به گزارش ایرنا، حدود سه سال خدمت جهادی دولت سیزدهم در کشور از جمله استان البرز آثار آن نمایان است؛ پروژه ها و طرح هایی که در پس محدودیت های مالی دولت و تحریم های ظالمانه یکی پس از دیگری به ثمر رسیده و مردم از مزایای آنها بهره مند شده اند.
آزاد راه شهید سلیمانی یکی از پروژه های نیمه تمام و تعطیل شده دولت قبلی در شمال کرج بود که امروز تکمیل بخش مهمی از آن نشانه کار و تلاش دولت جهادی و مجموعه های تحت امر آن است ، این پروژه پس از سه سال رکود با حمایت دولت سیزدهم و تلاش مدیریت شهری بخش مهمی از آن در آستانه سفر رییس جمهور آماده بهره برداری است.
ساخت این آزاد راه به طول ۱۸ کیلومتر در امتداد آزاد راه شهید همت در شرق کرج از تیر ماه سال ۹۵ آغاز شد که قرار بود طی سه سال بهره برداری شود اما به علت عدم حمایت دولت وقت پروژه در نیمه راه تعطیل شد.
این آزاد راه که طبق پیش بینی ها ۴۰ درصد بار ترافیکی البرز را به دوش خواهد کشید در سفر ۱۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ رییس جمهور مردمی دولت سیزدهم به البرز بودجه ملی برای آن تعریف شد و قرار است ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار کشوری برای تکمیل به آن تزریق شود.
اکنون ۷.۶ کیلومتر از آزاد راه شهید سلیمانی کرج آماده بهره برداری است و فردا جمعه همزمان با سفر رییس جمهور به استان البرز زیر بار ترافیک می رود.
به گفته مهرداد کیانی شهردار کرج ساخت این پروژه از سال ۱۴۰۱ شتاب گرفته و طبق برنامه ریزی شهریورماه سال آینده تکمیل می شود.
وی گفت : مرتفع ترین پل هوایی خاورمیانه با ۱۳۶ متر ارتفاع و ۹۰۰ متر طول روی رودخانه کرج در مسیر این آزاد راه در حال تکمیل است؛ اکنون آزاد راه شهید سلیمانی در مجموع حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
افزون بر پروژه آزاد راهی شهید سلیمانی ، دولت سیزدهم نیز سال گذشته بخشی از پروژه ملی آزاد راه تهران – شمال را در حوزه جغرافیایی استان البرز تکمیل کرد.
اینک نیز در پرتو کار جهادی ۲۰ پروژه راه روستایی و بین شهری در آستانه سفر رییس جمهور به استان البرز آماده بهره برداری است .
البته مردم البرز انتظار دارند در سفر آتی رییس جمهور با اختصاص اعتبار ویژه آزاد جنوبی این استان هر چه سریع تر ساخته شود.
پایان سال ها تنش آبی در نظرآباد و اشتهارد
۲ شهرستان نظرآباد و اشتهارد استان البرز روی هم با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر سال های طولانی بود که با تنش آبی مواجه بودند که در این میان مردم اشتهارد با مصرف آب شور و بی کیفیت از این وضعیت به ستوه آمده بودند.
سفر نخست رییس جمهور به البرز و حمایت مالی دولت برای اجرای طرح جامع آبرسانی استان موجب شد که این ۲ شهرستان در کمتر از ۲۲ ماه از سفر اول هیات دولت به آب شیرین و گوارا دسترسی پیدا کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز ، تنش آبی و سال ها چشم انتظاری مردم ۲ شهرستان نظرآباد و اشتهارد این استان با آماده سازی بخش مهم طرح جامع آبرسانی غرب البرز با اهتمام دولت سیزدهم به پایان خط رسیده است.
داود نجفیان در آستانه سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان البرز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح جامع آبرسانی البرز که در مدت سه سال مطالعات آن انجام شد در سفر نخست رییس جمهور به این استان در ۱۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ کلید خورد و اکنون با گذشت حدود ۲۲ ماه از این سفر با برکت ۲ شهرستان پرتنش آبی انظرآباد و اشتهارد از آب شیرین و گوارا بهره مند می شوند.
وی ادامه داد: چندی پیش قسمت دوم تصفیه خانه شهرجدید مهستان شهرستان ساوجبلاغ در اجرای طرح جامع آبرسانی البرز بهره برداری شد و اکنون با تکمیل ۲۲ کیلومتر خط انتقال آب این تصفیه خانه به شهرستان نظرآباد و ۴۰ کیلومتر خط انتقال آب به شهرستان اشتهارد ، زمینه انتفال آب سالم و شیرین به این ۲ شهرستان فراهم شده است .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز یادآور شد: برای انتقال آب سالم وبهداشتی به ۲ شهرستان اشتهارد و نظرآباد ۹ هزارو۵۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی یادآور شد: قسمت دوم تصفیه خانه شهر جدید مهستان که برای تامین آب شرب غرب استان البرز ساخته شده است ، ۲۷۰ لیتر برثانیه تامین آب دارد.
نجفیان با بیان اینکه طرح جامع آبرسانی البرز چند دهه وقفه داشت، گفت : اهتمام دولت سیزدهم موجب شد تا این طرح عظیم در مدار احداث و راه اندازی قرار گیرد که در اجرای آن تامین آب با افق ۳۰ ساله یعنی تا سال ۱۴۳۰ برای البرز پیش بینی شده است .
نجفیان گفت : همزمان با سفر دوم رییس جمهور به البرز به سال ها چشم انتظاری مردم شهرستان اشتهارد که از آب بی کیفیت رنج می بردند پایان داده می شود.
وی خاطر نشان کرد: تکمیل بخش نخست تصفیه خانه آب غرب استان البرز با آبرسانی ۸۰۰ لیتر برثانیه یکی از برنامه های مهم شرکت آب منطقه ای استان است که تا پایان امسال محقق می شود.
نجفیان اظهار کرد : یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم تعیین ردیف اعتباری ملی برای اجرای طرح های مهم آبرسانی استان البرز است که در سفر نخست رییس جمهور به این استان رقم خورد .
وی ادامه داد: یکی از مصوبات سفر نخست رییس جمهور به البرز این بود که ردیف اعتباری برای طرح های آبرسانی استان در سازمان برنامه و بودجه تعیین و مجوز ماده ۲۳ قانون بودجه برای این استان لحاظ شد.
نجفیان تاکید کرد: امسال و سال های آینده طرح جامع آبرسانی استان البرز تا رفع تنش کامل آبی در این استان دنبال می شود.
همچنین چهار پروزه دیگر آبرسانی همزمان باسفر رییس جمهور در گرمدره ، شهرجدید مهستان و کرج بهره برداری می شود.
وزارت نیرو در کنار طرح های آبرسانی تامین برق البرز را در اولویت قرار داد و تابستان امسال با راه اندازی پست ۴۰۰ کیلوولت باغستان کرج به پایداری شبکه های توزیع برق استان کمک کرد ضمن آنکه اکنون ساخت ۲ پست دیگر در البرز در دست تکمیل است.
گازرسانی به ۱۲۰ روستا و سبزینگی البرز
کار جهادی دولت سیزدهم تنها به یک بخش ختم نشده بلکه در جهات مختلف استمرار داشته است به گونه ای طرح جهادی گازرسانی به ارتفاعات صعب العبور البرز که برای تحقق آن سالها زمان پیش بینی شده بود در یکسال با شکافتن دل صخره های سخت البرز به سرانجام رسید.
با اجرای این طرح و برخورداری ۱۲۰ روستا از نعمت گاز طبیعی ، البرز در آستانه سفر دوم رییس جمهور به سبزینگی دست یافت.
دولت مردمی با حمایت از طرح گازرسانی البرز سرانجام در مدت زمان کمتر از سه سال افزون بر گاز رسانی به ۱۲۰ روستا با هشتهزار و ۸۱۳ خانوار روستایی در شهرستانهای کرج، طالقان، ساوجبلاغ، چهارباغ و نظرآباد و شعل های گاز را در تنها شهر باقیمانده استان (آسارا) از توابع شهرستان کرج را با ۴۵۲ خانوار شهری برافروخت.
برای تامین گاز این تعداد روستا و شهر آسارا ۲۱ ایستگاه تقلیل فشار گاز روستایی و یک ایستگاه تیبیاِس شهری راهاندازی شده است.
در اجرای گازرسانی به این مناطق محروم البرزن ۱۰ هزار و ۴۱۵ انشعاب روستایی و ۳۶۰ انشعاب شهری نصب، ۵۷۲ کیلومتر شبکهگذاری روستایی و ۱۲۶ کیلومتر شبکهگذاری شهری انجام شده است.
عملیات گازرسانی به این استان با ساخت ۴۵۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۲۵۰ کیلومتر خط تغذیه، ۲۲ ایستگاه تقلیل فشار و نصب ۱۱۱ هزار علمک، با اعتباری افزون بر ۱۳ هزار میلیارد ریال در مدت ۱۸ ماه تکمیل شد.
خروج ۱۹۴ کارخانه از رکود طی ۲۲ ماه
حمایت دولت سیزدهم در بخش تولید و صنعت ر البرز به جایی رسیده که سرمایه گذاران برای فعالیت در این استان رغبت بیشتری پیدا کرده اند.
طبق گزارش رسمی تا پیش از دولت سیزدهم حدود ۸۰۰ کارخانه نیمه فعال و تعطیل در این استان ثبت شد که با اهتمام این دولت ضمن توسعه کارخانه های نیمه فعال ، بیشتر واحدهای راکد بر مدار تجهیز و فعالیت دوباره قرار گرفتند.
پس از دور اول سفر رییس جمهور به البرز تا کنون ۱۹۴ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغالزایی چهارهزارو۵۰۵ نفر به عرصه تولید بازگشته و اکنون در مجموع حدود ۱۰۰ واحد صنعتی از مجموع سه هزارو۷۶۰ کارخانه بزرگ ، متوسط و کوچک البرز در رکود قرار دارند که به گفته محمد انصاری مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت البرز ، این واحدها تا اوایل سال آینده به چرخه تولید بازخواهند گشت .
آماده سازی ۲۵ واحد تولیدی و صنعتی جدید در مدت زمان کمتر از ۲ سال در البرز اقدام مهم دیگری است که همزمان با سفر دوم رییس جمهور تعدادی از آنها بهره برداری می شود.
سازوکار صنعت البرز اکنون بنا به گفته مسوولان اداره صنعت ، معدن وتجارت به سمت دانش بنیان ها تغییر جهت داده و حتی کارخانه های بزرگ استان نیز اینک دارای چند شرکت دانش بنیان هستند.تاکنون ۴۳۳ شرکت دانش بنیان در البرز ثبت شده است.
تحریم های ظالمانه و محدودیت های واردات هر چند مشکلاتی برای کشور و البرز در پی داشته اما فرصتی است تا از ظرفیت های نخبگان داخلی استفاده شود به طوریکه ساخت چهار واکسن کرونا در اوج شیوع این بیماری و محدودیت ها در البرز ، پیام امید و توانستن را به دنیا مخابره کرد ؛ از این رو تولید البرز در بخش دارو و صنایع سنگین سبک به دانش بنیان ها پیوند خورده است.
دانش بنیان ها که اکنون افزون بر پارک علم و فناوری در محدوده های مختلف تولیدی و صنعتی البرز پراکنده هستند هر روز دستاوردهای بزرگی با دانش بالا ارائه می کنند که بخشی از این دستاوردها به سبب حساسیت رسانه ای نمی شود.
امروز ساخت تجهیزات پیچیده نیروگاهی ، ریلی، هواپیما ، نفت و گاز و پتروشیمی در شرکت های دانش بنیان البرز برای هر نظاره گری خیره کننده است به طوریکه بازدیدکنندگان خارجی این دستاوردها را تحسین برانگیز و باور نکردنی توصیف می کنند.
به گفته مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت البرز ، دولت سیزدهم با تمام توان برای رفع موانع تولید و اشتغال در این استان پای کار است و هر چند برخی مشکلات و کاستی ها قابل کتمان نیست اما ارتقای و بهبودی وضعیت تولید در شرایط تحریمی با جدیت دنبال می شود.
زدودن محرومیت درمانی از نقاط پرجمعیت البرز
استان البرز با جمعیتی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارای ۱۷ بیمارستان دولتی و خصوصی با سه هزارو۲۰۰ تخت است که بنا به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان ، البرز به لحاظ سرانه درمانی از مناطق محروم کشور است .
سفر نخست رییس جمهور به البرز با تامین اعتبار برای تکمیل ۶ بیمارستان از جمله بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی شهرستان ۷۰۰ هزار نفری فردیس همراه بود.
مردم شهرستان فردیس که سال ها از نبود یک تخت بیمارستانی رنج می بردند و بیمارستان این شهرستان حدود ۱۲ سال نیمه کاره ماند بود اینک با اهتمام دولت سیزدهم نه تنها تکمیل ، تجهیز و توسعه پیدا کرده است بلکه به عنوان یک مرکز آموزش پزشکی شناخته شده است.
این بیمارستان اکنون آماده بهره برداری است و در کنار آن نیز یک بیمارستان خصوصی با حمایت تسهیلاتی دولت تا پایان امسال تکمیل و بهره برداری می شود.
همچنین ساخت پنج بیمارستان شامل بیمارستان ۳۵ تختخوابی طالقان ، ۲۶۰ تختخوابی سیدالشهدا (ع) کرج ، بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی کمالشهر ، بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی چهارباغ و بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی شهرجدید مهستان با سرعت در حال تکمیل است.
افزون بر ساخت وتوسعه بیمارستان ، انتقال بخش های فوق تخصصی درمانی به البرز از جمله راه اندازی اولین مرکز فوق پیشرفته درمان سرطان کشور در کرج از مهمترین اقدامات این دولت است.
البرز پیشگام در نهضت ملی مسکن
دولت سیزدهم ساخت ۹۸ هزارو۸۰۰ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن را دراین استان هدفگذاری و البرز به عنوان پیشگام کشور توانسته زمین محل ساخت این واحدها را تامین کند.
تاکنون بیش از ۳۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در البرز در دست احداث قرار گرفته ضمن آنکه دولت سیزدهم پرونده تکمیل و واگذاری۹۲ هزار واحد مسکونی مهر را در روزهای اخیر بست.
اکنون نیز در آستانه سفر رییس جمهور به البرز سه هزارو۸۴۲ واحد مسکونی ساخته شده در بافت های فرسوده و مناطق مختلف استان آماده بهره برداری است.
این طرح ها و پروژه ها بیشتر حاصل کار جهادی دولتمردانی است که کمر همت برای آبادانی ایران بزرگ و ایران کوچک (البرز) بسته اند.
رییس جمهور و هیات دولت روز جمعه ۱۷ آذرماه میهمان مردم البرز هستند.
اینک مردم البرز برای گشایش آزاد راه شهید سلیمانی و دهها پروژه عمرانی ، فرهنگی ، تولیدی و خدماتی همزمان با سفر رییس جمهور لحظه شماری می کنند.