قم - ایرنا - رییس موسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: از آبان سال گذشته تاکنون ۵۲۶ عنوان کتاب توسط این موسسه چاپ شده و هم اینک ۵۰۰ عنوان کتاب نیز در نوبت چاپ اول است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدباقر انصاری روز سه‌شنبه درآیین افتتاح دستاوردهای پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، اضافه کرد: از این‌ تعداد ۴۰۰ عنوان کتاب در بوستان کتاب و ۱۰۰ عنوان نیز در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی طی یک سال گذشته به زیور چاپ آراسته یا بازچاپ شده‌اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از آثار ارزشمند دفتر تبلیغات اسلامی نیازمند بازچاپ هستند، افزود: از آبان‌ماه سال گذشته تاکنون ۲۹ هزار صفحه کتاب توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آماده‌سازی شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۸۷ درصد رشد داشته‌است.

انصاری ادامه داد: در این مدت همچنین ۶۲ هزار صفحه کتاب نیز در موسسه بوستان کتاب آماده‌سازی شده که در مقایسه با سال گذشته، افزون بر ۱۳۰ درصد رشد کرده‌است.

تولید ۸۰ کتاب الکترونیکی توسط مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی

رییس مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی نیز در ادامه این آیین، بیان داشت: با نسل جدیدی در حوزه پرسش‌گری مواجه هستیم که به‌شدت مطالبه‌گر است و به‌صرف وجود کاریزما در شخصیت‌های علمی و دینی حاضر به پذیرش تمامی جوانب سئوالات خود نیستند.

حجت‌الاسلام محمدجواد اصغری با تاکید بر اینکه پاسخ به شبهات باید دارای محتوای غنی علمی و ساختارمند باشد، گفت: نسل جدید به‌شدت علم‌گرا و عقل‌گرا است و اگر پاسخی منطبق با عقل و علم دریافت نکند از مباحث مطرح شده بی‌تفاوت عبور می‌کند.

وی با بیان اینکه پیشرفت علم و فناوری پاسخگویی را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده ، گفت: همدلی، همراهی و خودداری از تحمیل و تحکم در ارتباط با نسل پرسش‌گر کنونی لازم است.

اصغری با تاکید بر اینکه بازبینی و بازخوانی در عرصه پاسخگویی به سئوالات دینی ضرورت دارد، یادآور شد: سال گذشته ۸۰ کتاب الکترونیکی توسط مرکز ملی پاسخگویی به سئوالات دینی دررابطه‌با دغدغه جامعه در موضوعات روز تولید شد.

امتداد مساله محوری پژوهش در چرخه حکمرانی/ چاپ هزار و ۶۴۴ عنوان کتاب

معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز در ادامه این مراسم گفت: فراوری و اهتمام به بازنمایی پژوهش و انضمام بخشی به امر پژوهشی، اولویت‌های این پژوهشگاه در تدوین کلان مسائل پژوهشی است.

حجت‌الاسلام حسین الهی‌نژاد ادامه داد: نقشه جامع علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر اساس رویکرد کلان امتداد مسأله محوری در چرخه حکمرانی توسط ۳۹ گروه علمی و ۱۱ پژوهشگاه برای ۱۰ سال آینده تدوین شده‌است.

وی خاطرنشان کرد: انطباق کلان برنامه‌ها با قطب‌های علمی و خروج پژوهش‌ها از روش سنتی از ویژگی‌های بارز نقشه جامع علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است.

وی با اشاره به فعال‌بودن ۱۴ کرسی نظریه‌پردازی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، یادآور شد: یک‌چهارم کرسی‌های علمی و تخصصی نظریه‌پردازی کشور در این پژوهشگاه صورت می‌گیرد و این پژوهشگاه با برگزاری میانگین ۵۰۰ کرسی عام و علمی نیز رتبه نخست را در سطح مراکز علمی ایران دارد.

الهی نژاد گفت: تاکنون یک‌هزار و ۶۴۴ کتاب توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به زیور چاپ آراسته شده و ۴۲ نرم‌افزار پژوهشی در کنار ۲۵ نشریه نیز به همت این پژوهشگاه در اختیار مخاطبان قرار گرفته‌است.

وی عنوان کرد: چاپ ۱۶۲ کتاب عربی، ۶ نشریه عربی و انگلیسی، ۲۲ تفاهم بین‌المللی و حجم بالای تولیدات رسانه‌ای نشان از ورود جدی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عرصه بین‌الملل و فضای مجازی است.

در پایان این مراسم از شماری از پژوهشگران برتر مراکز علمی وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تقدیر شد.