به گزارش ایرنا، کییر استارمر روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه رادیویی بیبیسی ۴ اظهار داشت: «هیچ کس نمیخواهد که غیرنظامیان در فلسطین کشته شوند؛ تصاویری که مشاهده میکنیم و اعداد و ارقام کشتهشدگان غیرقابل تحمل است. همه ما باید برای توقف درگیریها تلاش کنیم»
وی با این حال، همسو با موضع دولت لندن، از برقراری آتشبس دائمی در غزه حمایت نکرد و مدعی شد: «به نظر من ما باید به شرایطی که ۱۰ روز پیش در آن قرار داشتیم بازگردیم، یعنی زمانی که خصومتها برای مدت کوتاهی متوقف شد»
رهبر حزب مخالف دولت انگلیس ادامه داد: «این وقفه اجازه داد که برخی از اسرا آزاد و کمکهای بشردوستانه که به شدت مورد نیاز بود، وارد غزه شوند.» وی ادعا کرد که حزب کارگر از زمانی که آتشبس موقت در غزه به پایان رسید، خواستار توقف مجدد درگیریها بوده است.
در همین حال مجری برنامه به آمار سنگین تلفات غیرنظامیان و ویرانیهای گسترده در غزه اشاره کرد و پرسید: «بخشهای بزرگی از غزه با خاک یکسان شده و همه میتوانند این تصاویر را مشاهده کنند، آیا واقعاً یک وقفه موقت صحیح است؟» استارمر این طور پاسخ داد: «البته در درازمدت همه خواهان آتش بس هستند، اما سوال این است که چگونه به آن فضا برسیم؟»
وی مدعی شد که آتشبس دائمی در غزه از مسیر «آزاد شدن اسرا(ی صهیونیستی) میگذرد» رهبر حزب کارگر ادعا کرد: «ما نمیتوانیم از این واقعیت غافل شویم که هنوز ۱۵۰ نفر در تونلهای حماس نگهداری میشوند و باید فورا آزاد شوند. بنابراین تا زمانی که آنها رها نشوند، نمیتوان درباره آتشبس دائمی صحبت کرد.»
استارمر از آغاز جنگ غزه، همسو با موضع دولت انگلیس، مخالف آتشبس دائمی در غزه و معتقد است که این تحول جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را جسورتر میکند. وی از موضع دولت این کشور مبنی بر اجرای وقفههای بشردوستانه برای انتقال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه حمایت کرده اما اصراری برای برقراری آتشبس دائمی ندارد.
این درحالیست که تاکنون دهها تن از اعضای ارشد حزب کارگر در تداوم اعتراضها علیه موضع رهبر این حزب در مورد جنگ غزه، از مقام خود کنارهگیری کردهاند. آخرین دور اعتراضات که در رسانهها بسیار خبر ساز شد، ماه پیش رخ داد؛ هنگامی که افزون بر ۸ تن از اعضای دولت سایه، در اقدامی شجاعانه از دستور استارمر سرپیچی کرده و به طرح یکی از احزاب سیاسی این کشور برای حمایت از آتشبس دائمی در غزه، رای موافق دادند. این افراد در آستانه رایگیری پارلمان با صدور بیانیههایی از دولت سایه استعفا و مخالفت خود را با دستورات استارمر اعلام کردند.
از سویی ۳۳۰ تن از اعضای شوراهای شهر انگلیس طی نامهای خواستار اصلاح موضع حزب کارگر در مورد جنگ علیه غزه شدند. برخی از اعضا هم خواهان استعفای استارمر هستند تا سکان حزب در اختیار کسی قرار گیرد که دیدگاه قریب به اتفاق اعضا و طرفداران آن را نمایندگی کند.
او که تا پیش از جنگ علیه غزه برای تصاحب قدرت در انتخابات سراسری سال آینده میلادی رویاپردازی میکرد، این روزها برای حفظ کرسی رهبری حزب کارگر با چالش جدی مواجه است. کارشناسان معتقدند که حفظ اتحاد داخلی در حزب کارگر بزرگترین چالش استارمر تا پیش از برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس است.