به گزارش روز شنبه ایرنا از این روزنامه آمریکایی، دولت جو بایدن اگرچه بر اسرائیل برای محافظت از جان غیرنظامیان در غزه فشار وارد میکند، اما مشخص نکرده که چنانچه اسرائیل این موضوع را رعایت نکند با چه پیامدهایی روبرو میشود.
به نوشته این روزنامه پرشمارگان، مقامات دولت بایدن میگویند که اسرائیل باید برای محدودکردن تلفات غیرنظامیان و ورود کمکهای بشردوستانه به غزه اقدامات بیشتری انجام دهد. اما موضع آن همچنان فاصله زیادی با کشورهای عربی دارد که خواستار آتشبس فوری بوده و منتقد حملات اسرائیل در غزه هستند.
وزیران کشورهای عربستان و چند کشور عربی دیگر روز جمعه در جریان سفر به واشنگتن در یک نشست خبری اعلام کردند که حملات اسرائیل باید متوقف شود و حتی ایمن صفدی وزیر خارجه اردن در این نشست اسرائیل را به قتل عام متهم کرد.
اما آمریکا همچنان هیچ تغییری در موضع خود نشان نداده و دیروز جمعه هم قطعنامه شورای امنیت را که پیشنویس آن از سوی امارات متحده عربی آماده و خواستار آتشبس بشردوستانه شده بود را وتو کرد.
به نوشته این روزنامه، بایدن اگرچه تحت فشارهای داخلی و خارجی در مورد موضوع غزه است، اما هیچ اقدام قابلتوجهی در این خصوص انجام است. مقامات کاخ سفید تاکنون صحبت در مورد قطع یا مشروط کردن کمکهای نظامی به اسرائیل را نادیده گرفته و اعلام کردهاند که به اسرائیل مهلت قطعی برای پایان حملات به غزه نداده اند.
آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا روز پنجشنبه و نزدیک به یک هفته از شکست آتشبس موقت میان حماس و اسرائیل، تنها به این موضع که امریکا از کشتار غیرنظامیان و شرایط انسانی غزه ناراضی است، بسنده کرد.
بلینکن که در یک نشست خبری در واشنگتن این اظهارات را ارائه میکرد، ادامه داد: بین اهداف اعلام شده اسرائیل برای محافظت از جان غیرنظامیان و نتایج واقعی که ما میبینیم، فاصله وجود دارد.
مقامات اسرائیلی در مقابل استدلال میکنند که در موقعیت غیرممکنی قرار دارند و حماس را مسئول جنایات کنونی در غزه اعلام کرده اند.
در این میان، گروهی از دموکراتهای حاضر در کنگره نیز میگویند که آمریکا باید فراتر از گفتوگو در مقابل اسرائیل وارد عمل شود.
سناتور کریس ون هولن در این زمینه گفت: «من فکر میکنم دولت بایدن میتواند تلاش بیشتری برای استفاده از اهرمی که در برابر اسرائیل داریم، انجام دهد». وی اضافه کرد: «زمانی که حرف با عمل مطابقت نداشته باشد، آمریکا سست و بیاثر بهنظر میآید».
این سناتور دموکرات در ادامه تاکید کرد: «دولت بایدن باید تا زمانی که یک طرح عملی قابل راستیآزمایی از سوی اسرائیل برای تامین اهداف رئیسجمهوری مطرح نشده، خواهان توقف حملات به غزه شود».
واشنگتن تاکنون چندین بار در واکنش به اعتراضها مبنی بر مخالفت با آتش بس اعلام کرده است که این امر به رهبران حماس امکان میدهد تا باردیگر اسرائیل را تهدید کنند و چرخه خشونت را تداوم بخشند. مقامات آمریکا حتی تمایلی به ارائه یک محدودیت زمانی به اسرائیل برای پایان حملات گسترده هم نشان ندادهاند؛ حملاتی که بهگفته تحلیلگران ممکن است هفتهها و ماهها بهطول انجامد.
دنیس راس یکی از مقامات سیاست خاورمیانه در چندین دولت آمریکا در خصوص موضع بایدن در قبال اسرائیل گفت: «بایدن احتمالا همچنان به مقاومت در برابر فشارهای داخلی و خارجی برای درپیشگرفتن یک موضع سختتر در برابر اسرائیل ادامه خواهد داد».
وی سپس افزود: «اما درصورت طولانیشدن جنگ این امکان وجود دارد که بایدن بیسر وصدا روند ارسال مهمات به اسرائیل را کند نماید».