تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۳

تهران- ایرنا- کتاب «لقمان قرآن» با نگاهی ویژه و طراحی منحصر به فرد قرآن را به زبانی قابل فهم و با استفاده از تصویر به نوجوانان و جوانان توضیح می‌دهد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «لقمان قرآن» دومین جلد از مجموعه تفسیر مصور قرآن کریم برای نوجوانان و جوانان است. لقمان قرآن با نگاهی ویژه و طراحی منحصر به فرد قرآن را به زبانی قابل فهم و با استفاده از تصویر به نوجوانان و جوانان توضیح می دهد.

سوره لقمان یکی از سوره هایی است که با پرورش اخلاقی، می‌خواهد روابط افراد با جامعه را سروسامان بدهد. سپس به خلقت آسمان‌ها و زمین و موجودات بی‌شماری که میان آن‌هاست، اشاره شده و می‌خواهد فقط خداوند آفریننده را که پروردگار عالم هم هست، پرستش کند و از اومدد بخواهد. سپس صحبت از لقمان می‌شود؛ کسی که خداوند به سبب رویگردانی‌اش از کارهای بیهوده و زندگی شاکرانه، به او حکت عطا کرد و او معلم این حکمت به اطرافیانش شد.

جلد اول این اثر با عنوان «یاسین قرآن» با استقبال همگانی به چاپ پنجم رسید.

در سوابق مجتبی فائق تالیف کتاب «آسیب شناسی کارگزاران حکومت از دیدگاه نهج البلاغه» است که اثر برتر دومین جایزه علوم انسانی با عنوان جایزه علامه جعفری است و بسیاری از صاحبظران این پژوهش دانشگاهی را مورد تایید قرار داده اند.

قسمتی از متن کتاب

در برخی روایت‌ها آمده است که خداوند، به لقمان اختیار داد تا از بین نبوت و حکمت یکی را انتخاب کند و او نبوت را نپذیرفت و حکمت را خواست؛ پس خداوند به او حکمت داد. (تفسیر جوامع الجامع، ج۵، ۶۲)

در کلامی از امام صادق(ع) آمده که به لقمان حکمت داده شده چون پرهیزکار بود، کم سخن می‌گفت، در اطاعت از خدا جدی بود، خود را به دیگران وابسته نمی‌کرد، به کار خویش سرگرم بود و در کاری که به او مربوط نبود وارد نمی‌شد، خشمش را کنترل می‌کرد، شوخی بیجا نمی‌کرد و بیهوده نمی‌خندید، برای دنیا نه خوشحال می‌شد و نه غمگین؛ میان مردم، صلح و آشتی برقرار می‌کرد و به هم‌نشینی با عالمان و فقیهان علاقه زیادی داشت. (تنسیر الصافی، ج۴، ۱۴۲)

«حکمت» مجموعه‌ای از علم، عمل و اخلاق خوب و پسندیده‌است که از هدایت خداوند سرچشمه می‌گیرد. (تفسیر نمونه، ج۱۷، ۳۶-۳۷)

دراین آیه آمده است که به لقمان، حکمت داده شد و او برای این نعمت، خدا را شکر کرد. یکی از مهم‌ترین نشانه‌های حکمت، شکرگزاری خداست.

«شکر» یعنی اینکه انسان تک‌تک نعمت‌ها را ببیند و آن‌ها را از خدا بداند و در جهتی استفاده کند که خداوند راضی است. معمولا برخی نعمت‌ها دیده نمی‌شوند و درنتیجه شکرشان هم به جا آورده نمی‌شود، مثلا سلامتی، امنیت، بهره‌های مادی و معنوی که از طریق ژنتیک و وراثت از پدر و مادر به انسان رسیده است؛ پس در قدم اول انسان باید نعمت‌ها را ببیند و بداند که همه آن‌ها از طرف خداوند برایش مهیا شده است و در مرحله بعد با قلب و زبان، شاکر پروردگار باشد و در آخر، در عمل هم از هر نعمتی در جای خود استفاده کند.(تفسیر نمونه، ج۱۷، ۳۷)

فایده‌ی شکر هم برای خود آدم است؛ همانطور که ضرر ناسپاسی به خوداو برمی‌گردد؛ خداوند نیازی به ما ندارد چه رسید به اینکه به شکر ما، محتاج باشد. شکر ما سبب بهره یافتن ما از توجه، رحمت و برکت اوست و اگر به خورشید وجودش پشت کنیم، تها خود را از گرمای نورش محروم کرده ایم. به قول معروف: «گر جمله کائنات کافر گردند، بر دامن کبریایش ننشیند گرد». (خواجه عبدالله انصاری)(صفحه ۳۶ و ۳۷)

کتاب لقمان قرآن نوشته مصطفی نیک اقبال و مجتبی فائق در ۱۲۸ صفحه مصور و رنگی، در شمارگان ۶۰۰ نسخه در پاییز ۱۴۰۱ به چاپ نهم رسید.