مهدی گرجی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پرندگان آبزی و کنار آبزی همه ساله در زمستان از مناطق سردسیری آسیا و شمال کشور در کنار منابع آبی این شهرستان فرود می آیند و به همین دلیل اکیپی از سوی دامپزشکی این شهرستان تشکیل و هم اکنون کار پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مهاجر را در کنار آبگیرهای گچساران انجام می دهند.
وی بیان کرد: آبگیرهای این شهرستان از جمله سد چم شیر، سد کوثر و پل زهره این شهرستان بطور مستمر از سوی این اداره برای شناسایی بیماری "آنفلوانزای فوق حاد" پرندگان پایش می شود.
گرجی زاده ابراز کرد: در راستای رصد و پایش زیستگاههای پرندگان مهاجر، هیچ مورد مشکوکی از بیماری" آنفلوآنزای فوق حاد" پرندگان در این منطقه تا کنون مشاهده نشده است.
وی با بیان اینکه این پایش ها بدلیل پایداری سالانه این مخزن آبی انجام می گردد، افزود: تعدادی ازپرندگاه مهاجر بصورت بومی در آبگیرهای این شهرستان باقی مانده و با پرواز بر روی مزارع ، روستاها و واحدهای پرورش طیور مجاور احتمال انتقال بیماری را افزایش می دهند.
گرجی زاده تصریح کرد: با توجه به شروع مهاجرت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی، این موضوع با حساسیت ویژهای در دستورکار شبکه دامپزشکی قرار گرفته و تا پایان دوره مهاجرت، پایش زیستگاهها و تالابها به طور مستمر ادامه قرار دارد.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به احتمال شیوع بیماری فوق حاد آنفلوآنزای پرندگان و به منظور اقدامات پیشگیرانه علاوه بر زیستگاههای آبی این شهرستان تمام مرغداری های سطح شهرستان و روستاهای از سوی کارشناسان این شبکه مورد پایش و بررسی قرار گرفته است.
به گفته کارشناسان محیطزیست همه ساله بیش از ۲۰ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی زمستان گذران در زیستگاه های شهرستان گچساران مشاهده می شود و این پرندگان مهاجر آسیایی از گونههای انواع لکلک، حواصیل خاکستری و سفید و مرغابی سار، چنگر، کاکانی، پرستوی دریایی و بالکان هستند.