به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، این بیمارستان دارای بخشهای "بستری داخلی، جراحی عمومی، کودکان، نوزادان- زنان وزایمان، ارتوپدی، ارولوژی، جراحی چشم گوش حلق و بینی، کلینیک تخصصی، اورژانس، آزمایشگاه تالاسمی، دیالیز، اورژانس، بخشهای ویژه آی سی یو، و سی سی یو" است. تعداد تخت مصوب ۸۹ و تخت فعال ۷۹ تخت است.
افزون بر آن این شهرستان از تعداد ۷۷ خانه بهداشت و ۱۵ باب مرکز خدمات جامع سلامت، دستکم ۲۵ پزشک خانواده روستایی و ۲۰ پزشک خانواده شهری و یک بیمارستان دولتی هم برخوردار است.
برابر گزارش ها، کمبودها و ناسایی های موجود در این بیمارستان به حدی رسیده که این روزها به عنوان سوژه از سوی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی و پیام رسان شده و حتی در پایگاه های خبری نشر و باز نشر می شود.
اگرچه از زمان شکل گیری دولت سیزدهم و پیگیری مسوولان امر و خیران گام هایی برای تقویت تجهیزات و امکانات این بیمارستان نظیر تجهیز این مرکز درمانی به دستگاه اکسیژن ساز، اختصاص حدود ۷۰ میلیارد ریال بابت ساخت مرکز تخصص ناباروری، ۳۰ میلیارد ریال برای خریداری دستگاه جراحی لاپارسکوپی و ... برداشته شد منتهی این امکانات و تجهیزات کافی نبوده و نیازمند همراهی بیشتر و نگاه ویژه مسوولان کلان کشور به این بیمارستان در خطه گردشگرپذیر مازندران است.
نوشهر جزو یکی از شهرستان های غربی مازندران به علت همسایگی نزدیک با جنگل های همیشه سبز هیرکانی، دریای خزر و همچنین برخورداری از ظرفیت هایی نظیر منطقه ویژه اقتصادی بندر، گمرکات، فرودگاه، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)، فراوانی بوستان های جنگلی، آثار طبیعی و تاریخی از دیرباز خاستگاه شمار زیادی از مسافران، گردشگران داخلی و خارجی بوده است.
نکته مهم تر آنکه گشایش قطعه ۲ آزاد راه تهران مسیر جنوب به شمال به طول حدود ۱۹.۷ کیلومتر با حضور رییس جمهوری از منطقه دوآب شهرستان استان البرز تا پل زنگوله مازندران در تیرماه امسال و کوتاه شدن زمان ۳۰ دقیقه سفر پایتخت نشینان به غرب مازندران و شهرستان های نوشهر و چالوس اتفاقی که تمایل، شوق و ذوق مسافران به این خطه را بیشتر کرده و بنابراین ارایه خدمات به این مسافران و گردشگران در تمامی فصول حتی پاییز و زمستان مشکلاتی را برای کادر پزشکی مراکز درمانی این منطقه به همراه داشته است.
یک شهروند نوشهری با گلایه از کمبود امکانات درمانی در بیمارستان شهید بهشتی این شهرستان گفت : کمبودهای این بیمارستان در ادوار گذشته گفته شده اما برای تامین آن تدابیری اندیشیده نشده است.
علی رضایی در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت : این شهرستان سالانه میزبان میلیون ها گردشگر و مسافر است بنابراین مسوولان کلان کشوری باید برای حل مشکلات این بیمارستان تصمیم کشوری اتخاذ کنند و همه می دانند که نوشهر با زیرساخت های محلی خدمات کشوری ارایه می کند و این خدمات باید لحاظ شود.
وی از مسوولان دولت سیزدهم خواست تا نسبت به رفع کمبودهای این مرکز درمانی نوشهر چاره ای بیندیشند.
مهدی ناصری دیگر شهروند نوشهری با تاکید بر ضرورت تامین نیازهای این مرکز درمانی خاطرنشان کرد : مجموعه مدیران تاثیرگذار شهرستان باید برای حل مشکل این شهرستان غرب مازندران تدبیر کنند و این دغدغه نباید هر سال تکرار بشود.
وی کمبود پرشک متخصص گرفته تا دیگر تجهیزات موردنیاز مربوط را از جمله نارسایی های این مرکز درمانی برشمرد و بر ضرورت رفع زودهنگام آن از سوی مسوولان امر استانی تاکید کرد.
به گفته این کمبودهای موجود این مرکز درمانی در اواخر هر هفته و تعطیلات تابستانی به خاطر ورود مسافران بیشتر نمود پیدا می کند.
امکانات درمانی موجود پاسخگو نیست
در این پیوند، مدیرشبکه بهداشت و درمان شهرستان نوشهر گفت : امکانات و تجهیزات موجود تنها بیمارستان دولتی نوشهر پاسخگوی نیاز مسافران و گردشگران نبوده و ضرورت دارد مسوولان سطوح کلان به ویژه وزیر بهداشت و درمان و حتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران توجه ویژه ای به تقویت امکانات و تجهیزات به بیمارستان های خطه غربی مازندران از جمله نوشهر داشته باشند.
سیدرحیم سیدپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اگرچه مسائل و مشکلات اقتصادی دولت، سطح در آمد ملی و این بیمارستان هم در این حوزه دخیل بوده اما توقع و انتظار از مسوولان ملی آن است آن نگاهی که به بیمارستان های با ۲۵۰ تخت دارند نسبت به این بیمارستان ها نباید تفاوت قائل شوند نگاه ها باید یکسان باشد در هزینه کرد ها هم توجه ویژه ای به این مراکز درمانی داشته باشند.
وی اظهار کرد: امروز از محل در آمد این بیمارستان افزون بر آنکه بخشی باید بابت پرداخت حقوق کارکنان، استهلاک، خرید تجهیزات و بهای آب، برق و گاز هزینه شود همچنین درآمدها پاسخگو نبوده و ضمن آنکه این بیمارستان یک بیمارستان جامع و عمومی است و چهار وظیفه عمومی قابل ارایه در بخش های چشم، ارتوپدی، گوش، حلق، بینی، روانپزشکی و جراحی دارد و با شرائط موجود کم و کاستی ها نمی توان تمام این تخصص ها را در این بیمارستان بکارگرفت.
مدیرشبکه بهداشت و درمان شهرستان نوشهر ادامه داد : این کمبودها و نداشتن طب اورژانس دانش آموخته در این بیمارستان سبب شده تا پزشکان عمومی بار مسوولیت نبود کادر متخصص در این مرکز درمانی به دوش بکشند و در نتیجه با نارضایتی مردم هم همراه بوده است.
سیدپور توضیح داد: زمانی اگر یک بیماری به بخش های داخلی مغز و اعصاب، چشم، گوش و حلق و بینی یا نورولوژی مراجعه کند و اورژانسی باشد به تبع این کمبودها سبب نارضایتی بیماران شده و آنان ناگزیرند به مراکز درمانی خارج از شهرستان اعزام و مشمول هزینه های سنگینی شوند.
این مسوول خاطرنشان کرد : مسئله دیگری که وجود دارد متاسفانه وزارت بهداشت و درمان به مازندران، جزو استان های برخوردار می نگرد و سهمیه ای برای تکمیل نیروهای مورد نیاز متخصص اختصاص نمی دهد در حالی که از زمان بازگشایی قطعه ۲ آزاد راه تهران - شمال برابر آمار هفتگی ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر وارد این شهرستان می شوند و عده زیادی هم ساکن این منطقه هستند و در زمان بروز بیماری نیازمند خدمات هستند در حالی که این بیمارستان برای ارایه خدمات به بیش از ۱۰۰ هزار نفر تعریف شده است.
مدیرشبکه بهداشت و درمان نوشهر تصریح کرد : با توجه به نوسانات ارز و گرانی های افسارگسیخته برخی شرکت های فروشنده تجهیزات پزشکی و اقلام دارویی هم مانند گذشته قادر نیستند نسیه اقلام خود را بفروشند و کارشان به صورت نقدی است که این بیمارستان هم توان پرداخت نقدی این تجهیزات و اقلام دارویی را ندارد و بنابراین به بیماران مراجعه کننده هم نمی توان گفت این ماه نیایید ماه بعد برای درمان به این بیمارستان مراجعه کنید.
شهرستان نوشهر واقع در غرب مازندران از سه نقطه شهری، ۱۲۰ نقطه روستایی، دست کم ۱۴۰ هزار نفر جمعیت بومی و بیش از ۲ برابر جمعیت متغیر دارد.