قزوین - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: یک چهارم نوسازی مسکن باید در بافت فرسوده باشد تا بتوانیم ۲۵ درصد ساخت و ساز را به شکل بازآفرینی شهری دنبال کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد آیینی روز چهارشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری استان قزوین که با حضور شهرداران این استان همراه بود، خاطرنشان کرد: راهبرد اصلی دولت سیزدهم شتاب بخشیدن به نوسازی مسکن است و به همین جهت بایستی مسیرهای موجود در این راه را هموار سازیم.

وی با انتقاد از روند نوسازی در مناطق بازآفرینی شهری استان قزوین، تاکید کرد: از ۱۷۰ هزار واحدی که باید در سطح بافت های فرسوده کشور احداث شود، سهم این استان تنها ۲ هزار واحد بوده که این مساله بسیار ناچیز بوده و وضعیت مطلوبی ندارد.

آیینی ادامه کرد: این در حالی است که شهر تهران خیلی خوب توانسته در حوزه نوسازی مسکن موفق باشد تا جایی که طی همین مدت تعداد پروانه‌های ساخت را ۲.۵ برابر افزایش داده است، در حالی که این مساله به هیچ عنوان در شهری مانند قزوین دیده نمی شود.

به گفته این مسوول، تخفیف ۵۰ درصدی هزینه‌های در نظر گرفته شده در صدور پروانه ساخت مسکن برای مالکان بافت های فرسوده مساله بسیار مهمی است که بایستی مورد توجه جدی قرار بگیرد تا به شکل تشویقی بتوانیم مردم را پای کار بیاوریم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور ادامه داد: مهمترین مساله در بازآفرینی شهری، نجات جان انسان‌ها و شهروندان است که دغدغه سقف بالای سرشان را دارند، به هرحال دور از انتظار نیست که ما در شهرهای کشورمان از جمله قزوین نیز دوباره با زمین لرزه‌های شدید روبرو می شویم و باید به روند بازآفرینی شهری سرعت داد.

آیینی با اشاره به اینکه حفظ بناهای تاریخی نباید جان انسان ها را به خاطر بیندازد، گفت: همه خواهان حفظ بناهای تاریخی هستیم، اما بسته تشویقی بافت تاریخی بسیار مهم بوده و باید سریع تهیه و تدوین شود تا در جاهایی که با ضوابط میراث فرهنگی مغایرت ندارد، بتوانیم نوسازی ها را انجام دهیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن بیان دغدغه ریس جمهور در همراهی بانک‌ها در این زمینه، یادآور شد: ۸۰ همت اعتبار بانکی برای بازآفرینی شهری تخصیص داده شده که باید در قالب نهضت ملی مسکن هزینه شود، بنابراین اگر بانکی همراهی نکرد سریع نامه نگاری کنید تا از طریق مرکز موضوع را پیگیری کنیم.

این مسوول اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز قرار شد تمامی تخفیف های لازم که در نهضت ملی مسکن لحاظ شده در بافت فرسوده نیز قابلیت اجرایی پیدا کند، همچنین شهرداران هم مکلفند که ظرف مدت سه ماه پروانه پایان کار را در بافت فرسوده صادر کنند.

آیینی تصریح کرد: نگاه شهرداران کشور باید این باشد که به جای توسعه شهری و بزرگ کردن وسعت شهرها، به دنبال اجرای نوسازی در بافت های فرسوده باشند چرا که امکانات و زیرساخت های مورد نیاز مردم در این مناطق فراهم است.