تهران- ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن با درخواست برای تداوم حمایت واشنگتن از کی‌یف، گفت: تسلیحات آمریکایی می‌تواند کار را به سرانجام رسانده و ارتش روسیه را در اوکراین شکست دهد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری هیل، رئیس‌جمهور اوکراین روز دوشنبه به وقت محلی در سخنرانی خود در دانشگاه دفاع ملی با تاکید بر لزوم حمایت آمریکا از اوکراین، خاطرنشان کرد: این امر حیاتی است که باید در برابر دیکتاتوری‌ها متحد باشیم و سیاست نباید به سربازانی که در راه آزادی مبارزه می‌کنند، خیانت کند.

وی افزود: بسیار مهم است که اجازه ندهیم سربازان فدای سیاست‌بازی‌ها شوند زیرا درست همانطور که دفاع نیازمند سلاح است، آزادی نیز همیشه نیازمند وحدت است و اکنون همه جهان جنگ در اوکراین را زیر نظر دارند و سرنوشت ملت این کشور را رصد می‌کنند.

زلنسکی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر اوکراینی‌ها تسلیم نشده‌اند و نخواهند شد، تاکید کرد: ما می‌دانیم چه کنیم و شما می‌توانید روی اوکراین حساب کنید و ما هم امیدواریم بتوانیم روی شما حساب کنیم.

به نوشته تارنمای خبری هیل، در حالی که اوکراین در ضدحمله خود و کسب نتایج مورد انتظارش با شکست روبه‌رو شد و باید در طول یک جبهه ۹۶۵ کیلومتری به جنگ با روسیه ادامه دهد، کنگره ایالات متحده نیز از ابتدای سال جاری تا به حال لایحه کمک به اوکراین را تصویب نکرده است.

این در حالی است که ایالات متحده بزرگ‌ترین حامی اوکراین است و کاهش جریان تسلیحات آمریکایی به این کشور می‌تواند به شدت به نبرد کی‌یف در مقابل مسکو آسیب برساند.

زلنسکی که قبلاً اعتراف کرده بود که ضدحمله این کشور به نتایج مورد انتظار دست نیافته است، اظهار امیدواری کرد که با اتمام آموزش خلبانان اوکراینی برای کنترل و هدایت جنگنده‌های اف-۱۶ آمریکایی مزیت هوایی روسیه حذف خواهد شد.

رئیس جمهور اوکراین، گفت: تسلط نیروی هوایی روسیه بر آسمان اوکراین، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.