تهران- ایرنا- رییس انجمن سازه‌های فولادی ایران گفت: با هم افزایی دانشگاه و صنعت تحول بزرگی در اصلاح الگوی سازه‌های فولادی برای تحقق مسکن ارزان قیمت رقم می‌خورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیامک ایپکچی» روز سه‌شنبه در دوازدهمین کنفرانس ملی سازه و فولاد و اولین کنفرانس ملی نوردکاران اظهار داشت: امروز یک اتفاق بزرگ در کشور اتفاق افتاده است که هم افزایی صنعت و دانشگاه بر اساس باور ملی است.

وی افزود: شعار ما اصلاح الگوی سازه‌های فولادی است که این امر در راستای برون‌رفت از دغدغه‌ها و مسکن ارزان قیمت صورت می‌گیرد.

رییس انجمن سازه‌های فولادی ایران عنوان کرد: برای تحقق مسکن ارزان قیمت با استفاده از سازه‌های فولادی نیازمند همکاری صنعت، دانشگاه و مسئولان هستیم تا با تکیه بر استعداد نخبگان دانشگاهی بحث سبک‌سازی و صنعتی‌سازی، تولید و نصب سازه‌ها را محقق کنیم.

ایپکچی بر افزایش رشد و تولید سازه‌های فولادی تاکید کرد و گفت: این امر با استفاده از توان شرکت‌های تولیدی، صنعتی و دانشگاهیان صورت می‌گیرد. از این رو باید از این فرصت کنفرانس بهره‌برداری کنیم تا تحول بزرگ در صنعت فولاد را شاهد باشیم.

وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین نمایشگاه سازه‌های فولاد در هتل المپیک، گفت: در این نمایشگاه، کارگاه‌های تخصصی علمی، پژوهشی و صنعتی برگزار می‌شود؛ همچنین از چهره‌ها و طرح‌های برتر و کتاب و پژوهشگر برتر فولادی تقدیر می‌شود.

سهم سازه‌های فولادی در ساخت مسکن پایین است

علی‌اکبر آقاکوچک، رییس کنفرانس سازه و فولاد ایران در ادامه این مراسم اظهار داشت: سهم سازه‌های فولاد در ساختمان درصد پایینی است و باید دلایل این امر را شناسایی کرد. فولاد به عنوان یک مصالح سازه‌ای دارای ویژگی‌هایی از جمله شکل‌پذیری بالا و مقاوم‌سازی و مناسب با مسائل زیست محیطی است.

وی ادامه داد: دلیل اصلی استفاده نکردن از سازه‌های فولادی، هزینه بالاست و باید کمک کنیم این مشکل حل شود و جایگاه سازه‌های فولادی را افزایش دهیم؛ در همین راستا گام اول را باید تولیدکنندگان و سازندگان در جهت کاهش قیمت اقدام کنند.

علی‌اکبر آقا کوچک ادامه داد: همچنین در تحقیق و توسعه دانشگاه‌ها باید تلاش بیشتری کنند تا شرایط سازه‌های فولادی را بهبود ببخشند.

رییس کنفرانس سازه و فولاد ایران با بیان اینکه طبق سنوات گذشته این کنفرانس محفلی برای تبادل نظر بین تولیدکنندگان، صنعتگران و محققان است، گفت: در حوزه صنعت سازه‌های فولادی باید به جایگاه خود برسد. کشور ما نیازمند توسعه در ابعاد مختلفی است در بعد اقتصادی توسعه مفهوم کیفی و افزایش ظرفیت‌های اقتصادی و ثروت عمومی و عدالت اجتماعی است.

تولید ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور

وی عنوان کرد: در کشورهای توسعه یافته این مفهوم متفاوت است و توسعه صنایع به معنای افزایش عدالت اجتماعی است؛ از این رو توسعه صحیح باید پایدار و بازدهی به گونه‌ای باشد که نیازهای کشور را تامین کند. ضمن اینکه برای میل به هدف توسعه اقتصادی همه ما به مسئولیت زیست‌محیطی و کارایی اقتصادی را باید مدنظر بگیرم.

آقاکوچک با بیان اینکه استفاده از مصالح فولادی در ساخت و ساز نقش کلیدی دارد، گفت: فولاد می‌تواند در توسعه اقتصادی نقش داشته باشد و در همه حوزه‌ها مورداستفاده قرار گیرد. به طوری که سال گذشته تولید فولاد ۳۰ میلیون تن در کشور بود و صادرات نیز داشته‌ایم.