به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمود حسینی پور روز یکشنبه در جلسه آخرین اقدام اجرایی زباله سوز ساری با توضیح این نکته که بعضی از ترک فعل ها و کوتاهی های مسوولان گذشته، این طرح مهم زیسیت محیطی با تاخیر و کُندی در اجرا مواجه شده است، افزود: امروز زباله سوز ساری به عنوان مهمترین طرح عمرانی مازندران باید به مرحله افتتاح برسد.
وی تصریح کرد: دولت سیزدهم به این طرح مهم زیست محیطی مازندران توجه ویژهای کرده است و اگرچه طبق برنامه مقرر شده بود که در سفر دوم رییس جمهور به مازندران به بهرهبرداری برسد اما مشکلاتی از جمله تامین اعتبار سبب تاخیر در افتتاح شده است.
استاندار مازندران زباله سوز ساری را بزرگترین طرح عمرانی مازندران توصیف کرد و بیان داشت: متولی اصلی این طرح شهرداری ساری است، یعنی شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر ساری باید نسبت به اجرای این طرح بیشتر از گذشته مسوولیت پذیری را داشته و عملیاتی کار کنند.
وی با ذکر این نکته که مجموعه استانداری و بسیج سازندگی مازندران از باب کمک به این طرح که از ریل خود خارج شده بود، ورود پیدا کرده اند، گفت: هر گونه اختلافات مالی یا حقویق شرکت پیمانکار زباله سوز با شهرداری باید حل و فصل شود و شهرداری باید جوابگو باشد.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان این که قرارداد زباله سوز ساری قراردادی مسأله دار است و بررسی ها ناشان می دهد که مشاوران و مسوولان شهرداری گذشته در عقد قرارداد کم کاری کردند، گفت: اکنون شهرداری ساری باید با تشکیل کمیته فنی و حقوقی، مفاد قرارداد زباله سوز ساری را مورد بررسی مجدد قرار بدهد تا مشکلات حقوقی طرح با پیمانکار حل و فصل شود.
وی خاطر نشان کرد: وزیر کشور در سفر به مازندران و بازدید میدانی دستور تخصیص ۲هزارو ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح زباله سوز را صادر کردند که در حال تزریق و پرداخت به این طرح است.
حسینی پور با ذکر یان نکته که باید تشریفات در اجرایی شدن این طرح از بین برود و حتی خرید و نصب تجهیزات باید از داخل کشور تهیه شود، گفت: شهرداری ساری نیز با هدف تسریع شدن تکمیل این طرح باید حمایت مالی بیشتری را به بسیج سازندگی مازندران به عنوان مجری ابنیه داشته بادش.
وی گفت: بسیج سازندگی مازندران در اجرای زباله سوز به نسبت سرمایه گذاری مورد نیاز به درستی عمل کرده است، یعنی در دو سال گذشته بسیج سازندگی مازندران یک هزارو ۶۶۰ میلیارد ریال از دولت گرفته است به طوری که پیشرفت فیزیکی ابنیه طرح به ۹۵درصد رسید.
استاندار مازندران تاکید کرد : امیدواریم طبق برنامه همزمان با جشن ۲۲ بهمن امسال کام مردم مرکز استان با افتتاح زباله سوز شیرین تر شود.
بر اساس آخرین گزارش پیشرفت فیزیکی ابنیه زباله سوز ساری به ۹۵درصد و در بخش نصب تجهیزات نیز به ۸۳درصد رسیده است.
همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم و باز شدن پایِ مسوولان ارشد کشور برای پیگیری روند اجرای طرح های راکد و نیمه تمام در نقاط مختلف کشور به اجرای این طرح امیدی دوباره بخشید و محل اجرای آن به کارگاه سازندگی و ساخت و ساز مبدل شد به طوریکه در همین مدت ۲ سال اخیر با اقداماتی که انجام شد ۵۰ درصد به پیشرفت فیزیکی آن اضافه شد و نیروگاه مسیر بهره برداری شدن آن رو به انتها است.
عملیات ساخت نیروگاه ۴۵۰ تُنی زباله سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد تا بار گزاف حمل چندین دهه ای حمل زبالههای مرکز استان مازندران به دیگر مناطق و همچنین مشکلات زیست محیطی آن برداشته شود.
زبالههای شهر ساری سالهاست که به منطقه کوهستانی پشتکوه در مرز مازندران و سمنان منتقل میشود که علاوه بر تحمیل هزینههای هنگفت به شهرداری ساری برای حمل زباله، مشکلات محیط زیستی متعددی را نیز برای ساکنان روستاهای اطراف این منطقه ایجاد کرده است.