قم - ایرنا - استاندار قم گفت: با توجه به محدودیت‌ها و چالش‌هایی که در حوزه آب و خاک استان با آن مواجه هستیم، هرگونه فعالیت و استفاده از این منابع در بخش کشاورزی باید بر اساس راهبرد الگوی کشت باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد آقامیری روز شنبه در آیین گرامیداشت روز خاک در سالن‌ همایش‌های اتاق بازرگانی قم، بیان داشت: مساله مدیریت آب و خاک در قم یک موضوع جدی است و با توجه به چالش‌هایی که در استفاده از این منابع با آن مواجه هستیم، نمی‌توانیم نسبت به عواملی که این ۲ عنصر ارزشمند را تهدید می‌کند بی تفاوت باشیم.

وی افزود: یک زمانی که کشور و از جمله استان قم دچار تنش‌های آبی نبود، مساله بهره‌وری در بخش کشاورزی آنقدر مورد توجه قرار نمی‌گرفت چرا که آب به‌وفور در اختیار کشاورزان بود، اما امروز که با محدودیت منابع آبی مواجه هستیم، مساله فرق می‌کند و باید در استفاده از آب و خاک نهایت دقت را داشته باشیم.

وی با اشاره به این که خاک عنصری بسیار ارزشمند و بستر تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی مردم است، ادامه داد: در حوزه استفاده از آب و خاک برای تولید محصولات غذایی مورد نیازمان باید بر اساس الگوهای طراحی شده پیش رویم تا آیندگان در این مورد ما را بازخواست نکنند.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.