سنندج- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: توجه کم به موضوع زمین در حالی است که باید پژوهش‌های بنیادی‌تری برای مقابله با مخاطرات آن در استان لازم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کیومرث حبیبی شامگاه چهارشنبه در سومین نشست کارگروه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز کردستان در سنندج، اظهار کرد: اختصاص ۱۸۰ هزار میلیارد ریال برای طرح های ابخیزداری نشان از اهمیت ویژه این طرح دارد.

وی افزود: زمین بستر اصلی شکل‌گیری زندگی است و در حال حاضر با مخاطرات فرونشست، بیابانی شدن و فرسایش مواجه شده که آبخیزداری می‌تواند بخشی از ان را جبران و جلوگیری کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: از انجا که فرونشست زمین تهدیدی برای ابنیه فنی بشمار می رود، باید همه دستگاه های اجرایی تمهیداتی برای سرعت گرفتن پژوهش‌های علمی با کاربرد و وسعت بیشتر در حوزه زمین، با مراکز علمی و تحقیقاتی همکاری داشته باشند.

حبیبی با اشاره به تهیه اطلس مخاطرات سیل توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، افزود: این تحقیق کارآمد، بیانگر لزوم ارتباط بخش صنعت و اجرا با دانشگاه ها و مراکز علمی است.

وی با انتقاد از عدم اختصاص سهم دستگاه های اجرایی به بخش پژوهش، ادامه داد: این نوصوع اجحاف در حق جامعه علمی است و بخشی از بحران‌های حاضر به همین دلیل رخ داده که به پژوهش به عنوان زیربنای همه تفکرات، کم توجهی شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان تاکید کرد: ارتباط بیشتر با مراکز علمی، منجر به تصمیمات عقلانی می‌شود.

افزایش تولید هسته‌های اولیه بذر در کردستان

رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان هم در این نشست با اشاره به اثرگذاری تحقیقات علمی در پیشبرد کارهای اجرایی اظهار کرد: ۳۰۰ رقم گونه گیاهی جدید در کشور شناسایی شده که ۹۹ درصد آن توسط مرکز تحقیفات انجام گرفته و کردستان در معرفی ۱۰ درصد آن نقش داشته است.

بایزید یوسفی با اشاره به افزایش تولید هسته‌های اولیه تولید بذر، گفت: امسال ۴۴۷ تن هسته اولیه بذر در استان تولید شده که ۲.۵ برابر سال ۱۴۰۰ است.
وی افزود: کردستان ۲۷ درصد فلور ۲ هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی شناسایی شده در کشور را دارد که از ظرفیتهای اصلی استان است.

کاهش بارندگی

مدیرکل هواشناسی کردستان هم گفت: در سال زراعی حاری ۵۲.۳ میلی‌متر بارندگی در استان داشتیم که ۵۱ درصد در مقایسه با بلندمدت و ۲۸.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.