«علی اصغر عباس زاده» روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه از طریق گمرک سومار ۴۸۶ میلیون و ۴۳۱ هزار و ۴۵۲ دلار انواع کالاهای صادراتی به خارج از کشور صادر شده است.
وی اظهار کرد: ارزش وزنی کالاهای صادر شده از گمرک سومار یک میلیون و ۶۴ هزار و ۶۴۷ تُن بوده که در هم سنجی با پارسال ۲۶ درصد رشد داشته است.
ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه عمده کالاهای صادراتی از طریق این گمرک را کاشی، میلگرد آجدار، عایق رطوبتی، سنگ مرمریت، تخم مرغ، لبنیات، شیشه جام، کارتن خالی عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، راه اندازی مرز سومار از سال ۹۴ باهدف کمک به رونق بخشیدن تولید کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و نیز محصولات صنایع دستی شهرستان گیلانغرب که قابلیت های فراونی دارد، کمک به توسعه صادرات برای کسب درآمد ارزی، افزایش اشتغال، ارتقای امنیت نوار مرزی، کاهش فقر و محرومیت راه اندازی شد.
مرز سومار در اقتصاد استان های کرمانشاه و دیاله نقش به سزایی دارد و اکنون بیش از ۱۰۰ قلم کالا از مرز سومار به کشور عراق صادر می شود.
استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر میشود.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد. این بخش دارای ۲ شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.
بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.