به گزارش ایرنا، سیلی که بر اثر بارندگی شدید و طغیانی شدن رودخانه ها در مازندران به ویژه شهرستان های غربی استان حادث شد بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال به بخش های زیرساختی، تاسیسات عمومی، شبکه های حمل و نقل عمومی، آبرسانی، برق رسانی، آب بردگی زمین های کشاورزی به تعدادی از بناهای مسکونی را آسیب زد.
حجم سیلاب آنقدر سهمگین بود که چند هزار تن چوب آلات جنگلی مانند درختان ریشه کن شده، سرشاخه های شکسته شده و نخاله های آن را در بستر و حریم رودخانه ها رها کرده و وارد دریای خزر و محدوده های نوار ساحلی کرده است.
برابر گزارش ها و گفته شماری از صیادان غرب مازندران، سیل سبب شده تا مقادیر زیادی از درختان قطور و همراه با سرشاخه ها در کف و بستر دریا در شن و ماسه فرو رود و همچنان باقی بماند.
در این پیوند یاسر پورجمشیدی یکی از صیادان شرکت تعاونی پره چالوس گفت : از زمان واقعه سیل تاکنون اغلب صیادان برای صید ماهی به علت وجود حجم انبوه درختان شکسته و سرشاخه ها در دریا با مشکلات زیادی مواجه هستند.
پورجمشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از آنجایی که پیش از وقوع سیل، صیادان این شرکت تعاونی بالغ بر ۷۰ نفر هستند بیش از ۲۰۰ کیلو انواع ماهی سفید، کفال و کپور صید می کردند اکنون به علت وجود این مشکل این عدد به مقدار ۵۰ کیلو در روز رسیده است.
وی اضافه کرد : هم اینک محدوده ساحلی مملو از درختان ریشه کن شده و سرشاخه های درختان است و ماهی ها هم فرار کردند.
پور جمشیدی اضافه کرد : اگر صیدی هم انجام گیرد بیشتر چوب آلات جنگلی بوده که داخل تور می افتد و سبب پارگی و فرار ماهی ها می شود.
وی بیان کرد : این مشکلات، صیادان را هر روز خسته می کند ضمن این که کاهش برداشت ماهی نیز بر دغدغه های آنان افزوده است چرا که تلاش هایشان بی ثمر بوده چون به جای ماهی چوب برداشت می کنند.
محمود میار کیانی رئیس شرکت تعاونی پره خط هشت چالوس در این باره گفت: خسارتی که سیل به فعالان این بخش وارد کرده جزو زوایای پنهانی است که هیچگاه از سوی مسوولان ستاد مدیرت بحران کشور و استان مطرح نمی شود.
وی اظهار کرد : شرایط نامساعد جوی از یکسو، مواج بودن دریا از سوی دیگر و همچنین وجود چوب آلات جنگلی آورده سیل در دریا سبب شد تا صیادان این روزها حال و روز خوشی نداشته باشند.
رئیس شیلات شهرستان های نوشهر و چالوس هم گفت : سیل سبب شده حجم انبوهی از چوب آلات جنگلی از طریق رودخانه های چالوس و سردآبرود وارد دریای خزر شود.
سیاوش پیراسته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : درختان شکسته تنومند همراه با سرشاخه ها در کف و بستر دریا در ماسه فرو رفته است و به یقین این اتفاق فرآیند صید را برای صیادان دچار مشکل کرده است.
وی اظهار کرد: نحوه صید به این شیوه است در هر مرحله ای باید تا شعاع حدود یک هزار و ۲۰۰ متر صیادان در داخل دریا تور پهن کنند و برای جمع آوری این تور هم توسط ۲ دستگاه تراکتور انجام می گیرد.
رئیس اداره شیلات شهرستان نوشهر و چالوس گفت : به طور طبیعی تور هنگام کشیده شدن وقتی چوب آلات جنگلی داخل آن باشد پاره شده و ماهی ها هم فرار می کنند که در نتیجه صیادان شاهد هدر رفت انرژی، اتلاف وقت و خسارت ناشی پارگی تور هستند ضمن اینکه هیچ در آمدی از فروش ماهی به آنها نمی رسد .
پیراسته افزود : زمانی که صیادان تورها را جمع می کنند ، حدود ۴۵ دقیقه زمان می برد اما اکنون باید سه ساعت معطل شوند تا پس از خروج چوب آلات نسبت به دوخت و دوز تورها اقدام کنند.
وی گفت :کمبود ذخایر آبی در دریای خزر نداریم چرا که هر سال مقادیر زیادی بچه ماهی در رودخانه ها و دریای خزر برای جلوگیری از انقراض گونه های ماهی سفید و حتی ماهیان خاویاری رهاسازی می شود که اکنون این مشکل برای صیادان مساله ساز شده است.
این مسوول افزود : در حوزه صید و صیادی دریای خزر دست کم پنج هزار نفر مشغول فعالیت هستند که از این تعداد نزدیک به ۲۰۰ نفرشان فقط در شهرستان های نوشهر و چالوس فعالیت دارند که هم اینک سیل روند فعالیت آن ها را مختل کرده است.
پیراسته اظهار کرد : مسوولان منابع طبیعی و آبخیزداری، منابع امور آب و سایر مدیران متولی باید پای کار بیایند تا این مشکل به نوعی حل شود.
فصل صید هر ساله از ابتدای مهر ماه آغاز شده و تا اواخر اسفند ماه یا اوایل فروردین ماه سال بعد ادامه دارد.
برابر آمار شیلات مازندران از ابتدای فصل صید تاکنون حدود نیم میلیون تن ماهی در دریای خزر صید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش حدود ۲ درصدی داشته است.
سیلی که ۱۳ آبان ماه امسال در غرب مازندران جاری شد بیشترین خسارت به شهرستان عباس آباد و چالوس وارد کرد.
شماری از صیادان شهرستان عباس هم در تماس با خبرنگار ایرنا از وجود انبوه درختان و سرشاخه ها در دریا ابراز نگرانی کردند.