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بنفش یا بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط ازغوانی یا خطرناک تعیین شده است.

هشدار زرد هواشناسی سمنان برای آلودگی شنبه تا دوشنبه آینده

ششمین هشدار زرد آلودگی هوای سال ۱۴۰۲ از سوی اداره کل هواشناسی استان سمنان گویای این است که استان در روزهای آینده نیز این آلایندگی را در پیش دارد.

بنا به این گزارش، پایداری نسبی جو، افزایش نسبی و تناوبی غلظت غبار و آلاینده های جوی به همراه کاهش کیفیت هوا و کاهش دید، برای روزهای شنبه تا دوشنبه آینده دور از انتظار نیست.

بیشترین منطقه اثر این آلایندگی پیش‌بینی‌شده از سوی اداره کل هواشناسی سمنان مربوط به نواحی مرکزی و غربی استان عنوان شده است و پرهیز از ترددهای غیرضروری به ویژه برای گروه های حساس مانند افراد دارای بیماریهای زمینه ای، سالمندان، پرهیز از فعالیت ورزشی در فضای باز و همچنین کوهنوردی به همراه کنترل و مدیریت صنایع آینده و سوختهای فسیلی، مهمترین توصیه های اداره کل هواشناسی است.

طبق بررسی‌ها بر پایه داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، در روزهای اخیر شاخص لحظه ای کیفیت هوای سمنان تا ۱۷۰ و وضعیت قرمز پیش رفت که منجر به تعطیلی مدرسه‌ها در ۲ روز متوالی شد. البته با گسترس آلودگی هوا، تعطیلی مدرسه‌ها به نقاط مختلف استان سمنان نیز رسید و اکنون شهروندان سمنان تنها شهر استان سمنان است که برای چهار روز متوالی (از شب دوشنبه تا کنون) آلودگی هوا را تجربه می‌کنند.

طبق تعریف سازمان جهانی «زمان» در سلامت انسان در شاخص آلودگی هوا و شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس عامل تعیین کننده است و بر این اساس اکنون تداوم چندروزه آلودگی هوا، سلامت مردم سمنان را تهدید می‌کند و ضرورت دارد طی نگاهی بلندمدت بررسی و تصمیم‌گیری شود که توسعه صنعت در این استان با توجه به شرایط زمین‌شناسی و توپوگرافی آیا به صلاح است؟

استان سمنان در حالی با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند که میزبان بیش از ۲ هزار واحد صنعتی با اشتغالزایی برای ۶۰‌ هزار نفر است. در شرایط فعلی با این حجم از آلایندگی، باید بررسی شود که آیا صنعت باید اولویت توسعه استان سمنان باشد یا نیاز است در این زمینه تجددنظر شود؟

طبق برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با هشت شهرستان و مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

برچسب‌ها