قم- ایرنا - عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری با گرامی‌داشت یاد و خاطره آیت‌الله محمد یزدی‌ گفت: آن عالم مجاهد با غیرت و شجاعت در مقابل بدعت‌گذاران، جریان‌های انحرافی، طراحان شبهه‌ها و تضعیف‌کنندگان اعتقادهای مردم می‌ایستاد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله عباس کعبی سه‌شنبه شب در آیین بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال آیت‌الله یزدی در مدرسه علمیه علوی قم، شناخت دین و تبیین آن برای جامعه را نخستین نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت دانست و اظهار داشت: مرحوم آیت‌الله یزدی بر همین اساس، ‌محو علم و معرفت و عرفان حضرت امام‌ (ره) شد و با امام راحل رابطه عاشق و معشوقی برقرار کرد.

وی در ادامه با بیان این نکته که آیت‌الله یزدی در درس عمیق و تلاش‌گر بود افزود: او مَرد ملایی بود که به درس و بحث و طلبگی اهمیت می‌داد و عمر مفیدش را خرج بحث‌های حوزوی کرد، در حقیقت معتمد خاص امام‌ خمینی به شمار می‌آمد.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: آیت‌الله یزدی از حضرت امام اجازات بزرگی نیز دریافت کرد و بعد از استعفای مرحوم آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی از فقاهت شورای نگهبان، امام راحل آیت‌الله یزدی را به عنوان فقیه شورای نگهبان منصوب کردند.

وی ادامه داد: مرحوم یزدی در زمینه فقاهت چه دوران تبعید در زمان رژیم شاه و چه بعد از آن، کتاب‌های ارزشمندی نوشت، دروس خارج فقه چاپ شده، فقه‌القرآن او نیز کتاب بسیار مهمی است؛ ایشان برای شناخت اسلام به جامعه، به عنوان یک فقیه مبرز حوزه‌های علمیه نقش ارزنده‌ای ایفا کرد که برای طلبه‌ها می‌تواند الگو باشد.

آیت‌الله محمد یزدی‌ رئیس فقید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نوزدهم آذرماه ۱۳۹۹ در سن ۸۹ سالگی دارفانی را وداع گفت و پیکرش در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.

وی همچنین تبیین اسلام ناب محمدی را دومین نقش روحانیت ذکر کرد و گفت: در این زمینه هم آیت‌الله یزدی صرفا یک عالم مدرس در حوزه‌ها و بی‌ارتباط با مردم نبود بلکه یک فاضل انقلابی بود که مراحل فضل را گذرانده و به درجه اجتهاد رسیده بود اما سنگر تبلیغ را نخستین سنگر دفاع از اسلام و مکتب اهل بیت می‌دانست.

امام جمعه اهواز اضافه کرد: آن مرحوم یک منبری مبرز و انقلابی محسوب می‌شد.

وی یادآور شد: رئیس فقید جامعه مدرسین در کنار تحصیل، تحقیق و تدریس در حوزه‌های علمیه، در سنگر تبلیغ نیز حضور فعال داشت، به گونه‌ای که هم منبر می‌رفت و هم معارف اسلام و اهل بیت را بیان می‌نمود و هم شجاعانه از نهضت حضرت امام دفاع می‌کرد.

وی اظهار کرد: آیت‌الله یزدی آن‌قدر منبرهای انقلابی، شجاعانه و بی‌باکانه داشت که بعد از ۲ سال ساواک ایشان را خواست به زندان رفت و در این راه تبعید نیز شد.

آیت‌الله کعبی همچنین با اشاره به قدرت تاثیرگذاری مرحوم آیت‌الله یزدی گفت: منبرهای این شخصیت به حدی تاثیرگذار بود که ممنوع‌المنبر شد، کتابی تحت عنوان حسین بن علی را بهتر بشناسیم، نوشته بود که اگر دست هر کس می‌افتاد، ساواک او را به زندان می‌انداخت.

وی اضافه کرد: مرحوم یزدی در این کتاب، رژیم ستم‌شاهی را به مثابه یزید زمان تبیین کرده بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: علمایی نظیر آیت‌الله یزدی تبلیغ و درس و مدارس حوزوی و مذاکره علم و تدریس و تحقیق و رسیدن به اوج مدارج علمی را با هم جمع کرده‌اند.

آیت‌الله کعبی سومین نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت را مدیریت مردمی خواند و گفت: روحانیت باید ضمن حمایت کردن از مردم، و مشورت دادن به آنان برای حل مشکل‌ها، آنها را به سمت دین نیز هدایت کند.

وی افزود: حل مسائل مردم در اولویت کارهای آیت‌الله یزدی بود، به شکلی که برای مشکل‌های جامعه و چاره‌جویی برای آن، مخلصانه و دلسوزانه می‌گریست.

آیت‌الله کعبی چهارمین نقش حوزه‌های علمیه و روحانیت را تربیت اخلاقی برشمرد و تاکید کرد: اخلاق و آداب، فرهنگ عمومی جامعه را استوار می‌کند، اگر اخلاق و آداب از جامعه رخت ببندد، رخنه فرهنگی رخ داده، و باعث گسست اجتماعی می‌شود.

وی ادامه داد: راه‌حل این معضل، صیانت از اخلاق و آداب اجتماعی مردم است، یک روحانی مهذب که جهاد نفس کرده و خودش را در ابعاد عبادی، مقابله با امیال نفسانی و ترک دنیا به زهد و پارسایی ساخته و متعهد به فضایل اخلاقی باشد، قطعا می‌تواند در اخلاق و آداب مردم نیز اثر بگذارد.

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنانش، آیت‌الله یزدی را عالم مجاهد پارسا، زاهد و برخوردار از فضایل ویژه اخلاقی توصیف کرد و گفت: این شخصیت بزرگ نظر و عمل را با هم تلفیق کرده بود، عالم عامل بود، آن چیزی که در مردم تاثیر دارد نیز این است که عالم عامل شود.

وی همچنین با ذکر این نکته که آیت‌الله یزدی خود را وقف اسلام، مکتب اهل‌بیت، نظام‌ اسلامی و راه ولایت کرد افزود: آن مرحوم همچنین خودش را وقف راه آرمان‌های امام و شهیدان قرار داد و به عنوان یک سرباز امام زمان‌ (عج) از ولایت فقیه پیروی می‌کرد، از این رو چنین علمایی تاثیرگذار هستند.

آیت الله کعبی همچنین مقابله با بدعت‌ در اندیشه، اخلاق و عمل را نیز از دیگر نقش‌های روحانیت دانست و گفت: یک روحانی هنگامی که ببیند بدعت‌گذارها و کسانی که بر ضد دین حرکت می‌کنند، حرکتی را انجام می‌دهند، باید وارد میدان شده و به شبهه‌ها پاسخ دهد.

وی تاکید کرد: یک روحانی باید با برابر بدعت‌ها مقابله کند و در صورت امکان مردم را نیز مقابل اهل بدعت و جریان‌های منحرف از دین بسیج نماید.

امام جمعه اهواز گفت: آن عالم بزرگوار، مطالب روزنامه‌ها، فصلنامه‌ها و کتاب‌ها را می‌خواند، ذیل آن دستور پاسخ‌گویی می‌داد، اگر کسی اقدام نمی‌کرد، خودش به میدان می‌آمد.

آیت‌الله کعبی یادآور شد: پاسخ‌گویی به شبهه‌های دینی واجب کفایی است، آیت‌الله یزدی برای دفاع از دین با کسی تعارف نداشت.

وی افزود: آیت‌الله یزدی غیرت دینی داشت و در عرصه مقابله با بدعت‌گذار و شبهه‌افکن بر علیه اسلام ناب و مکتب اهل‌بیت، با غیرت و شجاعت و همراه با عقلانیت انقلابی حاضر می‌شد.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین آینده‌نگری و طراحی برای آینده براساس نقشه راه انبیا و رهبران‌ الهی و مکتب اهل‌ بیت را نیز به عنوان یکی از نقش‌های روحانیت مورد اشاره قرار داد و گفت: آیت‌الله یزدی، آسیب‌ها، چالش‌ها، نقاط ضعف و قوت مسیر روحانیت را بازخوانی می‌کرد، و در جلسه‌های مشورتی جامعه مدرسین، مجلس خبرگان رهبری و یا جلسه‌های ویژه‌تر در مورد آینده بحث می‌کرد و کارگاه‌هایی را تشکیل می‌داد.

وی ادامه داد: یکی از راه‌حل‌هایی که آن مرحوم به آن رسیده بود، وجوب کادرسازی و تقویت مدیر روحانی است، طرح‌های پیشنهادی که در این رابطه مطرح می‌شد از سوی ایشان مورد استقبال قرار می‌گرفت.

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان گفت: آیت‌الله یزدی می‌گفت روحانیت باید حضور داشته باشند و برای مدیریت عالی نظام ایفای نقش کنند، و در مجلس خبرگان رهبری، شورای نگهبان و قوای سه‌گانه نقش روحانیت فاضل، متعهد، باسواد، انقلابی و مجاهد که بتوانند مبانی فکری نظام را پاسداری کنند نباید کمرنگ شود.

وی با بیان اینکه آیت‌الله یزدی در این زمینه اقدام‌های مختلفی کرد بیان داشت: آخرین اقدامش این بود که منزل خود در منطقه سالاریه قم را برای تربیت مدیر روحانی وقف کرد، یک هیات امنایی را نیز تعیین و آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور را مکلف به این کار نمود.

آیت‌الله کعبی همچنین مبارزه با استبداد و ظلم را به عنوان یکی دیگر از نقش‌های روحانیت مورد توجه قرار داد و گفت: روحانیت همیشه در کنار محرومان و مظلومان ایستاده است.

وی یادآور شد: حوزه‌های علمیه در کنار امام راحل با استبداد و ظلم و جنایت‌های ستم‌شاهی مبارزه کردند و برای خدمت به مردم دفاع از مظلومان و برافراشتن پرچم اهل‌بیت بر بام ایران اسلامی، شکنجه‌های قرون وسطایی ساواک را به جان خریدند.

عضو جامعه مدرسین افزود: آیت‌الله یزدی نیز با همین روحیه با رژیم ستم‌شاهی مبارزه، و خودش را آماده شهادت و جانبازی کرد و در این راه خون‌دل‌های زیادی خورد.

آیت‌الله کعبی در بخش دیگری از سخنان تصریح کرد: امروز استبداد و طاغوت جهانی و شیطان به مقیاس جهانی، آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل است، فلسفه دفاع نظام مقدس جمهوری اسلامی از مظلومان غزه و حضور در میدان دفاع از فلسطین نیز دفاع از محرومان و مظلومان می‌باشد.

وی تلاش برای اقامه حکم خدا و برپایی نظام‌اسلامی برای پیاده‌سازی دین را دیگر نقش و کارکرد حوزه‌های علمیه ذکر کرد و افزود: دشمنان اسلام و مکتب اهل بیت از این می‌ترسند که دین اقامه شود، چون اقامه دین باعث تمدن‌سازی شده و بستر را برای ظهور منجی عالم بشریت فراهم می‌کند.

وی گفت: اقامه دین برپایه حضور مردم در صحنه است، و این به مفهوم مردم‌سالاری اسلامی است، حفظ نظام‌اسلامی در جهت اقامه دین و حضور فعال مردم در صحنه برای اقامه دین، یک جهاد بزرگ است.

وی یادآور شد: آیت‌الله یزدی مرد میدان جهاد کبیر و جهاد مقاومت برای اقامه دین و حضور مردم در صحنه است.

آیت‌الله کعبی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در یازدهم اسفندماه سال جاری خاطرنشان کرد: ما در انتخابات ۲ نگاه داریم، یک نگاه توجه به منافع شخصی و تلاش جهت به قدرت رسیدن است که هم برای شخص و هم برای مردم زیان‌بار است.

وی افزود: نگاه دوم موجود به انتخابات نیز برای خدا، اسلام، اهل‌ بیت و حفظ نظامی که برای اقامه دین برافراشته شده است.

امام جمعه اهواز تاکید کرد: اگر برای تجدید بیعت با آرمان‌های امام و شهیدان و ایستادن در کنار ولایت، وارد صحنه انتخابات شویم، این میدان، به میدان جهاد در راه خدا و یاری دین تبدیل خواهد شد.

وی گفت: انتخابات باعث اقتدار، امنیت و انسجام ملی و تقویت کشور می‌شود، به‌ویژه انتخابات مجلس خبرگان که پشتوانه مشروعیت و مقبولیت نظام مقدس جمهوری اسلامی بر پای مردم سالاری دینی است.

آیت الله کعبی افزود: وظیفه ذاتی مجلس خبرگان، تشخیص رهبری، صیانت از رهبری و تضمین تداوم رهبری بر پایه ضوابط و معیارهای الهی مثل اجتهاد مطلق، علم و تقوی، بینش سیاسی اجتماعی و قدرت کافی برای اداره کشور است.

وی گفت: مجلس خبرگان مانند ارتشی است که ممکن است ۳۰ سال در میدان باشد ولی فقط یک بار میدان جنگ اتفاق بیفتد و فرصت نشان دادن خود را پیدا کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ولایت فقیه را دِژ مستحکم اسلام توصیف کرد و گفت: اگر ولایت فقیه نباشد، دشمن نفوذ می‌کند و کشور را به تاراج و یغما می‌برد، از این رو امام راحل فرمود پشتوانه ولایت فقیه باشید تا آسیبی به مملکت وارد نشود.

وی بیان کرد: مجلس خبرگان یعنی مجلس علمای با تقوای مردمی حاضر در صحنه که کشور را از خلاء رهبری نجات دهد.