به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در دومین جلسه شورای سیاستگذاری سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که در دفتر وزیر برگزار شد، با تاکید بر ایجاد نشاط قرآنی در جامعه اظهارداشت: برای ما برنامههای قرآنی متعدد که خروجی آن احساس نشاط قرآنی را به جامعه بدهد بسیار اهمیت دارد. سال گذشته بعضی از دوستان جلسه حفظ سوره مبارکه «الرحمن» را برگزار کردند که بسیار مطلوب بود.
وی گفت: با قرآن کریم میتوانیم ذائقه جامعه را تغییر دهیم. شب گذشته پیشنهادی در مورد ساخت فیلم قرآنی مطرح شد بنده نیز گفتم بسازید، هر فردی به دنبال این است که در عمرش فقط یک خدمت خاص قرآنی انجام دهد.
تفرج معنوی امسال در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم رقم خواهد خورد
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در عید نوروز بیان کرد: میزان حضور خانوادهها، کودکان و نوجوانان در این نمایشگاه نشانگر میزان موفقیت رویداد است.
علیرضا معاف از حضور ۷۰ مسجد با عنوان مساجد تمدن ساز در این نمایشگاه خبرداد و گفت: بخشی از فضا به حوزه خیرین قرآنی تعلق گرفته است تا نقطه اثر و مکانیزم آن به علاقمندان معرفی شود.
وی از برگزاری بزرگترین ایونت و هوش مصنوعی قرآن در نمایشگاه امسال خبرداد و افزود: با مجموعههای فعال در حوزه هوش مصنوعی و قرآن کشور گفت و گو و طرحهای آنها دریافت شده است.
معاف، مشاوره خانوداه را از مباحث مورد علاقه و پسند مردم عنوان کرد و اظهارداشت: براساس اهمیت موضوع و نگرانیهای موجود در این مشاوره، این بخش در اختیار مدیریت حوزه علمیه قم قرار گرفته است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خیرات حسان و دو تجمع بزرگ همزمان با برگزاری مسابقات بینالمللی و نمایشگاه بین المللی خبرداد و افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده دو نشست بزرگ بانوان در حوزه قرائت و تلاوت کاملاً ویژه بانوان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری کنگره اندیشمندان قرآن پروژه با عنوان قرآن و علم در ۱۸ دی امسال در قم اظهارداشت: بخش دیگر این کنگره در نمایشگاه امسال برگزار میشود، در بخش رونمایی، چندین رونمایی انجام خواهد شد که از جمله آنها میتوان رونمایی مشترک با انجمن رستو مالزی اشاره کرد.
معاف بخش کودک و نوجوان سیامین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را از بخشهای موفق آن برشمرد و عنوان کرد: به سمت اقدامات و تحولات جدید حرکت کردهایم.
راهاندازی ۷ بخش نوجوانان در نمایشگاه قرآن و عترت
مسؤل بخش نوجوان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در بخش دیگری از این نشست بررسی نقاط قوت و ضعف و مطالعه وضعیت سال گذشته بخش نوجوان را پایه برنامهریزی امسال برشمرد و افزود: سال گذشته با برنامه ریزی انجام شده و برگزاری لیگ جام رمضان و بازیهای رایانهای بخش عمدهای از مخاطبان که به دلیل نا آشنایی با نمایشگاه علاقهای به حضور در آن را نداشتند، در نمایشگاه حضور پیدا کرده و با بخشهای مختلف آشنا و جذب میشدند، امسال نیز با قوت بیشتر برگزار خواهد شد.
مهدی جعفری جوزانی از راهاندازی هفت بخش ویژه نوجوان خبر داد و گفت: بخش دختران آفتاب ویژه دختران شامل برگزاری تلکیف، لیگ بازیهای قرآنی و اتاق فرار قرآنی، بخش باشگاه نسل آرمان ویژه پسران، شامل اجرای سرودهای قرآنی و عترتی با اجرای میدانی و فلش ماپ توسط تشکلها و گروههای مردمی و برگزاری جشن تکلیف پسران است.
وی بخش سوم را متاهیأت برشمرد و افزود: این بخش به صورت گستردهتر از سال گذشته و با استفاده از عینک های واقعیت مجازی و انیمشین ۳۶۰ درجه و در قالب گروهی و انفرادی برگزار خواهد شد.
جعفری جوزانی راه اندازی موکب توسط نوجوان ویژه دختران و پسران را بخش دیگری از برنامههای نمایشگاه قرآن عنوان کرد و گفت: جام رمضان در بخش سرگرمی و با همراهی بنیاد ملی بازیهای رایانهای و فدراسیون ورزشهای الکترونیکی به عنوان یک برند ویژه معاونت قرآنی در قالب لیزرتگ و اتاق فرار برگزار خواهد شد.
مسؤل بخش نوجوان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از معرفی اولین خروجیهای جشنواره کمان در نمایشگاه بین المللی قرآن خبر داد و افزود: جشنواره کمان به دریافت ایدههای تولید بازی و انیمیشن با محتوای قرآنی خواهد پرداخت و محصولات صنایع سرگرمی دیجیتال با محتوای قرآن و عترت، شامل انیمیشن و بازی معرفی خواهد شد.
وی از حضور بخش نوجوان سایت مقام معظم رهبری، خبرگزاری فارس و بخش دانش آموزی خبرگزاری پانا در نمایشگاه قرآنی برای ایجاد رنگ وبوی فعالیت نوجوانان در اداره بخش نوجوانان خبر داد.
برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در تمام استانها متناظر با نمایشگاه بین المللی
احمدی مسؤل بخش استانهای سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در جلسه شورای سیاستگذاری این نمایشگاه از انجام تمهیدات لازم برای برگزاری همزمان نمایشگاه قرآن در استانها خبر داد و گفت: امسال برای نخسین بار در تمامی استان و به صورت همزمان با نمایشگاه بین المللی قرآن کریم نمایشگاه متناظر برگزار خواهد شد.
وی برگزاری همزمان این نمایشگاه ها در استانها را یک مجموعه نمایشگاه تبلیغی، ترویجی، تعلیمی و تفهیمی برشمرد و افزود: به بهانه برگزاری نمایشگاه در هر استان یک رویداد بزرگ قرآنی جامع و کامل برگزار خواهد شد.
احمدی میل و اشتیاق مصرف فرهنگی حوزه قرآن و عترت در استانها را در سطح بالا عنوان کرد و گفت: هماهنگی و مقدمات لازم برای برگزاری این رویداد مهم در استانها انجام شده است.
نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، امسال نمایشگر تابلوی حکمرانی دینی باشد
عبودتیان فعال حوزه قرآنی نیز در این جلسه گفت: در نمایشگاه امسال با حضور بزرگترین اساتید و متخصصین قرآنی و براساس تعلیمات دینی از وزرا و مسولین در انجام وظایفشان مطالبهگری انجام شود.
وی هویت نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را به عنوان یک نمایشگاه با کیفیت،دینی، سبک زندگی و خانواده محور در کشور برشمرد و افزود: نمایشگاه قرآن،ضمن ارائه خدمات، یک نمایشگاه خانوداه محور، آرامش بخش و یک رویداد بزرگ دینی است که میتواند در تراز حاکمیت اسلامی مطرح شود.
عبودتیان درخواست برگزاری بخش ویژه حکومت قرآن در نمایشگاه را بیان کرد و اظهارداشت: این بخش میتواند چگونگی تحقق دستورات قرآنی در چهل و سه سال انقلاب اسلامی را به نمایش درآورد و ضمن نقد بر خلأهای موجود این حوزه نقاط و شعارهای تحقق یافته را به نمایش بگذارد.
وی برگزاری میزهای تخصصی حکمرانی قرآن با حضور نخبگان قرآنی را موجب تلألو آن در سرار کشور دانست و گفت: در کنار ارائه خدمات به مردم و برطرف نمودن نیاز آنها، مسؤلان وزارتخانه ها با حضور خود در این میزها پاسخگویی کنند.
عبودتیان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را یکی از پرخیرترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و افزود: یکی از افتخارات این نمایشگاه، حضور بهترین فعالان حوزه قرآنی از سراسر کشور است.