به گزارش ایرنا، ایرج حیدریان روز دوشنبه در نشست خبری سفر رییس جمهور به گلستان، اظهار کرد: شبکه آبیاری و زهکشی، یکی از طرحهای مهم و اساسی در سفر دور دوم سفر دولت سیزدهم به این استان شمالی است که منابع مالی آن از محل تسهیلات بانک توسعه اسلامی جذب و سرمایهگذاری شده است.
به گفته وی برای اجرای طرح مزبور ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.
وی ادامه داد: کاهش هدر رفت آب زراعی، استفاده از سامانه بهرهبرداری هوشمند و مدیریت آب در مزرعه از مزایای اجرای طرح مزبور است.
حیدریان همچنین از عملیات اجرایی احیای انهار سنتی رودخانه زرین گل و حفاظت رودخانه محمد آباد و تاسیسات آبزیپروری با مشارکت بانک توسعه اسلامی در سفر رییس جمهور به گلستان خبر داد و گفت: در این طرح بزرگترین مرکز پرورش ماهیان خاویاری و نخستین بار طرح گردشگری تاسیسات آبی در سد زرین گل اجرا خواهد شد.
حمایت بی سابقه دولت سیزدهم از ساخت سد نرماب
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با اشاره به این که ساخت سد نرماب یکی از طرح های مهم آبی استان به شمار میرود، گفت: برای اجرای این طرح از ابتدای کار سال ۱۳۹۰ تاکنون ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده که ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال آن در دولت سیزدهم بود.
وی ادامه داد: با حمایت بی سابقه دولت سیزدهم از ساخت سد نرماب مینودشت، پیشرفت فیزیکی این طرح شتاب به خود گرفته و اکنون بدنه ساخت سد تکمیل شده و آبگیری آن نیازمند اسکان روستاهای واقع در کاسه سد از جمله جنگلده بالا دارای ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی است.
به گفته وی کنترل سیلاب رودخانه های چهل چای، نرماب و خرمارود، تامین آب شرب یک چهارم جمعیت گلستان ( ۵۵۰ هزار نفر در ۶ شهر و ۱۳۰ روستای شرق استان ) تامین نیازمندیهای زیست محیطی و آب کشاورزی زمین های حقابهبَر از رودخانه، ایجاد تاسیسات گردشگری آبی از مهم ترین اهداف ساخت سد نرماب مینودشت است.
علاج بخشی سد وشمگیر
حیدریان علاج بخشی سد وشمگیر به عنوان مسنترین تاسیسات آبی استان را یکی از دیگر از طرحهای مهم و مورد حمایت دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این سد که در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۹۲ میلیون متر مکعب ذخیرهسازی آب مورد بهرهبرداری قرار گرفته که حجم مخزن آن به دلیل سرریز شدن فرسایش خاک ناشی از شخم اراضی شیب دار به سمت سد، به ۱۷ میلیون متر مکعب کاهش یافته بود که با تزریق اعتبار در دولت سیزدهم ۳۷ میلیون متر مکعب به ظرفیت ذخیره سازی سد افزوده شده است.
به گفته وی برای علاج بخشی این سد، هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده شده بود.
وی یادآور شد: در سفر دوم دولت سیزدهم به گلستان نیز برای افزایش ظرفیت ذخیره سازی آب سد وشمگیر به ۵۰ میلیون متر مکعب بسته اعتباری پیشنهاد شده تا اقدام اساسی دیگر صورت گیرد.
شتاب به طرح ساخت سد آقدکش
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان ایجاد سد آقدکش را طرح مهم دیگر حوزه آب استان برای مهار سیلاب و هدایت آن از شهر آق قلا دانست و گفت: تزریق اعتبار برای شتاب در عملیات اجرایی آن طی ۲ سال اخیر ، موجب جهش ۷۴ درصدی پیشرفت فیزیکی و ۱۳ درصدی در ایجاد کانال هدایت سیلاب شده است.
وی ادامه داد: دولت سیزدهم علاوه بر سد آقدکش ، بندهای« ولی» و« قرنجیک پورامان» را در شهرستان آق قلا برای مدیریت سیلاب توسط قرارگاه خاتم الانبیا در دست اجرا دارد.
حیدریان گفت: در مجموع در دور نخست سفر دولت سیزدهم به گلستان برای حوزه آب استان ۶ مصوبه با اعتبار ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود که تاکنون ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال آن برای اجرای طرحها مصوب و جذب شده است.
وی حفر و تجهیز ۱۰ حلقه چاه آب شرب با دبی ۲۵۰ لیتر برثانیه، ایجاد مخزن ۲۲ هزار متر مکعبی ذخیره سازی آب در گرگان،آماده بهره برداز مخزن ۲ هزار مترمکعبی از ۷هزار متر مکعبی در دست ساخت برای شهرهای کردکوی، ترکمن و گمیشان، بهسازی چمشه «آق سو» کلاله دچار تنش خشکسالی، حفر و تجهیز ۶ حلقه چاه آب شرب، ایجاد هفت کیلومتر خط انتقال و یک باب مخزن را از جمله طرح های آماده بهرهبرداری آبرسانی این شرکت در دور دوم سفر دولت سیزدهم به گلستان برشمرد.