روح الله متفکر آزاد در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا گفت: کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۱ آذرماه در صحن مجلس به رأی گذاشته می شود.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: در صورت تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ در صحن مجلس، نمایندگان طبق آیین نامه جدید پنج روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را در سیستم بارگذاری کنند و پس از آن نیز کمیسیونهای تخصصی به مدت پنج روز لایحه بودجه را مورد رسیدگی قرار می دهند.
وی افزود: پس از بررسی پنج روزه بودجه در کمیسیونهای تخصصی مجلس کمیسیونها گزارش پیشنهادات خود را برای بررسی به کمیسیون تلفیق ارائه خواهند کرد.
متفکر آزاد خاطرنشان کرد: کمیسیون تلفیق نیز یک هفته فرصت دارد تا لایحه بودجه را مورد بررسی قرار دهد که این فرصت یک هفته ای طبق آییننامه قابل تمدید است.
عضو هیأت رئیسه مجلس اظهار داشت: این تغییر در زمانبندی بررسی بودجه به خاطر ارائه دو مرحله ای لایحه بودجه به مجلس است و در زمان ارائه بخش دوم لایحه بودجه به مجلس نیز کمیسیونها برای بررسی لایحه تشکیل جلسه خواهند داد.
علاوه بر این احمد راستینه عضو کمیسیون تلفیق بودجه نیز در گفتگو با ایرنا،اعلام کرد که کلیات لایحه بودجه پس از بررسی در کمیسیون تلفیق، روز دوشنبه (۲۰آذر) در این کمیسیون به رای گذاشته خواهد شد.
طبق ماده ۱۸۱ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، هیأت رئیسه مجلس موظف است پس از وصول بخش اول لایحه بودجه، بلافاصله آن را برای اطلاع نمایندگان در سامانه قانونگذاری و نظارت مجلس، بارگذاری و به کمیسیون تلفیق و سایر کمیسیون ها ارجاع نماید، کمیسیون تلفیق موظف است ظرف پنج روز گزارش خود را در مورد رد یا تأیید کلیات ماده واحده به هیأت رئیسه مجلس ارسال کند، رسیدگی به کلیات ماده واحده در صحن مجلس «مطابق بند ب ماده ۱۰۸» این قانون انجام می شود، در جلسه رسیدگی به کلیات، بعد از گزارش کمیسیون تلفیق، گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد کلیات به مدت ده دقیقه استماع می شود، چنانچه در این مرحله، کلیات ماده واحده به تصویب مجلس نرسد، دولت موظف است ظرف هفت روز، ماده واحده را با اصلاحات، مجدداً به مجلس تقدیم کند.
طبق ماده ۱۰۸ آیین نامه داخلی مجلس، در مورد کلیات هر طرح یا لایحـه، ابتـداء سـخنگوی کمیسـیون اصلی حداکثر ده دقیقه گزارش میدهد، پس از آن حداکثر سـه نفـر مخالف و سه نفر موافق به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفـر موافـق وسپس نماینـده دولـت و پـس از آن سـخنگوی کمیسـیون هرکـدام حداکثر پنج دقیقه صحبت میکنند