تهران- ایرنا- رئیس مجلس شورای اسلامی نتیجه عملیات طوفان الاقصی را نقطه عطفی برای جبهه مقاومت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: دوره کنونی جبهه مقاومت در حوزه سیاسی، اقتصادی و راهبردی به قبل و بعد از عملیات طوفان الاقصی تقسیم می‌شود و این فارغ از اتفاقاتی است که هم اکنون در غزه می‌افتد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، محمد باقر قالیباف عضر شنبه در دیدار حسین عرنوس نخست وزیر سوریه ضمن خوشآمدگویی به هیات سوری با بیان اینکه امیدواریم این ملاقات‌ها میان مسئولان دو کشور به تعاملات تجاری، سیاسی و امنیتی کمک کند، گفت: روابط میان ایران و سوریه بسیار عمیق و برادرانه است که از زمان پیروزی انقلاب این ارتباطات بسیار توسعه یافت.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی از پیوستن مجدد سوریه به اتحادیه عرب، افزود: امروز اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها متوجه شده‌اند که ملت و دولت سوریه بسیار مستحکم هستند و باید توجه داشت که این تصور که آمریکایی‌ها به کشورهای عربی برای توسعه کمک خواهند کرد، خیالی باطل است که باید از تجربیات موجود در این زمینه درس گرفت.

قالیباف در ادامه نتیجه عملیات طوفان الاقصی را نقطه عطفی برای جبهه مقاومت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و افزود: دوره کنونی جبهه مقاومت در حوزه سیاسی، اقتصادی و راهبردی به قبل و بعد از عملیات طوفان الاقصی تقسیم می‌شود و این فارغ از اتفاقاتی است که هم اکنون در غزه می‌افتد.

وی ضمن با اهمیت دانستن توافقاتی که در جریان سفر نخست وزیر سوریه به تهران انجام شده است، گفت: برخی مسائلی که در حوزه روابط بین بانکی داشتیم را حدود سه سال قبل هم می‌توانستیم به نتیجه برسانیم اما تاکنون به طول انجامید و برای توسعه و ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری دیگر نباید فرصت را از دست بدهیم.

حسین عرنوس نیز در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی جمهوری اسلامی ایران و ابلاغ سلام و درود رئیس جمهور و رئیس مجلس کشور سوریه به رئیس مجلس کشورمان، گفت: دیدارهایی که با معاون رئیس جمهور ایران و سایر اعضای کابینه دولت داشتیم برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری نتایج مثبتی به همراه داشت و امیدواریم ملت دو کشور حاصل این ملاقات‌ها را با تمام وجود لمس کنند.

نخست وزیر سوریه با بیان اینکه توانستیم طی این چند ماه و بعد از سفر رئیس جمهور ایران به سوریه بسیاری از مسائل میان دو کشور با سرعت بیشتری پیش ببریم، عنوان کرد: احداث بانک مشترک، استفاده از ارز داخلی سوریه و ایران برای انجام تبادلات تجاری، همکاری‌های بانک‌های مرکزی دو کشور و رساندن تعرفه‌های گمرکی به صفر از جمله مواردی است که در جریان این دیدارها مورد توافق قرار گرفت.

عرنوس، فشارهایی که همچنان از سوی آمریکا و برخی کشورهای غربی به سوریه وارد می‌شود را ناشی از بازگشت این کشور به اتحادیه عرب دانست و بیان داشت: با این حال ما معتقدیم باید ثابت قدم در مسیر خود باشیم و عزت خود را خدشه دار نکنیم که این باور یکایک ملت سوریه است.

نخست وزیر سوریه با اشاره به دیدارهای مهمی که در نتیجه این سفر صورت گرفت، ابراز داشت: امیدواریم سال 2024 سالی باشد که توسعه اقتصادی میان دو کشور آنچنان باشد که به سطح روابط سیاسی میان دو کشور برسد.

به گزارش خانه ملت، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی و عباس گلرو رئیس گروه دوستی و پارلمانی ایران و سوریه نیز در این جلسه حضور داشتند.

نخست وزیر سوریه روز گذشته (جمعه) به منظور حضور در پانزدهمین اجلاس کمیته عالی مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور در صدر هیأتی بلندپایه وارد تهران شده بود امروز در سعدآباد مورد استقبال رسمی محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور قرار گرفت.