به گزارش ایرنا، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، سومین دوره جایزه کتاب سال استان را با همکاری موسسه "سروه شهمال" کردستان، دبیرخانه هفتمین پایتخت کتاب ایران، خانه کتاب و ادبیات ایران و در سه بخش تالیف، ترجمه و احیاء متون برگزار کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در آیین پایانی این رویداد فرهنگی اظهار کرد: توجه به کتاب یکی از ضروریات است و رشد و توسعه هر تمدنی در گرو رشد فرهنگی بوده و این رشد و توسعه با فرهنگ کتابخوانی اتفاق می افتد و جامعه ای که در آن به کتاب توجه نشود، پیشرفتی نخواهد داشت.
علی اصغر دریایی افزود: کتاب حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه و بهترین ابزار برای انتقال علم و فرهنگ به نسلهای بعدی است، ضمن اینکه پیشرفت امروز دنیا در گرو توجه به مقوله کتاب و مطالعه است.
وی با بیان اینکه سطح فرهنگ هر جامعه به میزان مطالعه آن جامعه بستگی دارد و به هر اندازه سرانه مطالعه بالا باشد فرهنگ آن جامعه نیز بالا است، یادآور شد: کتاب در طول تاریخ تمدن ساز بوده است و فرهنگ و هنر جامعه را به آیندگان منتقل می کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: قلم باید در خدمت مظلومیت مردم جهان باشد و گاهی یک یادداشت بسیاری از معادلات را تغییر می دهد و در حال حاضر که مردم بی گناه غزه که توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی به خاک و خون کشیده شده است ما می توانیم با استفاده از ابزار قلم صدای مظلومان را فریاد بزنیم.
نگاه متوازن فرهنگ و ارشاد به بخشهای مختلف
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر سرانه مطالعه دراستان کردستان خوب است اما کافی نیست و باید برای ارتقای آن تلاش کنیم، اظهار کرد: امروز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نگاه کاریکاتوری به فرهنگ و هنر ندارد مبنی بر اینکه بخشی را قوی و بخشی را ضعیف کند، بلکه با بارش برنامهای در شهرهای مختلف، به همه مجموعهها نگاه متوازن دارد.
دریایی افزود: این اداره کل بخشهای مختلف را مدنظر قرار میدهد و تمرکز را از مرکز استان برداشته است و بخشی از برنامهها را در مرکز استان و بخشی را هم در شهرستانها و بخش ها برگزار میکند، چرا که معتقدیم گاهی استعدادهایی در این مناطق وجود دارد که در مرکز استان وجود ندارد.
ارسال ۱۳۲ اثر به دبیرخانه
دبیر سومین جایزه کتاب سال کردستان نیز در این آیین اظهار کرد: این رویداد فرهنگی پس از وقفه ای چهارساله فراخوان داد که براساس آن آثاری که در محدوده زمانی سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ با مجوز رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشند در دبیرخانه پذیرش می شد.
عیسی فلاحی افزود: پس از آن ۱۳۲ اثر از استان به دبیرخانه این جایزه ارسال شد که با بررسی توسط هیات داروان در نهایت ۷۱ اثر شامل ۴۰ عنوان فارسی و ۳۱ عنوان کردی انتخاب شد و امروز در این آیین در بخش فارسی چهار برگزیده و چهار اثر شایسته تقدیر و در بخش کردی نیز چهار برگزیده و ۶ اثر شایسته تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.
دومین جایزه ادبی کتاب سال کردستان با حضور جمعی از مسوولان، نویسندگان و فعالان ادبی و فرهنگی استان و معرفی برگزیدگان در مرداد ماه سال ۱۳۹۸ در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سقز برگزار شد.