به گزارش جمعه شب ایرنا از "میدل ایست آی" وی گفت که به نظر نمیرسد پایان دادن به جنگ در غزه اولویت جامعه بین المللی باشد.
وی با درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتشبس در غزه گفت: ما باید فوراً به جنگ پایان دهیم و این پیام ما میباشد.
فیصل بن فرحان آل سعود به عنوان عضوی از هیات کشورهای عرب اسلامی به واشنگتن سفر کرده است.
به گزارش ایرنا, همه چشمها در جهان به سوی سازمان ملل و تصمیم شورای امنیت است که از صبح جمعه به وقت محلی، صحنه جدال لفظی میان دیپلماتهای کشورهای مختلف است که در پی نامه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل به این شورا بر اساس ماده ۹۹ منشور سازمان ملل تشکیل جلسه دادهاند تا در پی وضعیت فاجعه بار نوار غزه درباره آتش بس فوری تصمیم گیری کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، در پی درخواست گوترش، امارات متحده عربی پیش نویس قطعنامه کوتاهی را به شورای امنیت ارائه داده که خواستار «آتش بس فوری بشردوستانه» است. پیش نویس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورهای عربی و اسلامی به رای گذاشته میشود که نماینده آمریکا که یک از ۵ کشور عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو است، به صراحت با آن مخالفت کرد.
این قطعنامه برای تصویب نیاز به ۹ رای مثبت بدون وتوی ۵ عضو دائم شورای امنیت دارد و رایزنیهای فشرده نه تنها میان دیپلماتهای سازمان ملل بلکه میان کشورهای مختلف در سطح منطقهای و بین المللی حال انجام است.
در نشست شورای امنیت پس از سخنرانی دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان فلسطین و رژیم اسرائیل، کشورهای مختلف همچنان در حال ارائه نظرات خود هستند و برخی منابع میگویند رایگیری پس از پایان نشست میان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و وزیران خارجه مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، تشکیلات خودگردان فلسطینی و ترکیه برگزار میشود.
نماینده امارات در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که قطعنامه با موضوع غزه را ارائه کرده است، گفت: بمباران غزه شدیدتر از بمباران درسدن در طول جنگ جهانی دوم بوده است. وقتی که محاصره در حال تبدیل شدن به منبع اصلی مرگ است، شورای امنیت باید اقدام کند.
نماینده امارات افزود که سیستم سلامت غزه در حال فروپاشی است و همه گذرگاههای بشردوستانه در راستای اجرای قوانین بین المللی باید بازگشایی شوند. چنین اقدامی مستلزم یک آتش بس بشردوستانه است.
امارات در اظهارات خود تصاویر وحشتناکی از غزه را به اشتراک گذاشت و گفت این تصور که خشونت در جنوب غزه چیزی جز "هولناک" است، "خیالات" است. امارات به اجماع فزاینده برای پایان دادن به خشونت اشاره کرد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
به دنبال پایان آتش بسموقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتشبس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتشبس قبلی به توافق رسیده است.
سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.