محمد هدایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: منطقه آزاد چابهار با ۸۲ هزار هکتار مساحت جزء مناطق آزاد بزرگ کشور به شمار میآید که دسترسی به اقیانوس هند و مجاورت با تنها بندر اقیانوسی ایران از مزیتهای مهم این منطقه آزاد است.
وی افزود: منطقه آزاد چابهار به عنوان یکی از مناطق آزاد هفتگانه ایران اسلامی هست که سالها در حوزههای مختلف فعالیت میکند اما به اعتقاد بسیاری یک تغییر جهت و جهشی از سال ۱۴۰۰ در این منطقه آزاد اتفاق افتاده است.
وی معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار گفت: سیاستهای کلی در رابطه با مناطق آزاد از طرف دولت سیزدهم تحت عنوان «جهانی شدن» ابلاغ شده به همین منظور این مناطق ارتباطات قوی با کشورهای همسایه و همجوار در مسیر توسعهای خود در تعاملات اقتصادی برقرار کردهاند که بارقه امیدی برای آینده بهتر کشور را نسبت به گذشته روشن کرده است.
وجود ۶۰ فرصت گردشگری خاص در سیستان و بلوچستان
وی درباره فرصتهای موجود در منطقه آزاد چابهار برای سرمایهگذاران، اظهار کرد: حدود ۶۰ فرصت گردشگری خاص در سیستان و بلوچستان شناسایی شد که نزدیک به ۲۸ فرصت آن در محدوده سرزمینهای منطقه آزاد چابهار قرار گرفته و خوشبختانه قراردادهای بسیار خوبی در حوزه جذب سرمایهگذاری برای ایجاد اقامتگاههای متناسب با فرهنگ مردم با ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال با یکی از برندهای مطرح کشور منعقد شد.
هدایی ادامه داد: در مسیر جذب سرمایهگذاری توانستهایم با برندهای بزرگ فعال در صنعت گردشگری مانند شرکت "علی بابا" قراردادهای مهمی را منعقد کنیم که امیدواریم در بهمنماه امسال کار اجرایی آنها آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه با ارتقای زیرساختها و همکاری سرمایهگذاران میتوانیم با استفاده از جاذبههای جذاب منطقه آزاد چابهار، یکی از تفرجگاههای بنام در حوزه گردشگری ایران را ایجاد کنیم، گفت: اولین واحد اقامتی منطقه آزاد چابهار در اسفندماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار درباره رویکرد این منطقه از حضور در نمایشگاه اوراسیا، افزود: همانطور که اشاره شد، سیاست دولت در برقراری ارتباط با کشورهای همسایه و همجوار بنیان گذاشته شده در این راستا ما نیز باید ارتباط اقتصادی خود را با کشورهای همسایه تقویت کنیم.
وی بیان کرد: رویداد مهم اوراسیا برای شناسایی امکانات و فرصتهای سرمایهگذاری مناطق آزاد در راستای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای این حوزه طراحی شده است.
هدایی همچنین درخصوص دلایل علاقمندی فعالان بازار سهام و سرمایه ایران به سرمایهگذاری در این منطقه، گفت: طبق جلساتی که با شرکتهای فعال حوزه بازار سرمایه داشتیم، متوجه شدیم این شرکتها علاقمند هستند تا برای بررسی جوانب راهاندازی صنعت خودرو و ترانزیت کالا در منطقه آزاد چابهار حضور پیدا کنند. معتقدیم که به هر میزان بتوانیم این زمینه فرصتها و ظرفیتهای سرمایهگذاری را به مخاطبان بشناسانیم، زمینه بیشتری را برای سرمایهگذاری و توسعه فراهم خواهیم کرد.
وی با تاکید بر وجود مشوقهای بسیار در حوزه سرمایهگذاری مناطق آزاد در ایران، گفت: معافیتهای مالیاتی و امکان مالکیت ۱۰۰ درصدی برای سرمایهگذاران خارجی به همراه معافیت عوارض گمرکی برای ورود ماشینآلات و مواد اولیه در محدوده مناطق آزاد از جمله این مشوقها برای سرمایهگذاران مناطق آزاد کشور تبیین و ابلاغ شده است.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد چابهار درباره روشهای تامین مالی تبیین شده در این منطقه اظهارکرد: از سال ۱۴۰۰برای این مهم، روشهای تامین مالی نوین از جمله؛ انتشار اوراق صکوک و مرابحه و استفاده از تسهیلات ال.سیهای داخلی را اجرا که دارای مراحل اداری پیچیدهای بود که این امر نیز تسهیل شد و اولین مورد قرارداد در این زمینه به انجام رسیده است.
وی ادامه داد: ۳۶ هزار میلیارد ریال در سالجاری اوراق صکوک انتشار یافت و برای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۹ هزار میلیارد ریال را درنظر شده است.