قم - ایرنا - مدیرکل صنعت،‌ معدن و تجارت قم گفت: مرحله نخست طرح تشدید نظارت بر بازار قم با مشارکت دستگاه‌های متولی از روز هجدهم آذرماه آغاز شد و در جریان آن با متخلفان برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکبر ابدالی روز شنبه پیرامون این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگاران، بیان داشت: در گام نخست اجرای این طرح، نظارت بر کیفیت و نحوه ارائه کالاها در بازار استان تشدید می‌شود و سپس با به کارگیری گروه‌های بازرسی بیشتر، دامنه فعالیت‌های نظارتی گسترش خواهد یافت.

وی با اشاره به این که اطلاع‌رسانی‌های لازم در مورد اجرای این طرح از مدت‌ها قبل توسط رسانه‌های استان صورت گرفته‌است، افزود: بار دیگر نیز در این خصوص تاکید می‌کنیم، بر اساس مصوبه‌ کارگروه تنظیم بازار قم در این طرح با هر گونه تخلف صنفی از گران‌فروشی و کم‌فروشی گرفته تا سایر موارد همچون عدم درج قیمت و ندادن فاکتور برخورد شدید صورت می‌گیرد و متخلفان جریمه سنگینی خواهند شد.

وی ادامه داد: خواست ما این است که هیچ واحد صنفی در اجرای این طرح جریمه نشود،‌ یعنی تمام فعالیت‌ واحدها مطابق قانون بوده و تخلفی نداشته باشند، اما متاسفانه برخی از واحدها نسبت به رعایت قانون توجه لازم را ندارند و به تخلف خود ادامه می‌دهند که بر اساس قانون شامل جریمه سنگین و در مراحل بعدی حتی تا تعطیلی واحد و نوشتن بنر علت تعطیلی واحد در مقابل دیدگان مردم، می‌شوند.

گفتنی است از ابتدای سال‌جاری تا پایان آبان‌ماه، تعداد ۹۲۸ پرونده تخلف گرانفروشی به ارزش بیش‌از ۵۱ میلیارد ریال در جریان بازرسی از واحدهای اقتصادی فعال در این استان،‌ تشکیل شد.

در طی مدت یاد شده بازرسان اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت قم ۲۹ هزار مورد عملیات بازرسی از نحوه فعالیت واحدهای اقتصادی مستقر در استان انجام دادند که ثبت گزارش تخلف صنفی برای سه‌هزار و ۵۵۰ واحد به ارزش ۴۸۹ میلیارد ریال را درپی داشت.

همچنین بازرسان این اداره کل تعداد هشت‌هزار و ۵۵۳ مورد گشت‌ مشترک را نیز با سایر دستگاه‌های اجرایی از جمله اتاق اصناف، تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، سپاه، بسیج، میراث فرهنگی و اطلاعات استان انجام دادند که منجر به تشکیل یک‌هزار و ۴۸۶ پرونده تخلف به ارزش بالغ بر ۷۵۹ میلیارد ریال شد.

علاوه برگران‌فروشی، تخلف‌هایی همچون کم فروشی، عدم درج قیمت و نصب نرخ‌نامه، عدم ارائه فاکتور و عدم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در جریان بازرسی‌های انجام شده توسط بازرسان،‌ پرتکرار گزارش شده‌است.

در کنار تلاش بازرسان اداره کل صنعت،‌ معدن و تجارت و عوامل سایر دستگاه‌های اجرایی برای نظارت بر بازار استان‌، نقش نظارتی مردم در این زمینه بسیار مهم و اساسی است و سامانه ۱۲۴ به همین منظور آماده دریافت گزارش‌های مردمی از تخلف‌های واحدهای اقتصادی در استان قم است.

به طور کلی ۴۱ هزار و ۶۶۰ پروانه کسب در بخش اصناف استان قم فعال است که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۶۳ مورد مرتبط با واحدهای تولیدی و خدمات فنی و ۲۴ هزار و ۹۹۷ مورد برای واحدهای توزیعی و خدماتی است.