به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدمحمد حسینی روز پنجشنبه در همایش تشریح اقدامات بانک مسکن در طرح ملی مسکن در محل این بانک برگزار شد، به ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در شهریور ۱۴۰۰ اشاره کرد و اظهار داشت: رئیس جمهور نیز بدون معطلی این قانون را ابلاغ کرد و دولت به جد به قانون پایبند است.
وی با تاکید بر اینکه باید همه برای تحقق این قانون دست به دست هم دهیم، افزود: یک نمونه از این تلاش دسته جمعی در پروژه "سبحان ۲" قرچک قابل ذکر است که هرچند در سالهای گذشته ۸۵ درصد آن انجام شده بود اما در نهایت به سرانجام نرسید، ولی با همت دولت سیزدهم کار اکنون به نتیجه رسیده است.
حسینی این اقدامات را از نتایج سفرهای استانی دانست و یادآور شد: تشکیل جلسات شورای عالی مسکن به ریاست آیت الله رئیسی اهمیت به سزایی دارد و مسئولیت همه ما را افزایش میدهد.
این عضو دولت سیزدهم با بیان اینکه اگر عزم و اراده در سطوح مختلف مدیریتی کشور وجود داشته باشد، بسیاری از امور انجام میشود، موضوع مسکن را یکی مواردی برشمرد که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است و در این باره اظهار داشت: به گفته وزیر فقید راه و شهرسازی برخی دستگاهها برای واگذاری اراضی خود با هدف ساخت مسکن مقاومت می کنند.
وی با بیان اینکه گامهای خوبی برای جهش تولید مسکن برداشته شده است، بیان داشت: اکنون زمین مورد نیاز ساخت یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی مهیا شده است.
معاون پارلمانی رییس جمهور با یادآوری تلاش های صورت گرفته برای تامین مسکن اساتید و دانشگاهیان،خواستار انجام اقدامات لازم از سوی دستگاههای مختلف و همچنین ارتش، سپاه در حوزه ساخت مسکن شد و گفت: بنیاد مسکن نیز باید به تولید مسکن در کشور کمک کند.
حسینی یکی از اقدامات مهم برای توسعه ساخت مسکن را اعطای زمین رایگان دانست و افزود: وقتی زمین رایگان در اختیار باشد و با آورده نقدی افراد و تسهیلات بانکی همراه شود، کار به پیش خواهد رفت.
وی با یادآوری اینکه سرعت ساخت مسکن در کاهش هزینه ها نیز موثر است، این نکته را گوشزد کرد که در برخی استانهای کویری مشکلی در تامین زمین وجود ندارد اما در برخی از استانها باید به سمت انبوهسازی حرکت کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با قدردانی از همت وزیر راه و شهرسازی برای اتمام مسکن مهر و نیز تعیین مشوق هایی برای احیای بافت های فرسوده، افزود: کمبود مسکن یک مطالبه جدی و آزمونی برای همه ما است که آیا میتوانیم این تعهد سنگین را به نتیجه برسانیم یا خیر.
وی با اشاره به گامهایی که دولت سیزدهم در دو سال و نیم گذشته برداشته است، افزود: رهبر معظم انقلاب در هفته دولت امسال فرمودند " فهرست ۵۰ دستاورد دولت را در اختیار دارم که البته دستگاه نظارتی و سایر نهادها به من گزارش دادهاند، هرچند در خصوص مسائلی همچون تورم باید دقت شود".
حسینی ادامه داد: یکی از سوالات و مواردی که همواره مطرح میشود این است که هرچند اقدامات بزرگی در امور زیرساختی، آبرسانی، نفت، گاز، سیاست خارجی و غیره انجام شده است، اما در زندگی مردم ملموس نیست. باید گفت وقتی نرخ بیکاری کاهش یابد و موضوع مسکن کاهش یابد، آثار این خدمات برای مردم ملموستر خواهد شد.
کمبود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور
حسینی همچنین به بازنگری مطالعات طرح جامع مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس کمبود ۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که باید شتاب کار و حمایتها افزایش یابد.
وی بر استفاده از فناوریهای نوین، همکاری سایر صنایع از جمله فولادسازی، حضور مراکز دانشگاهی و دانش بنیان و اهتمام وزارتخانههای نفت، نیرو و صمت برای تقویت بنیه شرکتهای دانش بنیان به منظور گره گشایی از مشکلات کشور، تاکید کرد و افزود: حال که به دنبال انبوه سازی مسکن هستیم، نیروی دانش بنیان و نخبه میتواند به یاری ما بشتابد.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید ساخت مسکن متناسب با اقلیم هر منطقه باشد و به معماری ایرانی- اسلامی نیز توجه شود، تاکید کرد: در انجام این کار با عظمت باید از تجارب جهانی نیز بهرهبرداری کنیم تا با هزینه کمتر و کیفیت بهتر اجرایی شود.
وی یکی از انتقادات به صنعت ساختمان در کشور را پایین بودن میانگین عمر واحدهای مسکونی در کشور در مقایسه با سایر کشورها دانست و افزود: رفع این موضوع نیازمند فکر، اندیشه و طراحی دقیق است.
حسینی بیان داشت: امروز شاهدیم در بسیاری از صنایع و عرصهها، از علوم جدید و رشتههای نوپدید از جمله هوش مصنوعی استفاده میشود که باید در ساختمان سازی نیز مورد توجه قرار بگیرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اهمیت جذب سرمایهگذاری در موضوع مسکن، خاطرنشان کرد: با پویایی و تحرک بالای سیاست خارجی کشور و عضویت در پیمانهایی چون شانگهای و بریکس، زمینه برای جلب و جذب سرمایهگذاری خارجی نیز فراهم شده است و مطابق اطلاعات واصله در برخی استانها نیز سرمایهگذاری خارجی در حال اتفاق افتادن است.
عضو کابینه دولت سیدهم با قدردانی از تلاشهای انجام شده در نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: این کار بسیار پر خیر و برکت و رسالتی خطیر است و بزرگان و پیشگامان مبارزه در مجلس خبرگان اسلامی در زمان تدوین قانون اساسی نیز در چند مورد به مسکن اشاره داشتند از جمله آنها اصل ۳۱ اصل ۲۲ و فصل ۱۰ قانون اساسی است.
حسینی همچنین به تحریم بانک مسکن در سال ۲۰۲۰ میلادی از سوی خزانه داری آمریکا اشاره کرد و گفت: این مسئله نشان دهنده ماهیت پلید آمریکاییها است، زیرا بانک مسکن جنبه سیاسی، نظامی و غیره ندارد و شاهدیم همینها امروز وقتی واحدهای مسکونی در غزه بمباران میشود، دم از حقوق بشر و حقوق زن میزنند.
وتوی آتش بس در غزه ماهیت پلید آمریکا را نشان داد
معاون پارلمانی رییسجمهور با اشاره به بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ شهید در جنگ اخیر غزه که نیمی از آنان را کودکان تشکیل می دهند، گفت: امروز جهانیان ماهیت پلید آمریکا و غرب را شناخته اند که برای منافع خود حتی آتشبس را وتو می کنند.
حسینی با انتقاد از کسانی که پادوی اسرائیلیها شدهاند و رفتار این رژیم اشغالگر را تایید میکنند، گفت: مواضع جمهوری اسلامی ایران از روز نخست در این موضوع به حق بوده و در طول تاریخ نیز دیدیم افرادی که همچون یاسر عرفات به دنبال سازش با این رژیم بودهاند، به جایی نرسیدند زیرا این رژیم منحوس فقط زبان زور و قدرت را میفهمد.
وی با اشاره به محکومیت جنایت در غزه از سوی دانشجویان دانشگاه هاروارد و دو دانشگاه دیگر آمریکا، تصریح کرد: امروز تودههای مردمی در سرتاسر جهان این جنایات را محکوم میکنند تا مردم فلسطین از این مصیبت که بیش از ۷۵ سال گرفتار آن شدهاند، رهایی یابند و ظلم این ظالمان به سرآید.