به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان روز شنبه به نقل از محمدرضا قربانی افزود: رعایت الگوی کشت، کشت محصولات کم آببَر و ارائه برنامههای آموزشی به کشاورزان از دیگر موارد با اهمیت برای حفظ منابع آبی محسوب میشود و نقش سازمان جهاد و اصناف کشاورزی در این زمینه بسیار مهم است.
وی که در جلسه بررسی آخرین وضعیت برنامه احیاء و تعادل بخشی منابع آب شهرستان بُرخوار سخن میگفت، هشدار داد: فرونشست زمین نیز پدیدهای مُخرب، خطرناک و زلزلهای خاموش در استان به شمار میرود.
رییس اداره منابع آب بُرخوار نیز در این جلسه گفت: تا پایان آبان امسال بیش از ۳۵۰ دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی چاههای مُجاز شهرستان با اولویت بر روی چاههای کشاورزی دارای اضافه برداشت نصب شد.
سعدی قادری اضافه کرد: همچنین اصلاح و تعدیل ۱۰۰ درصد از پروانه چاههای مُجاز کشاورزی این شهرستان انجام شد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای برنامه احیاء و تعادل بخشی منابع آب در این شهرستان با همکاری همه مسوولان و بهرهبرداران بویژه کشاورزان گفت: با تحقق این برنامه از اُفت شدید منابع آب و فرونشست زمین جلوگیری میشود.
به گزارش ایرنا، شهرستان بُرخوار در فاصله ۲۹ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
بر اساس آمار منتشر شده، حفر چاه آب در استان اصفهان بدلیل خشکی زایندهرود افزایش یافته است بطوریکه تعداد چاه غیرمجاز فعال در این منطقه افزون بر ۱۰ هزار حلقه تخمین زده شده است.
سالانه سه میلیارد و ۶۷۰ میلیون مترمکعب از آبهای زیرزمینی و چاههای این استان بصورت مُجاز و غیرمجاز استخراج میشود.
۳.۳ میلیارد مترمکعب از این میزان را چاههای مُجاز استحصال میکند و ۳۷۰ میلیون مترمکعب نیز مربوط به چاههای غیرمُجاز است.