"روح الله دهقانی فیروزآبادی" در آئین افتتاح خط تولید داروی بومی سازی شده سیکلوفسفاماید ترزیقی به صورت تزریقی در پارک علم و فناوری البرز که با حضور حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی همراه بود، در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، اظهار کرد: امروز خط تولید داروی «فسفاماید» داروی کلیدی درمان سرطان تولید شده به دستان توانمند محققان یک شرکت دانشبنیان به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه، امروز ۲ داروی ضد سرطان رونمایی شد، تصریح کرد: یکی از داروهای بومی سازی شده، داروی کلیدی درمان انواع سرطان ها است.
دهقانی ادامهداد: این داروها در شرایط تحریمی کشور و با حمایت و مشارکت چهار دستگاه از جمله پارک فناوری البرز بومی سازی شده است.
سرمایه گذاری در حوزه سلامت کشور موفق بوده است
معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت: سرمایهگذاری ۴۰ سال گذشته در بخشهای گوناگون حوزه سلامت کشور بسیار موثر و موفق بوده است.
روح الله دهقان فیروزآبادی به تحریم های ظالمانه دشمنان اشاره کرد و افزود: امروز تولید داروی درمان سرطان که از نیازهای اساسی کشور است در سایه تحریم محقق شده است.
وی یادآورشد: تولید این محصول برای کشور ما که در شرایط تحریمی به دنبال استقلال و دسترسی به فناوی ویژه است یک فرصت محسوب میشود.
داروی تزریقی ضد سرطان سیکلوفسفاماید بیشتر در معالجه و درمان بیماران مبتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطانهای خون، تخمدان، پستان و چشم کاربرد دارد.
دهقان فیروزآبادی بیان کرد: حدود ۲۸ درصد از شرکت های دانش بنیان کشور در حوزه سلامت فعالیت میکنند و این یکی از ارکان مهم اقتصاد دانش بنیان است که به صورت ویژه معاونت علمی و فناوری رییس جمهور از آن حمایت میکند.
وی افزود: این حمایتها که در راستای کمک به بازار صادراتی کشور است امیدواریم بتواند اقتصاد را توسعه و شکوفا کند.
برای نخستین بار در کشور از تولید داروی تزریقی ضد سرطان «سیکلوفسفاماید» با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور در البرز رونمایی شد.
رونمایی از تولید داروی تزریقی ضد سرطان برای نخستین بار در کشور
یک شرکت دانش بنیان البرز روز جمعه برای نخستین بار در کشور از تولید داروی تزریقی ضد سرطان «سیکلوفسفاماید» با حضور معاون علمی، فناوری و اقصتاد دانش بنیان رییس جمهور رونمایی شد
به گزارش خبرنگار ایرنا ، رییس پارک علم و فناوری استان البرز در آیین رونمایی از این دارو به اثرهای تزریق داروی جدید در درمان طیف گسترده ای از سرطان ها اشاره کرد و گفت: « این داروی تزریقی ضد سرطان بیشتر در معالجه و درمان بیماران مبتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطانهای خون، تخمدان، پستان و چشم کاربرد دارد.»
مهدی عباسی با اشاره به اینکه اکنون ۱۰۰ درصد نیاز کشور به این داروی پرمصرف از راه واردات تامین میشود افزود: با تولید انبوه و عرضه این دارو، ضمن جلوگیری از خروج ارز بالا برای واردات آن، مشکل درمانی بیماران برطرف می شود.
وی اظهارکرد: تهیه و تامین این داروی ضد سرطان همواره به عنوان یکی از دغدغههای نظام سلامت و بیماران مطرح بوده است.
عباسی افزود: بیماران و کادر درمان در سال های اخیر برای تامین این دارو دچار مشکل جدی بوده و در مواقعی ناچار به تامین آن با چندین برابر قیمت از منابع غیر رسمی می شدند.
وی گفت: با تولید داروی تزریقی ضد سرطان سیکلوفسفاماید در کشور از این پس ضمن صرفهجویی در خروج ارز، امکان دسترسی پایدار بیماران به این داروی ضد سرطان تسهیل خواهد شد.
معاون رییس جمهور: البرز دارای مجموعه دانش بنیان های متنوع وکارآمد است
داروی ضد سرطان سیکلوفسفاماید در دو دوز ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلیگرم تولید شده است و پس از دریافت مجوزهای مربوطه از سازمان غذا و دارو طی چند ماه آینده در داروخانههای کشور توزیع خواهد شد.
راه اندازی مرکز احیای واحدهای اقتصادی در البرز
همزمان با سفر رییس جمهور به البرز، نخستین مرکز نوآوری و احیای واحدهای اقتصادی کشور روز جمعه با هدف رفع چالشهای بخشهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی و دستیابی به فناوری نوین در این استان افتتاح شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در آیین افتتاح این مرکز گفت: تولید این دارو کاملاً اقتصادی انجامشده و یک فرصت برای کشور است برای استقلال و دسترسی به فنّاوریهایی که دسترسی به آن سخت است.
وی با بیان اینکه، حوزه سلامت یک حوزه ویژه است و در کشورمان در طول ۴۰ سال گذشته سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در این حوزه شده است، تصریح کرد: در زمان حاضر نزدیک به ۲۸ درصد دانشبنیانهای کشور در حوزه سلامت در حال فعالیت هستند.
دهقانی با تاکید براینکه، معاونت علمی حوزه سلامت را به طور حتم یکی از ارکان مهم اقتصاد دانشبنیان کشور میداند و بهصورت ویژه به این حوزه توجه خاص دارد، اظهار امیدواری کرد این حمایتها که در رأس آن کمک به بازار صادرات کشور است بتواند اقتصاد کشور را به طور کامل توسعه داده و شکوفا کند.
وی همچنین در خصوص ضرورت حمایت از پارکهای علم و فناوری کشور ازجمله پارک علم و فناوری البرز یادآور شد: تمام امکانات دولتی فراهم شده در این پارکها ازجمله پارک فناوری البرز به منظور تعامل هرچه بیشتر با بخش خصوصی فراهم شده و توسعهیافته است.
دهقانی افزود: در مجموعه پارک البرز نیز چهار مجموعه شامل وزارت علوم، جهاد دانشگاهی که بیشترین انرژی و بیشترین سهم را دارد، معاونت علمی و صندوق البرز به عنوان بخش خصوصی به فناوران و دانشبنیانها در تولید و بومیسازی محصولات فناورانه کمک می کنند.
گفتنی است این دارو تحریمی بوده و سالیانه حدود پنج میلیون دلار ارزبری دارد که با داخلیسازی آن مسیر ارزبری مسدود و در آینده زمینه صادرات آن فراهم خواهد شد.
نیاز حوزه درمان کشور میانگین سالیانه ۴۰۰ هزار دز از این دارو است که با تولید داخلی صد درصد این فرآورده، نیاز کشور به واردات نمونههای خارجی برطرف خواهد شد. این دارو با کیفیت مشابه و همتراز نمونه آمریکایی به بازار دارویی کشور عرضه میشود.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز در آیین افتتاح این مرکز که با حضور روح الله فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری انجام شد، گفت: از این پس همه شرکت های اقتصادی اعم از تولیدی، صنعتی و کشاورزی در صورتی مجاز به دریافت امکانات نوسازی و بازسازی واحدهای اقتصادی هستند که استفاده از فناوری نوین و دانش بنیان را مورد توجه خاص قرار دهند.
حسین بختیاری افزود: تا کنون احیا واحدهای اقتصادی تنها با دریافت تسهیلات بانکی امکانپذیر بوده است اما از این پس توسعه و احیای واحدهای اقتصادی فقط با توجه به الگوهای فناوری طراحی شده عملیاتی خواهد شد.
وی اضافه کرد: برای تحقق این مهم در مرحله نخست ضمن شناسایی مشکلات شرکت های اقتصادی، موارد مربوط به بازار فناوری، نیروی انسانی و امثال آن به صورت فنی مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت؛ به این ترتیب پس از بررسی و تحقیق مواردی از جمله امور مربوط به صدور مجوزها و همکاری با شرکت های دانش بنیان، اقدامات لازم انجام خواهد شد.
معاون فناوری پارک علم و فناوری البرز اظهار کرد: پس از انجام تحقیق و توسعه، در مواردی که شرکت های اقتصادی در مقطع مناسب نیاز به تامین مالی و ارایه تسهیلات دارند اقدام لازم برای تزریق تسهیلات به شیوه مناسب اقدام می شود.
بختیاری همچنین به برنامه ریزی برای واگذاری زمین های پارک علم و فناوری به شرکت های دانش بنیان و فناور استان طبق قوانین جدید جهش دانش بنیان ها اشاره کرد و گفت: پارک های علم و فناوری می توانند زمین های خود را در پوشش قراردادهای بلند مدت به شرکت های دانش بنیان اجاره دهند.
وی افزود: در این راستا پارک علم و فناوری البرز با موافقت هیات امنا جهاد دانشگاهی مجوز واگذاری زمین دریافت کرده است و در این زمینه مقدمات واگذاری چهار قطعه زمین به چهار شرکت دانش بنیان مهیا شده است تا نسبت به ساخت و ساز برای تولید محصولات دانش بنیان اقدام کنند.
وی ادامه داد: این زمین ها در قطعه های یک هزار متر مربع به بالا و با زیرساخت های لازم در اختیار دانش بنیان های مورد اشاره قرار می گیرد.
پارکهای علم و فناوری از صاحبان ایده حمایت میکند
رییس جهاد دانشگاهی کشور در آیین افتتاح مرکز نوآوری واحیای واحدهای اقتصادی کشور با بیان اینکه پارک علم و فناوری استان البرز یکی از پارکهای سرآمد کشور است، اعلام کرد: این پارکها به صورت ویژه از صاحبان ایده حمایت میکنند.
حسن مسلمی نائنی روز جمعه در آیین افتتاح نخستین مرکز نوآوری و احیای واحدهای اقتصادی کشور که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد، اظهار کرد: بر همین اساس قرار است بخشی از زمینهای پارک علم و فناوری البرز در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی بیان کرد: این اقدام بخشی از مشکل کمبود فضا و زیرساختهای مورد نیز تولیدکنندگان را رفع میکند و در نهایت به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی بیشتر منجر میشود.
محدثه زارعی مدیرعامل مرکز نوآوری و احیای واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی کشور در این آیین گفت: این مرکز با هدف ایجاد و توسعه نوآوری در صنایع غذایی و فناوریهای زیستی، با بهرهگیری ازظرفیت شرکتهای دانش بنیان، فناوران و نخبگان کشور تاسیس شده است.
وی ادامه داد: شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز با تشکیل یک شبکه گسترده از بازیگران زنجیره ارزش محصولات غذایی و زیستی، تلاش خواهد کرد تا چالشهای موجود در ۲ طرف مخاطب را برطرف کند.
زارعی گفت : در ابتدا، شرکتهای نوپا و فناور میتوانند از خدمات این شرکت بهرهمند شوند و با تولید بدون کارخانه و تولید قراردادی، شتابدهی و توسعه کسب و کار، خود را تقویت کنند.
وی وظیفه این شرکت را نوآوری در صنایع غذایی و فناوریهای زیستی با بهرهگیری از ظرفیت دانش بنیانها عنوان کرد و ادامه داد: شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز امکان تحقیقات قراردادی، مدیریت نوآوری، افزایش بهره وری و رفع چالش های صنعت به واسطه فناوران را برای شرکتهای صنعتی بزرگ فراهم میکند و افزون بر آن، ظرفیت خالی خطوط تولید آنها را نیز بهبود میبخشد.
مدیرعامل شرکت هم آفرینی البرز گفت: این شرکت با سرمایه گذاری بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده و نه تنها به توسعه اقتصادی کشور کمک میکند، بلکه نقش مهمی در اشتغالزایی و افزایش توان رقابتی صنایع مرتبط خواهد داشت.
البرز دارای مجموعه دانش بنیان های متنوع وکارآمد است
معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین در نشست با فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری البرز، مجموعه های دانش بنیان این استان را بسیار قوی، متنوع و کار آمد در بستر تقویت صنعت و اقتصاد توصیف کرد.
"روح الله دهقان فیروز آبادی " گفت: با توجه به تنوع زیادی که در دانش بنیان های استان البرز مشاهده می شود ، از این مجموعه ها به صورت مستقیم حمایت می کنیم.
وی به اشاره به حرکت مجموعه دانش بنیان های البرز در مسیر توسعه فناوریهای جدید گفت: ضروری است رفع بخشی از مسایل این شرکت های دانش بنیان با هماهنگی دستگاه های اجرایی ذیربط برطرف شود.
معاون علمی ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری بیان کرد: هماهنگی با وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت ، بهداشت ، اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی می تواند مسیر را برای تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان هموار کند.
دهقان فیروز آبادی اظهار کرد: مرکز توسعه فناوری راهبردی حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری و حوزه معاونت اقتصاد دانش بنیان این نهاد همواره در مسیر توسعه بازار و اقتصاد دانش بنیان ها حامی و یاری کننده این مجموعه ها بوده است.
وی با اشاره به اینکه تمام شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری البرز دغدغه ملی دارند افزود: از این مجموعه برای اصلاح ساختارها به نحو مطلوب استفاده خواهیم کرد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: چهار مجموعه وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، جهاد دانشگاهی ، معاونت علمی ریاست جمهوری و بخش خصوصی با هم افزایی در پارک علم و فناوری یک ترکیب مهم چهار ستونه را شکل داده اند که نتیجه پیشرفت ها قابل مشاهده است.
وی با اشاره به صندوق پژوهش فناوری مستقر در پارک علم و فناوری که توسط بخش خصوصی مدیریت می شود گفت: ما به صورت مستقیم، شفاف و دقیق به این صندوق نو آوری کمک می کنیم.
رییس جمهور و هیات دولت درراستای دومین دور سفرهای استانی روز جمعه ۱۷ آذر ماه مهمان مردم البرز بودند.